Telur vs Ayam? Bodykit vs Exhaust? Yang Mane Dulu? Sila Bantu.

×

Poll: Yang Mane Dulu Ye?

Body Kit
10 83.3%
Full exhaust System
2 16.7%
Total number of voters: 12 ( fadli85, Hazsyah_621, kool, syamsul82, SLeePiNG-PiSToN ) See more
Only registered users can participate to this poll
More
7 years 3 months ago - 7 years 3 months ago #18108 by mn.afie
Assalamulaikum wbt wahai warga PPEOC sekalian,

Hamba nk tumpang bertanya, yang manakah patut hamba dahulukan antara body kit dan full exhaust system, memandangkan bajet hamba adalah limited. Sebelum hamba buat VS, tukar spark plug, grounding cable, air filter dan sedikit minor mod, mmg hamba berasa ingin fokus kepada exhaust disebabkan kereta hamba macam berat disebabkan oleh rim sukan 17". Walau bagaimanapn, mini mod yang dinyatakan di atas ternyata dapat mengurangkan masalah enjin berat ke tahap minimum.

Jadi, seharusnya, yang manakah perlu hamba utamakan? Bajet untuk yang bahagian yang ke-2 mungkin awal tahun depan pulak sebab lepas nih nk fokus kumpul duit kawen RM25k, ades.. :unsure:

Terima kasih.

Yang Kurang Aktif,
mn.afie
Last edit: 7 years 3 months ago by mn.afie.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18111 by nAkAtA_88
Bg aku kwin hrus didlukan....hahaha....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18112 by limiey

nAkAtA_88 wrote: Bg aku kwin hrus didlukan....hahaha....


haha terbaik........ xle vote la plop :P

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18114 by arfaie
bodykit, sbb xvoid warranty..nk wat ekzos tunggu warranty abis dulu la

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18117 by Ridzs Wan
skong nakata!kawen dlu la bro...heh!heh! :whistle:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18130 by mn.afie

nAkAtA_88 wrote: Bg aku kwin hrus didlukan....hahaha....


lol..kawen bajet lain dah tu..da abes tarik bajet kete da gi kat modal kawen..tu yang terselit sikit lg utk kete..dalam area rm1k+ je..hahaha

hurmm..kalau wat ekzos, void warranty enjin ke bro?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18131 by nAkAtA_88
bg aku baik ko wat bodykit lu....sbb nnt muffler ko nak kuar kat skirt blakg tu dpt la sttng ngam2 nnt time wat ekzos tu bro....pndpat aku la kan....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18133 by mn.afie

nAkAtA_88 wrote: bg aku baik ko wat bodykit lu....sbb nnt muffler ko nak kuar kat skirt blakg tu dpt la sttng ngam2 nnt time wat ekzos tu bro....pndpat aku la kan....


betul jgk kate encik nakata tuh..kalau da buat ekzos, nnt takut piping larik time buat bodykit..

ades, semakin kekeliruan, sbb baru je bual ngan member2 mekanik td..diorang lak rekemen suruh tukar ekzos dulu utk pikap n save minyak..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18137 by limiey
hehehe aku dah vote..... Body Kit :woohoo:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18151 by personaEL

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18155 by epit

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #18446 by wan3076
Exhaust.. Hehe if anda pentingkan performance..

Search exsswork kat facebook.. Tiptop even harga agak tggi berbanding kedai ekzos biase..
Tapi hasil die sgt memuaskan..

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.224 seconds