TINTED FILM

More
7 years 1 month ago #15330 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic TINTED FILM

sepanbab sekuerpent wrote: kedai tu kat area cheng melaka..atas sikit dari pasaraya cowboy tuh..


Bro kedai acc tu tokey nama Ah Yong ke? Area No 1 stickers kan?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #15348 by sepanbab sekuerpent
Replied by sepanbab sekuerpent on topic TINTED FILM

horizon_elegance wrote:

sepanbab sekuerpent wrote: kedai tu kat area cheng melaka..atas sikit dari pasaraya cowboy tuh..


Bro kedai acc tu tokey nama Ah Yong ke? Area No 1 stickers kan?


Yup deret2 no 1 stcker..kedai tu name one cost..nm tokey aku xtau tp aku knl sorang ni nm die ah fong..
Aku rs brbaloi wat tinted kat situ dgn hrge 150 utk 5 pntu..kurang rs bahang pns bile stiap
kali bkk pntu..

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #15586 by AizatWVW
Replied by AizatWVW on topic TINTED FILM
keta kuar semiggu aku dah boh tinted...harga RM350...berbaloi...kegelapan 50%...4mil..UV heat 67%..harga promosi..
aku deal trus dgn dia punya manager....cool world area geting klang..sebelah affin bank kot xsilap.depan kfc.
harga asal dlm RM550..then cautim dgn boss dpt la free 2 gift...sandblasting + 7inci windscreen front tu...free tmpat letak rodtax cool world skali..( ini xde dlm gift..tp dia yg bg sndiri )

aku rasa..sape yg amik dalam 160-180 tu..mmng ok..tp klu korng prasan..kbykan keta cermin blakng akan ade buble2..
baik angkat yg elok dah alang2...klu korang amik yg murah..kualiti tak terjamin..then nnti nk tukar kpd elok..upah utk buang tinted lama cost dalam 50-80 gak ikut kedai..

sape nk leh aku tlong info bos kedai ni..sbb aku ada ckp kat supervisor situ...nk promote kat kwn2 dgn same harga n same free gift..dia kata ok..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #15647 by despajero
Replied by despajero on topic TINTED FILM

AizatWVW wrote: keta kuar semiggu aku dah boh tinted...harga RM350...berbaloi...kegelapan 50%...4mil..UV heat 67%..harga promosi..
aku deal trus dgn dia punya manager....cool world area geting klang..sebelah affin bank kot xsilap.depan kfc.
harga asal dlm RM550..then cautim dgn boss dpt la free 2 gift...sandblasting + 7inci windscreen front tu...free tmpat letak rodtax cool world skali..( ini xde dlm gift..tp dia yg bg sndiri )

aku rasa..sape yg amik dalam 160-180 tu..mmng ok..tp klu korng prasan..kbykan keta cermin blakng akan ade buble2..
baik angkat yg elok dah alang2...klu korang amik yg murah..kualiti tak terjamin..then nnti nk tukar kpd elok..upah utk buang tinted lama cost dalam 50-80 gak ikut kedai..

sape nk leh aku tlong info bos kedai ni..sbb aku ada ckp kat supervisor situ...nk promote kat kwn2 dgn same harga n same free gift..dia kata ok..


gud2...sbb sharing...aizat kasi letak arr no tepon ko....mata tau ko ade member berminat ker...hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #15651 by AizatWVW
Replied by AizatWVW on topic TINTED FILM
hehe..boleh aje...tp takde la tau sgt bab kete ni coz baru je berjinak2...atleast sharing ape yg dah buat..hehe
boleh call 012-4201402

1 lg nk sharing...tp ni bodykit..kna tukar forum lain..hahaha :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 weeks ago #15823 by despajero
Replied by despajero on topic TINTED FILM
gud2....terbaekkk!

