Sunroof 2 Steps

More
8 years 3 months ago - 8 years 3 months ago #18337 by fahmi77ak
Sunroof 2 Steps was created by fahmi77ak
Sunroof 2 Step Persona




Salam PPEOCians, ada tak sesape yg ada pandangan or feedback tentang pemasangan sunroof nie..? :silly:

Kalo leh aku nak tanya in term of:

i-> Ketahanan
ii-> Kesan baik
iii-> Kesan buruk
iv-> Model half cut apa yg sesuai (Cth: EG9)
v-> Brapa kos pemasangan, carpet baru, complete suis & relay, cat

Best price yang aku dapat RM 1.4k :dry:
Mana tau kot2 kawan2 ada port yg lebih baik. Aku prefer specialist je untuk wat sebab tak nak side effect utk long term nanti. :pinch:
Attachments:
Last edit: 8 years 3 months ago by fahmi77ak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18352 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic Re: Sunroof 2 Steps

fahmi77ak wrote: Sunroof 2 Step Persona




Salam PPEOCians, ada tak sesape yg ada pandangan or feedback tentang pemasangan sunroof nie..? :silly:

Kalo leh aku nak tanya in term of:

i-> Ketahanan
ii-> Kesan baik
iii-> Kesan buruk
iv-> Model half cut apa yg sesuai (Cth: EG9)
v-> Brapa kos pemasangan, carpet baru, complete suis & relay, cat

Best price yang aku dapat RM 1.4k :dry:
Mana tau kot2 kawan2 ada port yg lebih baik. Aku prefer specialist je untuk wat sebab tak nak side effect utk long term nanti. :pinch:


Salm bro....aku pon kalo ada rezki nak psang gak....ko tnye specialist kat mne bro????
Bnde2 cam nie kte kne wat tul2.....sbb dah mmbabitkn body kan....
Bise mmbe aku ckap kalo persona nak psang gne sunroof CAMRY pnye....
Tpi CAMRY ada ke halfcutnye???

garson.junior@gmail.com
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18356 by fahmi77ak
Replied by fahmi77ak on topic Re: Sunroof 2 Steps
salam. yg aku tanya tu kat banting beb. tu la nie cuba2 mngumpul smbil survey lg nie.
bnda2 mcm nie xleh nk men gedah je x sabar nk wat.. psg sunroof sape xnk.bnda cantek..bila dah pasang kalo kdai wat x cantek pun ckp cantek gak..

Yg byk aku dgr guna eg9 bro..sbb bumbung persona kan melengkung..tp xtaw la pulak camry cmne. xpnh dgr lagi beb..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18357 by raksasa
Replied by raksasa on topic Re: Sunroof 2 Steps
cantik memang cantik bro...tapi centered dengan kepala kita...saya pernah terpikir pasal sunroof ni...tapi takut terkebelakang sedikit dari kepala kita...kita tunggu dari personarian yang dah pakai sunroof bagi komen...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18447 by wan3076
Replied by wan3076 on topic Re: Sunroof 2 Steps

fahmi77ak wrote: salam. yg aku tanya tu kat banting beb. tu la nie cuba2 mngumpul smbil survey lg nie.
bnda2 mcm nie xleh nk men gedah je x sabar nk wat.. psg sunroof sape xnk.bnda cantek..bila dah pasang kalo kdai wat x cantek pun ckp cantek gak..

Yg byk aku dgr guna eg9 bro..sbb bumbung persona kan melengkung..tp xtaw la pulak camry cmne. xpnh dgr lagi beb..


Kat banting ni mmg superb bro.. Member aku ade dlm 3 4 bijik g wat kat die.. Workmanship bagus.. Klau g tmpat die mmg byk halfcut sunroof,die mmg specialist wat sunroof.. Ade gak die jual barang2 halfcut..

Aritu g kedai die amek ekzos fgk fujitsubo..

Die ckp siap pasang siap tukar karpet sume dalam 1.4-1.5k.. Persona ni leh amek sunroof dari kebanyakkan model sbb die kene potong bumbung utk fix.. So bleh la nak pilih.. Sbb bumbung persona ni melengkung...

1-2 hari leh siap.. Name apek tu jacky..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18469 by jackall
Replied by jackall on topic Re: Sunroof 2 Steps
salam...

menarik sgt nie.. memang teringin kete yg ada sunroof nie.. er.. tanya skek.. ni sun roof aje kan.. tak leh bukak abis..

er.. 1 - 2 hari bleh siap. cepat tul.. 1.5 k tu termasuk semua kos ke.. er.. proses dia camne.. leh terangkan skek tak.. nak kena chat bumbung balik ke.. apa ker.. tak pernah tgok org custom sunroof nie...

sila beri tunjuk ajar.tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18495 by wan3076
Replied by wan3076 on topic Re: Sunroof 2 Steps
Sunroof nye 2 step.. Leh bukak habis or just naikkan visor sunroof cam dlm gambar tu..

Mule2 die akan potong bumbung ikut dimensions bumbung sunroof yg nak pasang tu.. Akan sekali jalan dgn wiring sume n control suis last skali balut karpet baru..

Finishing cm dlm gmbar.. Kite kene cat balik area warne oren dalam gambar diatas..

Tgk link ni,ni kedai yg dimaksudkan : www.mudah.my/li?ca=9_s&id=11770

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18503 by fahmi77ak
Replied by fahmi77ak on topic Re: Sunroof 2 Steps
tu r nk cari alang2 biar yg baikk punye tmpt kan..nnti men tgkap muat je kete lak sepital nnti..haha. effect maybe dlm stahun dua x nmpk tp lpas tu nnti. kne wat byk survey lagi. so far mmg kat c2 je yg mmg tbaik..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18504 by fahmi77ak
Replied by fahmi77ak on topic Re: Sunroof 2 Steps
salam. yg ni 2step leh bkak abes. tpulang kat owner. dlm ada layer lagi utk tutup mana la tau kot2 panas ke cuaca time tu..xde la tbako kat dlm tu.hehe. kdai tu mmg dia amek pling lme pun 2 hari je.. tp kalo x slap 1.4k tu x tmasuk cat. mmg puas hati la sbnrnye..

jackall wrote: salam...

menarik sgt nie.. memang teringin kete yg ada sunroof nie.. er.. tanya skek.. ni sun roof aje kan.. tak leh bukak abis..

er.. 1 - 2 hari bleh siap. cepat tul.. 1.5 k tu termasuk semua kos ke.. er.. proses dia camne.. leh terangkan skek tak.. nak kena chat bumbung balik ke.. apa ker.. tak pernah tgok org custom sunroof nie...

sila beri tunjuk ajar.tq

The following user(s) said Thank You: jackall

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18509 by jackall
Replied by jackall on topic Re: Sunroof 2 Steps
thank you fahmi... good info... hehehe..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18534 by arfaie
Replied by arfaie on topic Re: Sunroof 2 Steps
pastu kena p JPJ utk endorse lagi :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 months ago #18550 by fahmi77ak
Replied by fahmi77ak on topic Re: Sunroof 2 Steps
orait bro..welcam2..

jackall wrote: thank you fahmi... good info... hehehe..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.081 seconds