power socket /cigarette power socket

More
7 years 3 months ago #17239 by azizul
Salam otai PPEOC,

Aku ada sket masalah nak tanya,
PE power socket/cigarette power socket aku x berfungsi, mcm mane ek?
sebelum ni pakai ok je. tetiba je hr tu nk sumbat charger gps, x berfungsi. try test kt kete lain ok plak charger tu

minta sape2 ada idea berkenaan benda ni leh share sama... tq

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #17251 by naset
fius terbakor tu.fius baru 1 singgit.tgk buku manual klu nak tahu fius tu kt mana.dia ada tunjuk dgn detail. :laugh:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #17252 by VortexElegance99
aku pu ade mslh jugak, 2 hp charger dh aku sumbat pd socket nie, dua2 rosak, ade idea ke?
:( :( :(

PE1336 Neo Elegance

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #17259 by azizul

naset wrote: fius terbakor tu.fius baru 1 singgit.tgk buku manual klu nak tahu fius tu kt mana.dia ada tunjuk dgn detail. :laugh:


oh ada ea, nnt try tgk ah. kalau jmpa la.. :)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #17280 by arfaie
jdkn sebagai amalan kalau berlaku kerosakan pd komponen elektrik/elektronik dlm keta..tgk fius dulu

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #17283 by VortexElegance99
great advice bro..tq :)

PE1336 Neo Elegance

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #17387 by azizul
tq bro naset,
fius dah dtukar dan akhirnya dah leh pakai balik

arfaie wrote: jdkn sebagai amalan kalau berlaku kerosakan pd komponen elektrik/elektronik dlm keta..tgk fius dulu


nasihat y berguna, tq bro

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #17404 by arfaie
fuse ni tak cover dlm warranty..kalau ko check kt sc, fius gantian kena byr..mahal skit dri kedai biasa..apa2 pun dlm bonet ngn dlm keta ada fius spare y proton dh bg

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.284 seconds