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 week ago #16072 by Nasrul
Replied by Nasrul on topic TINTED FILM
salam..nak mintak pendapat..kalau tinted double layer ok tak..just nk tmbh tinted heat rejection + UV rejection...plan nak kekalkan yg proton bagi..ok ke?...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 days ago #16076 by horizon_elegance
Replied by horizon_elegance on topic TINTED FILM

sepanbab sekuerpent wrote:

horizon_elegance wrote:

sepanbab sekuerpent wrote: kedai tu kat area cheng melaka..atas sikit dari pasaraya cowboy tuh..


Bro kedai acc tu tokey nama Ah Yong ke? Area No 1 stickers kan?


Yup deret2 no 1 stcker..kedai tu name one cost..nm tokey aku xtau tp aku knl sorang ni nm die ah fong..
Aku rs brbaloi wat tinted kat situ dgn hrge 150 utk 5 pntu..kurang rs bahang pns bile stiap
kali bkk pntu..


Yup tokey dia Ah yong namanye...dia jadi Tauchu kat Best City Acc, cheng. Harga dia berpatutan sbb kedai baru dan promosi. Gud news for malacca PE members.... :evil:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 6 days ago #16083 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic TINTED FILM
sape nk gelapkan cermin tp dah ade uv heat punye bole la cari kat seksyen 1 wangsa maju.name kedai die STAR..rm39 utk 4 cermin..tp xde UV, jz nk gelap je..ade dr 50% sampai 95%..just for info :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 days ago #16172 by despajero
Replied by despajero on topic TINTED FILM

Nasrul wrote: salam..nak mintak pendapat..kalau tinted double layer ok tak..just nk tmbh tinted heat rejection + UV rejection...plan nak kekalkan yg proton bagi..ok ke?...


salam nazrul....keta aku pun double layer gak....tp ade gak bhg yg xdouble gak bro....kedai tempat aku pasang tu...dia akan check dulu samada leh double atau tidak....kalu tinted asal cantek/ok lg br dia brani doublekan

aku guna AutoTint ---> http://www.autotintfilm.com.my pasang kat (Kuala Lumpur Branch 2 - wangsa melawati)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 days ago #16184 by Nasrul
Replied by Nasrul on topic TINTED FILM

despajero wrote:

Nasrul wrote: salam..nak mintak pendapat..kalau tinted double layer ok tak..just nk tmbh tinted heat rejection + UV rejection...plan nak kekalkan yg proton bagi..ok ke?...


salam nazrul....keta aku pun double layer gak....tp ade gak bhg yg xdouble gak bro....kedai tempat aku pasang tu...dia akan check dulu samada leh double atau tidak....kalu tinted asal cantek/ok lg br dia brani doublekan

aku guna AutoTint ---> http://www.autotintfilm.com.my pasang kat (Kuala Lumpur Branch 2 - wangsa melawati)


akhirnye ade gak geng putih tolong jwb..nak menangis tunggu nih..hehe..thank you2..plan asal pun mmg nk wat kat auto tint..tp bile tye dealer..die x galakkan wat situ..sbb die sruh wat kat tempat yg die bg voucher tu..cool world..die kate nnt klu wat tempat len..mule2 je die ok..nnt bile ape2 jd tkut kedai tu xnak responsible..tu yg die sruh wat kt cool world..dealer tu pun knal rapat ngan org coolworld tu..tu yg die berani rekemen..even die kate customer die yg pergi sane sume kate ok..no probs..wat double layer lagi..xde probs..cadangan and nasihat?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 days ago #16188 by VortexElegance99
Replied by VortexElegance99 on topic TINTED FILM
wat mse skrg ni aku pki tint yg murah je rm2++..tp aku tgh survey tint yg ade kualiti nye...

stkt ni dlm list aku 3M n Aircool je..aircool dgr2 ade mslh....mgkn nak ambik 3M Crystaline series atau 3M FX HP AutoFilm..hehe

kena pstikn juga smada tint yg kte pilih tu metalized or non metalized..bleh ganggu kte nyer wireless signal n gps maybe,

x sabo nak psg tint baru :lol: :lol: :lol: :lol:

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.329 seconds