TINTED FILM

More
8 years 2 months ago - 8 years 2 months ago #4242 by dausio
Replied by dausio on topic TINTED FILM
pakai Ray Tech.....bagus gak..... murah pun murah..... terbaik...huhuhuhu ;) byk pilihn kita leh wat....yg basic je leh tahan haba dlm 45-50% ...huhuuh..

Attachments:
Last edit: 8 years 2 months ago by dausio.

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #4244 by mohdshah
Replied by mohdshah on topic TINTED FILM

epit wrote: Klau suka tint tu, nak lapik tint baru pon boley, klau tak suka tint tu, cabut pon tak pa.. Umpama, nak bukak tint tu pon boley tak bukak pon tak pa :) . Macam sy, dapat PE tapi kosong cerminnya, penghadang cahaya kat atas cermin depan pon tak dapat, nasib baik kedai tint bagi free tinted tu :dry:

arfaie wrote: elok bukak tint lama tu..warranty kalau void pun utk tint y asal je..warrranty keta xkacau..lgpun kalau ko dah letak tint baru kan dpt warranty laen utk tint baru tu kan..xelok pasang smpi dua lapis..takut nnt kalau gelembung kedai xmo repair, dia salahkan tinted lama..lgpun kalau tebal sbb dua filem nnt beban kt motor power windows

fakri wrote: kene tau bezakan mana satu safety tint, mana satu solar tint. utk kereta H-Line, proton dah lengkapkan skali dgn safety tint. purpose die of course for safety. sbb tu die mcm bahang sket. so skang bro ada dua pilihan

1) tambah lagi satu layer solar tint
kebaikan = tebat haba + safety
kekurangan = kedua2 warranty utk stiap layer tint tu akan void. sbb kalu salah satu tint tu defect, die boleh salahkan tint yg lg satu.

2) cabut safety tint asal dr proton, pasang solar tint
kebaikan = tebat haba + ada warranty
kekurangan = xde safety tint + rugi buang bende yg sedia ada

tepuk poket tanya duit


thanks to all. rasanya sy akan bukak tint standard dan tukar kpd tint baru yg ada safety and heat resistence. dapat 7 years warranty bebanding 5 years oleh proton. biar kuar modal sket asalkan dpat pkai lama n yg pnting puas hati.

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4811 by speedrider
Replied by speedrider on topic TINTED FILM
baru pasang Solar Optik
warranti 5 tahun

VLT: 40%
UV: 99%
IRR: 78-80%

RM650.00

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4817 by joel
Replied by joel on topic TINTED FILM
speedrider: owh...ni safety tind ke bro???

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 1 month ago - 8 years 1 month ago #4833 by speedrider
Replied by speedrider on topic TINTED FILM
tak, biasa punya. Safety Tint kena tambah RM200.
Last edit: 8 years 1 month ago by speedrider.

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 1 month ago #4841 by joel
Replied by joel on topic TINTED FILM
[PE588] owh...tq:)

Please Log in to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #5130 by Sleyer
Replied by Sleyer on topic TINTED FILM
brand ape yg harga berpatutan tapi bagus ? utk tahan haba

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #5657 by mikafarhan
Replied by mikafarhan on topic TINTED FILM
ok.nk tnyr.PE H-Line tu mmg dh ade tinted SafeTint.warranty 5 taun.tinted ni just solar tint @ just safe tint je.sbb kesian kalo tghari bute bhgian dlm kete panas yg amat.kesian dashboard sume.ingt nk gelapkn lg utk cermin depan je.ape pendapat rakan2.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #5658 by arfaie
Replied by arfaie on topic TINTED FILM
y ngn PE tu safetint je..xder heat reject

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #5659 by mikafarhan
Replied by mikafarhan on topic TINTED FILM

arfaie wrote: y ngn PE tu safetint je..xder heat reject


ok.tq atas info tersebut.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #7402 by azeotrope
Replied by azeotrope on topic TINTED FILM
Canny Cool Subang Jaya

VLT: 60%
UVR: 99%
IRR: 85%
Film Thickness 5mill

RM 650.00

Sejuk bro...B)

::: I has shift stick, Not afraid to use it!!! :::


Please Log in to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #7408 by SLeePiNG-PiSToN
Replied by SLeePiNG-PiSToN on topic TINTED FILM
Workmanship ok x cannycool tu?

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.365 seconds