TINTED FILM

More
6 years 9 months ago - 6 years 9 months ago #4070 by shahree85
shahree85 replied the topic: Re: TINTED FILM
beli kete PE aku dpt vocer tinted X3. g kedai tinted bley pki satu je dahtu kene tambah 300 utk safetint. tanye tokey kedai tinted yg lagi due wat pe.die kasi tukar ngan lagi satu vocer(rm190). hehehe :evil: ..bley r tlg kete bapak anta g tinted lepas neh.:woohoo:
Last Edit: 6 years 9 months ago by shahree85.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4074 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: TINTED FILM
aku ragu la bab tinted sebab jpj kata dia tak bagi kelulusan sebarang tinted n jenama huhu

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4086 by deen
deen replied the topic: Re: TINTED FILM

4g9xtuner wrote: aku ragu la bab tinted sebab jpj kata dia tak bagi kelulusan sebarang tinted n jenama huhu


sama macam exhaust system, aku rase untuk benda2 macam ni better kumpul duit untuk amik tinted film yang berkualiti, tp untuk permulaan pakai yang biasa2 pun ok

aku pun pakai CoolMaster je...panas gak ah kalo letak keta kat terik matahari lama2 (sabar dulu)

Whiskey Tango Whiskey Eight Zero Four Seven

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4088 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: TINTED FILM
aku nyer tinted ori proton....panas gler huhu

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4095 by Ijoy
Ijoy replied the topic: Re: TINTED FILM
B) aku br pas tinted pakai voucher RM200 jer. total harga RM400. huhuhu. kire okayla drpd xde. lama2 kang kumpul2 duit psg la yg mahai skit. huhuhu

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4103 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: TINTED FILM

4g9xtuner wrote: aku ragu la bab tinted sebab jpj kata dia tak bagi kelulusan sebarang tinted n jenama huhu


mmg jpj xpernah approve mana2 brand tint..so pastikan korg beli ikut spec JPJ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4116 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: TINTED FILM

arfaie wrote:

4g9xtuner wrote: aku ragu la bab tinted sebab jpj kata dia tak bagi kelulusan sebarang tinted n jenama huhu


mmg jpj xpernah approve mana2 brand tint..so pastikan korg beli ikut spec JPJ


tula...kena pakai alat utk kesan ketelusan cahaya pd tinted tu

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4117 by Ijoy
Ijoy replied the topic: Re: TINTED FILM
tinted yg ikut spec mmg xglp langsung. ni pon ms nk psg tinted tu aku dh tanya cina tu awal2. dia kata yg aku punya 5% xlepas spec JPJ. tp aku tgk idak le gelap sgt. huhuhu. telan air liur jela.

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4120 by 4g9xtuner
4g9xtuner replied the topic: Re: TINTED FILM
kalo tak mahal bleh je pasang

PPE0C 0498

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4122 by Ijoy
Ijoy replied the topic: Re: TINTED FILM

4g9xtuner wrote: kalo tak mahal bleh je pasang

:dry: tu la psl. :S

|||||||||||....PE 513....||||||||||||
www.facebook.com/dausz86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4136 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: TINTED FILM
kalau stkt nk gelap..tak payah beli tinted mahal2..filem biasa pun blh. tp kalau btl nk tinted sbb nk reject heat, xperlu cari y gelap2..asalkan leh eliminate haba dan uv..tgk keta y ada uv cut, xgelap pun cermin tp dlm sejuk jerr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4143 by fakri
fakri replied the topic: Re: TINTED FILM

arfaie wrote: kalau stkt nk gelap..tak payah beli tinted mahal2..filem biasa pun blh. tp kalau btl nk tinted sbb nk reject heat, xperlu cari y gelap2..asalkan leh eliminate haba dan uv..tgk keta y ada uv cut, xgelap pun cermin tp dlm sejuk jerr


sokong sgt apa yg bro arfaie ckp tu. yg gelap x semestinya tebat haba. yg x gelap x semestinya x tebat haba.
sebab tu die bezakan 3 standard
VLT : Visible Lights Transmittance
UVR : Ultraviolet Rays Rejection
IRR : Infrared Rays Rejection

JPJ usha VLT tu je.. hihihi..

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.275 seconds