Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar

More
6 years 9 months ago #4517 by are-mad
are-mad created the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
aku baru je beli persona elegance h-line, masalah nye sekarag aku nye lampu peringgatan tali pinggang keledar tidak berfungsi, dan aku dah pegi p service center dierg ckp model kete aku ni memang lampu ni x menyala, tp pada buku manual ade,

jadi korang punye persona elegance lampu peringgatan seat belt menyala atau tidak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4525 by zactera
zactera replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar

are-mad wrote: aku baru je beli persona elegance h-line, masalah nye sekarag aku nye lampu peringgatan tali pinggang keledar tidak berfungsi, dan aku dah pegi p service center dierg ckp model kete aku ni memang lampu ni x menyala, tp pada buku manual ade,

jadi korang punye persona elegance lampu peringgatan seat belt menyala atau tidak


ade ke bro? xpnh nmpk plak lampu tu :S

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4531 by arfaie
arfaie replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
lampu tu proton disable..hanya utk model import sahaja
The following user(s) said Thank You: Eichi Katsu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4569 by are-mad
are-mad replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
yeke proton daah disablekn, xcanggih la cmni, hehehehehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4572 by oman
oman replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
H line pn kne disable...kne kuar model br nie...SH-line

super high..huhuhuhu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4574 by are-mad
are-mad replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
tu ar pasal h-line pun kene disable, :angry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4582 by Lionheart
Lionheart replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
aku baru tau ni. pelek tul. :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4585 by mr.is
mr.is replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar

are-mad wrote: aku baru je beli persona elegance h-line, masalah nye sekarag aku nye lampu peringgatan tali pinggang keledar tidak berfungsi, dan aku dah pegi p service center dierg ckp model kete aku ni memang lampu ni x menyala, tp pada buku manual ade,

jadi korang punye persona elegance lampu peringgatan seat belt menyala atau tidak


mula2 dulu aku pon mengalami perkara yg sama..cercari2 gak lampu peringatan seat belt nih..pasang x pasang seat belt xda indicator utk benda tu.. last2 aku buat bodoh je..he..he.. yg penting setiapkali aku pandu PE aku,seatbelt wajib pasang :) and indicator tu xmenganggu system airbag PE kita :)

H-Line 1.6

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #4589 by arfaie
arfaie replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
yup..seatbelt tu wajib korang pasang..in case kalau kemalangan, kalau xpki seatbelt..airbag xkn deploy, airbag cuma akan deploy kalau korang pasang seatbelt sahaja...
The following user(s) said Thank You: mr.is

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4612 by are-mad
are-mad replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
lau bnda ni on ok juga bleh bg peringatan, n nampak kereta kite lebih canggih, myvi n viva member aku siap kelip2 lg lau x gune seat belt

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4615 by arfaie
arfaie replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
yeala..elok on. nk lg best biar kuar bunyi..mesti menyampah dgr haha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #4618 by are-mad
are-mad replied the topic: Lampu Peringatan Tali Pinggang Keledar
confirm nak ke masjid ar ke kedai dpan kampung pun kene pkai seat bealt cepat2 hahahaha:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.280 seconds