PE Solid white Cat tertanggal

More
7 years 11 months ago #12101 by akwarizmi
Dear fren..

Kepada pemilik PE solid White, korang ada tak masalah cat pada FRONT SKIRT mudah tertanggal, saya rasa kualiti cat yg digunakan.. kena batu pun tertanggal.. Jika ada tolong bagitau, kita pakai komplen sama proton..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #12102 by fizee05
cat tu tertanggal sket ke byk...? klu tanggal sket2 tu, mgkn ada follow lori bawak tar(bitumen)...panass.... sebab da penah kena tp bkn persona la... abis cat... :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #12110 by despajero
hmmm.....stakat ni aku lum prasan lg bro....psl slalu gak basuh keta...hehehe....

gud2....leh alert sket....nnt leh ler pantau...hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #12141 by SLeePiNG-PiSToN
Stone Chip?..ada bro..tp x lar teruk sgt...

PE868 - Proton White


“Sesungguhnya Allah S.W.T tidak memandang kepada rupa paras dan harta benda kamu tetapi Allah hanya memandang kepada niat hati dan amalan-amalan kamu.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #12174 by akwarizmi
Yup.. stone chip. kat bumper ok. kat front skirt macam cat spray tak lekat jer..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #13926 by super_skalo
samala..kereta aku pn mcm tu...tp aku wane Bronze Garnet... solid ke metalika ek? hehehe..aku cat pn xtau...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #15669 by akwarizmi
dah settle.. komplain kat SC, claim waranty.. skirt cat baru.. according to SA kat SC, dah ada 2 kes cat tertanggal untuk Solid White baru.....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 9 months ago #15825 by despajero
wah...gud for u....terbaekkk!

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 2 weeks ago #24401 by zaidee
kalau tertanggal leh la claim waranty..kalau stone chip beli touch up paint kat jusco atau kt mana2..cari solid white proton, harga >RM50 :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.185 seconds