TINTED FILM

More
8 years 4 months ago #4144 by arfaie
Replied by arfaie on topic TINTED FILM
yup..apa pun spec, mcm fakri ckp..jaga VLT je. ikut spec JPJ...jgn percaya ckp kedai tinted semata-mata.

*korg nk gelap2 watper haa? :P

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4148 by miss jaja
Replied by miss jaja on topic TINTED FILM
lalink saye kaler putith...
so, kalo lg gelap lg ensem kot...kihkihkih...
kalo ikut mmg x lepas JPJ la lalink sy....
tp x kesah pon.... =]

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4156 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic TINTED FILM
gelap lagi la privisi...jadi papa jahak hekhekhek

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4163 by miss jaja
Replied by miss jaja on topic TINTED FILM

4g9xtuner wrote: gelap lagi la privisi...jadi papa jahak hekhekhek



saje nk bg lalink nmpk mcm bdk jahat...=]
biar org x pasan gurl yg drive die...huhu~

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4170 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic TINTED FILM

miss jaja wrote:

4g9xtuner wrote: gelap lagi la privisi...jadi papa jahak hekhekhek



saje nk bg lalink nmpk mcm bdk jahat...=]
biar org x pasan gurl yg drive die...huhu~


owhhh jangan....boleh pandang2...jangan pegang2 :woohoo:

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4177 by miss jaja
Replied by miss jaja on topic TINTED FILM

4g9xtuner wrote:

miss jaja wrote:

4g9xtuner wrote: gelap lagi la privisi...jadi papa jahak hekhekhek



saje nk bg lalink nmpk mcm bdk jahat...=]
biar org x pasan gurl yg drive die...huhu~


owhhh jangan....boleh pandang2...jangan pegang2 :woohoo:


no...no...no.... dun touch my lalink....hehe~

::PE467::JKM5557::
::Miss Jaja::Encik Ensem::

::i am Mrs Pamy::

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4184 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic TINTED FILM
hehe

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4200 by mohdshah
Replied by mohdshah on topic TINTED FILM
kepada semua, saya baru dpat kete mggu lpas n ni 1st time beli kete. nk tnya la pasal tinted ni. persona standard sy memg dh ada tinted utk cermin tepi. tak gelap sgt n agak bahang time tghari. dealer pn ada bg warranty card. klau xsilap dari Safe Tint. pastu dia ada bg gak voucher utk tinted. persoalannya skrang, standard safe tint tu ok ke tak? ada sesapa tau tak? then, klau sy nk tukar tint lain guna voucher dia bg tu, kne bukak dulu ke tak tint yg standard ni? klau bukak, ada effect pape tak kat warranty kereta? sori la klau soalan sy ni basic sgt. sy budak baru blajar :)

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4202 by epit
Replied by epit on topic TINTED FILM

mohdshah wrote: kepada semua, saya baru dpat kete mggu lpas n ni 1st time beli kete. nk tnya la pasal tinted ni. persona standard sy memg dh ada tinted utk cermin tepi. tak gelap sgt n agak bahang time tghari. dealer pn ada bg warranty card. klau xsilap dari Safe Tint. pastu dia ada bg gak voucher utk tinted. persoalannya skrang, standard safe tint tu ok ke tak? ada sesapa tau tak? then, klau sy nk tukar tint lain guna voucher dia bg tu, kne bukak dulu ke tak tint yg standard ni? klau bukak, ada effect pape tak kat warranty kereta? sori la klau soalan sy ni basic sgt. sy budak baru blajar :)

Klau suka tint tu, nak lapik tint baru pon boley, klau tak suka tint tu, cabut pon tak pa.. Umpama, nak bukak tint tu pon boley tak bukak pon tak pa :) . Macam sy, dapat PE tapi kosong cerminnya, penghadang cahaya kat atas cermin depan pon tak dapat, nasib baik kedai tint bagi free tinted tu :dry:

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4216 by arfaie
Replied by arfaie on topic TINTED FILM
elok bukak tint lama tu..warranty kalau void pun utk tint y asal je..warrranty keta xkacau..lgpun kalau ko dah letak tint baru kan dpt warranty laen utk tint baru tu kan..xelok pasang smpi dua lapis..takut nnt kalau gelembung kedai xmo repair, dia salahkan tinted lama..lgpun kalau tebal sbb dua filem nnt beban kt motor power windows

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4224 by fakri
Replied by fakri on topic TINTED FILM

mohdshah wrote: kepada semua, saya baru dpat kete mggu lpas n ni 1st time beli kete. nk tnya la pasal tinted ni. persona standard sy memg dh ada tinted utk cermin tepi. tak gelap sgt n agak bahang time tghari. dealer pn ada bg warranty card. klau xsilap dari Safe Tint. pastu dia ada bg gak voucher utk tinted. persoalannya skrang, standard safe tint tu ok ke tak? ada sesapa tau tak? then, klau sy nk tukar tint lain guna voucher dia bg tu, kne bukak dulu ke tak tint yg standard ni? klau bukak, ada effect pape tak kat warranty kereta? sori la klau soalan sy ni basic sgt. sy budak baru blajar :)


kene tau bezakan mana satu safety tint, mana satu solar tint. utk kereta H-Line, proton dah lengkapkan skali dgn safety tint. purpose die of course for safety. sbb tu die mcm bahang sket. so skang bro ada dua pilihan

1) tambah lagi satu layer solar tint
kebaikan = tebat haba + safety
kekurangan = kedua2 warranty utk stiap layer tint tu akan void. sbb kalu salah satu tint tu defect, die boleh salahkan tint yg lg satu.

2) cabut safety tint asal dr proton, pasang solar tint
kebaikan = tebat haba + ada warranty
kekurangan = xde safety tint + rugi buang bende yg sedia ada

tepuk poket tanya duit

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #4232 by 4g9xtuner
Replied by 4g9xtuner on topic TINTED FILM
cantik plak tinted koko huhu

PPE0C 0498

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.221 seconds