Dashboard bising..

More
5 years 4 months ago #21262 by ryck
ryck created the topic: Dashboard bising..
Salam kawan2 sume..

ini lg satu masaelah..dasboard kete sy ni bising la..klu lalu jln x rata lg byk bunyi. bunyi mcm skru longgar pn ada,bunyi mcm tin kosong kena vibrate pn ada...apa masalah dia ni? korg ada pengalaman mcm ni tak dan apa jalan penyelesaiannya..??

klu saya reti buka dashbord kete ni,dah lama sy bukak..

help2....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21307 by BlackWorld
BlackWorld replied the topic: Re: Dashboard bising..
hohohoho....same lah kita...kekadang tension je dengar....kot2 ada otai2 pernah mengalami

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21315 by ryck
ryck replied the topic: Re: Dashboard bising..
kiter berdua je ke ada masalah ni..?? hahaha..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21328 by aaronjansma
aaronjansma replied the topic: Re: Dashboard bising..
Rasanya kena lapik span bagi serap gegeran...

The way to success in the life is Islam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #21351 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: Dashboard bising..
First i rasa ni salah tempat nak posting topic ni..Anyway bunyi ni datang dari dashboard belah mana? Masalah biasa dashboard PE ialah bunyi kat consol bawah player dan bunyi kat vent aircond tengah..Thru my experiance, bagi bunyi yg kt consol player, SC buka skru kat bawah pas tu tarik buka consol sikit dan sumbat dbl side tape kedalam bagi ketat je pas tu ok langsung x ada bunyi..Yg aircond vent tu aku x tau apa masalah sal keta i dulu ada pas tu lama2 pakai hilang bunyi tu..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #21607 by ryck
ryck replied the topic: Re: Dashboard bising..
laa..salah tempat nk pos ke ni..sory2..hehe..

Sama la masalah dia ni..kt player dgn aircond tgh tu,tp kdg2 yg tepi pun berbunyi...kt player tu mybe boleh DIY sendiri..tp yg kt aircond tu..hmmm...geleng kepala je la..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #22366 by fadhli
fadhli replied the topic: Re: Dashboard bising..
Kawan2....

Ni haa contoh bunyi kat dashboard tu.. rasa2nya dkt aircond console.



Ada sesapa tau mcm mana nak baiki menda nih?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #22449 by zul_ila
zul_ila replied the topic: Re: Dashboard bising..
senang je.cube ko acah2 nk beli kete baru...cerite je pape,janji PE ko dgr.mesti die xbuat prangai.hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 1 month ago #22450 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Dashboard bising..
hahaha.....

Like:).....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.264 seconds