Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat lain!

More
5 years 6 months ago #20621 by hisham001
hisham001 created the topic: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat lain!
Salam otai2 PPEOC,

PE aku dah berusia 2 tahun. Milage pun dah cecah 72k. Atas urusan bisnes - aku bergerak keliling semenanjung. Purata sebulan skali servis 5k milage.

Psl terlalu bnyk sngt habis masa memandu - skrg ni aku rase seat PE aku x empuk mcm dulu. rase keras n x selesa. Ade x kwn2 sini yg penah tukar seat? Brand ape? Kos brape? Kualiti camane? Ke ada tips2 lain?

Sila beri tunjuk ajar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #20646 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
PE aku pun dah dua thn, mileage 87k..tapi seats still sedap. hmm mgkn kena p kedai kusyen taruk span lgi kut? :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #20659 by hisham001
hisham001 replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
Bleh ke wat gitu? Mane2 kedai kusyen pun ade wat khidmat ni?

Klu nak tukar seat - ape brand yg sesuai?

Aku syak - kenaikan berat badan pun menyumbang kearah ketidakselesaan ni :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #20661 by mazosar
mazosar replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
Mana mau dapat seat kulit atau sarung kulit. Ada sapa2 nak tolak seat kulit tak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #20779 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
ada kedai seat rasanya kat sungai long tu hari ikut member gi ada nampak dia org jual persona ori seat leather..harga memang ribu2 tapi memang ori dan best!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #20792 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
harga ribu2x... errkkk... market price seat h-line paling murah 1set rm1.3k paling mahal rm1.8k sbb vendor proton xguna 100% leather <--- tahukan??
dekat pandan indah KL ade buat wrap kusyen.. 100% leather rm2.3k siap dengan pintu.. benang leh pilih nak merah or kaler pe suke.. and design nak mcm cps ke h-line... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #20821 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
pergh..2.3k

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #20839 by loki_J
loki_J replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
kalo gitu regenye lagi sanggup aku cari scuss sport punye seat kot...nmpk sporty...actually yg x bestnye ori leather seat (sebenarnye semi jek) persona ni bile panas...sadiss betul rase dia...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #22179 by super_skalo
super_skalo replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
seat kulit panas montot..licin lak tu...
Pengalaman aku tntang seat..
1. Seat CRX si..best sbb dia grip tepi - bentuk lawa
2. seat levin Gt apexi blh grip tepi n blh naik turun tempat duduk
3. Seat Impreza.. Besar sgt,,kepala blh cecah siling kereta..jd sempit kereta
4. Seat skyline r32 gtr.. best grip..tp xsesuai bdn saiz xl
5. Seat prelude.. span keras bentuk xlawa sgt..
6. Seat honda integra .. bentuk menarik xkeras tp tempat duduk mcm pendek ckit mcm persona

Pd aku..aku pilih n0 1,4,2,,,harga pun masuk akal jgk kalau betul2 cari

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #22533 by zippo
zippo replied the topic: Re: Seat OEM Persona Elegance - dah 2 tahun, Rasa x selesa lg, nak tukar seat la
Tukar kpd recaro trend gsr just plug n play siap railing. Layan corner pun best.. Harga pasaran seat dlm 1.5k - 1.7k complete depan belakang. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.315 seconds