POLISH & WAX

More
6 years 11 months ago #2263 by armz
armz replied the topic: Re: POLISH & WAX
perlu ke nk wax n polish nih..huhu..aku mmg dah nmpk kete aku..kaler die dh terang ckit dr kaler asal..skang kete dh 8 bulan..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2264 by little_nicky
little_nicky replied the topic: Re: POLISH & WAX
ikut owner...........tapi seeloknye kalu dah bertahun usia kete tu.........buat le utk mengembalikkan seri kete tu...........

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #2272 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: POLISH & WAX
Turtle WAX...kedai polish/wax kereta...puas hati....untuk persona dalam rm 150 ke 180....berkilat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4435 by skronotoros
skronotoros replied the topic: Re: POLISH & WAX

little_nicky wrote: brand macguire(btol ke ejaan dier yek).......buat sendri kat umah..............fuh penat............tapi berbaloi.............tapi tu 2 tahun lepas le.........la nieh dah kusam dah............


mcguire mmg terbaek weh..
rege xyh cite la..tp ssh nk dpt..

kwn2 ade tempat rekomen nk anta polish & wax nih..:whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4442 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: POLISH & WAX
soalan asas..apa beza wax ngn polish?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4594 by Deng
Deng replied the topic: Re: POLISH & WAX
Salam,

Kat giant Kinrara ada satu Car Care, dia kenakan RM500 untuk setahun punya cucian, wax 6 kali & satu kali free polish, jumpa dengan Saifful, memnag puas hati..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4630 by kissigurami
kissigurami replied the topic: Re: POLISH & WAX
kalau rajin nak diy blh lah baca kat sini ->samarins.com http://www.samarins.com/maintenance/bodymain.html orait gak diy ni,tp kena pastikan lah betul2 tahu takut karang lain lak jadinya.

ini info dr meguiars -> meguiarsonline.com
The following user(s) said Thank You: speedrider

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4810 by speedrider
speedrider replied the topic: Re: POLISH & WAX
salam

nak tanya sikit, senario: keta baru

ada yang cakap, kena buat waxing 3 layer protection coating untuk jaga cat. boleh cofirmkan atau ama tips lain?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4818 by joel
joel replied the topic: Re: POLISH & WAX
arfaie: erm yg saya tau wax tu macam lilin protect cat kete n blh apply kat ketei every month...polish untuk hilang kan calar kecil n lepas apply next kena buat lepas 8 bulan - 1 tahun..if buat b4 that cat kete blh rosak...
The following user(s) said Thank You: arfaie

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #7473 by jackall
jackall replied the topic: Re: POLISH & WAX
salam to all..

just share info cuci dan wax berguna dari sleeping pistone (tak silap tu la nama dia..)... persona elegance merah.. dia dah pakai product nie.. setelah baca mengenai product nie,, ianya sgt bagus..

www.sierraglow.com/product/glassglow.html


product nie sgt menarik tp mahal skek.. mgkin tahun depan dapat guna pakai kat kereta.. hehe.. er.. kalau ada product yg similar to this product dgn rege murah skek, sila info,.tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 4 months ago #7475 by jackall
jackall replied the topic: Re: POLISH & WAX
Sorry geng lambat reply...aku da type tadi pastu ilang pulak..

"Ok cerita dia mcmni..Paint protection ni function dia untuk pastikan kekilatan cat kereta terpelihara tanpa perlu dipolish atau wax. Dia ada coat chemical kat cat tu jadi kita cuma perlu maintain kebersihan saja..kalau buat SierraGlow ni nanti bos dia akan ajar basuh guna air saja n guna claybar kalau kotoran degil.

Paint Protection ni ada byk company yg offer contohnya PPS, SierraGlow,Gzox,Nanocoat etc...aku da survey aritu sebelum buat. Gzox terlalu mahal sampai RM4500, PPS untuk Persona RM850 tp tiap 6 bulan kena buat follow up treatment RM140 (5years warranty), SierraGlow aku buat RM600 pun 5 tahun warranty. Kalau buat group purchase mcm ForteClub buat mgkin boleh dapat murah lg.

Lepas buat mmg puas hati dgn hasil kerja diorg. Cat jadi licin air pun x lekat. Mcm mencurahkan air ke daun keladi. Memang detail kerja diorg."



dipetik dari sumber brader sleeping pistone.


ps: kita worang bkn salesman yer..cuma share apa product yg bagus. tq.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #15090 by Mohd_Redzuan_A_Karim
Mohd_Redzuan_A_Karim replied the topic: Re: POLISH & WAX
Ape kate korang cuba guna produk Amway.. sebab dia bagi satu lapisan silikon untuk cover cat.. Setakat ni aku memang pakai dah 6 tahun sejak kereta lama lagi bro.. Alhamdulillah la.. guna senang, x yah nak sental sangat.. pas tu.. surface kete jadi licin.. memang power la.. sebotol baru rm25-rm30..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.265 seconds