power socket /cigarette power socket

More
6 years 5 months ago #17239 by azizul
Salam otai PPEOC,

Aku ada sket masalah nak tanya,
PE power socket/cigarette power socket aku x berfungsi, mcm mane ek?
sebelum ni pakai ok je. tetiba je hr tu nk sumbat charger gps, x berfungsi. try test kt kete lain ok plak charger tu

minta sape2 ada idea berkenaan benda ni leh share sama... tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #17251 by naset
fius terbakor tu.fius baru 1 singgit.tgk buku manual klu nak tahu fius tu kt mana.dia ada tunjuk dgn detail. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #17252 by VortexElegance99
aku pu ade mslh jugak, 2 hp charger dh aku sumbat pd socket nie, dua2 rosak, ade idea ke?
:( :( :(

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #17259 by azizul

naset wrote: fius terbakor tu.fius baru 1 singgit.tgk buku manual klu nak tahu fius tu kt mana.dia ada tunjuk dgn detail. :laugh:


oh ada ea, nnt try tgk ah. kalau jmpa la.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #17280 by arfaie
jdkn sebagai amalan kalau berlaku kerosakan pd komponen elektrik/elektronik dlm keta..tgk fius dulu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #17283 by VortexElegance99
great advice bro..tq :)

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #17387 by azizul
tq bro naset,
fius dah dtukar dan akhirnya dah leh pakai balik

arfaie wrote: jdkn sebagai amalan kalau berlaku kerosakan pd komponen elektrik/elektronik dlm keta..tgk fius dulu


nasihat y berguna, tq bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #17404 by arfaie
fuse ni tak cover dlm warranty..kalau ko check kt sc, fius gantian kena byr..mahal skit dri kedai biasa..apa2 pun dlm bonet ngn dlm keta ada fius spare y proton dh bg

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.736 seconds