tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"

More
6 years 8 months ago #4766 by joel
joel created the topic: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"
skg ni pakai standard spark plug cable "single core" tapi saya rasa nak try tukar spark plug cable triple core coz nak up skit performance engine..hehe....ada bad effect kat engine tak?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago - 6 years 5 months ago #6126 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"
Bukan ke campro IAFM (persona, blm) xpakai cable plug. Dia guna direct cable coil(nama ye lupa plak). Jadi xbleh tukar cable plug. Cuba tengok kat enjin.
Last Edit: 6 years 5 months ago by khibrahi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6165 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"
AIFM guna coil electronic, bkn mcm kabel biasa tu...kalau bab pencucuhan ni ko leh mod spark plug jer, tukar ke iridium plug

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6169 by khibrahi
khibrahi replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"
Sy juga dah tukar iridium sejak 1000km.mngkin tak banyak beza untuk normal enjin kalu xde mod. Tapi rasa yer iri bleh jimat sket minyak. Bleh google ape kelebihan iri nie.

lagipun iri xlah mahal sangat, dalam sekitar rm135-180 per set of 4. Tapi bleh pkai smpai 100,000km.
Tapi member yang tau pasal kete nie ade bagitau iri hanya bleh jimat minyak sampai 40,000-60,000km aje. Lepas 2 iri plug dah hilang kelebihan ye dan jadi macam plug base aje.

Saya dah pkai iri untuk 20,000km. Ari 2 bukak plug nak cuci dan check gap balik, tp plug macam baru aje. Bersih gler. Gap pun still ok gak.Las2 pasang balik xcuci pun.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6173 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"
aku duk tunggu servis 60k bru nk masuk iri..spark plug proton ok lagi.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #6223 by naset
naset replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"
btol2.nk psg denso iri.murah je baru rm160.:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #19327 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"
sesiapa sini pernah psg plug yang ada 3 kepala tu? ada perubahan tak? :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 8 months ago #19436 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"

horizon_elegance wrote: sesiapa sini pernah psg plug yang ada 3 kepala tu? ada perubahan tak? :unsure:


3 ke 4 kepala?? kalau 4 kepala tu borsh super 4..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 7 months ago #19612 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Re: tukar cable plug nak pakai "10.2mm triple core"

freedom_blue wrote:

horizon_elegance wrote: sesiapa sini pernah psg plug yang ada 3 kepala tu? ada perubahan tak? :unsure:


3 ke 4 kepala?? kalau 4 kepala tu borsh super 4..


3/4 siapa pernah pakai? apa effect? berbaloi tak?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.266 seconds