Eagle Eye

More
7 years 2 months ago #20767 by adzmiration
Replied by adzmiration on topic Eagle Eye

AMuslimStranger wrote: smartlaa B)
xde step by step DIY ke utk buat LED cmni bro arfaie/adzmiration?


faieelegance.blogspot.com/2011/02/diy-led-stripeaudi-style.html

dapatkan info kat sini..en. rifaie pnye :)

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~
The following user(s) said Thank You: AMuslimStranger

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20862 by hakiem4468
Replied by hakiem4468 on topic Eagle Eye
Kalo nk pakai CCFL memang cun bro.. tapi ko kena tanya tokey tu kalo terbakar satu ring, ring tu boleh tukar tak? Dari depan nampak cantek menyala 4 ring, tp kalo satu ring padam atau 2 ring dlm satu lampu padam akan naik menyampah plak tengok bila kena tukar seketul lampu. Aku penah pakai kat wira lama aku dulu. Hehehe... Sama gak AUDI look tu.. LED dia leh tukar tak? kalo bole, kira ok la. Kalo lampu std plak aku nasihatkan pakai jer mentol std. Kalo pakai HID punya yg kaler putih tu sebenarnya dia sangat panas dan akan bakar reflector dalam lampu tu, lelama lampu akan jadik malap, walaupun pakai HID. huhuhu.. berdasarkan pengalaman aku ler... pengajaran tuk aku supaya lebih berhati2... hehe.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20869 by arfaie
Replied by arfaie on topic Eagle Eye
selalu ring jarang wat hal selagi blum sampai tempoh hayat..yang selalu prob ni inverter dia.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20921 by adzmiration
Replied by adzmiration on topic Eagle Eye
a'aa kebyakan kete pasang ring ni smp mase tinggal 1 2 bijik masih nyala..huhu... aku nye LED pertame pasang kene rembat orang..pasang balik ar..naseb bek kos cuma Rm24..huhu.

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #20927 by arfaie
Replied by arfaie on topic Eagle Eye
sebab tu ler aku pasang dalam lampu :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21113 by adzmiration
Replied by adzmiration on topic Eagle Eye

arfaie wrote: sebab tu ler aku pasang dalam lampu :lol:


ekk? nak pasang dalam kene buke lampu la ek...huhu..x berani den nk bongkar... :P

[PE Green Goblin]

~ Negeri Bawah Bayu ~

~ Malaysian ~

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21207 by JibekDaGreat
Replied by JibekDaGreat on topic Eagle Eye
salam geng.,ok tak kalau pasang ni.,save sikit cost..

www.angeleyesheadlight.com/angeleyeshead...Product.php?model=52

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21213 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic Eagle Eye

JibekDaGreat wrote: salam geng.,ok tak kalau pasang ni.,save sikit cost..

www.angeleyesheadlight.com/angeleyeshead...Product.php?model=52


Bleh bos....aku pon wat cam nie gak....
siap psang 150 rggt.....
tpi dpat spasng je la CCFL tu....
aku psang kat head lampnye signal....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21216 by JibekDaGreat
Replied by JibekDaGreat on topic Eagle Eye

nAkAtA_88 wrote:

JibekDaGreat wrote: salam geng.,ok tak kalau pasang ni.,save sikit cost..

www.angeleyesheadlight.com/angeleyeshead...Product.php?model=52


Bleh bos....aku pon wat cam nie gak....
siap psang 150 rggt.....
tpi dpat spasng je la CCFL tu....
aku psang kat head lampnye signal....


yeke bro.,bro bli kat mane ek.,pastu susah tak pasang?mlm ni bro ade lepak ampang point.,ingat nk turun sane mlm ni..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21217 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic Eagle Eye
Mmg wat kat ampng point....
mlm nie tak lpak sne kot....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21218 by JibekDaGreat
Replied by JibekDaGreat on topic Eagle Eye

nAkAtA_88 wrote: Mmg wat kat ampng point....
mlm nie tak lpak sne kot....


ooo.,ingatkan bro turun sane mlm ni.,nk mintak bro tengokan bunyi2 yg saya cakap aritu.,pastu bro.,selalunya brake pad bole guna sampai bape KM tok tukar?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 5 months ago #23993 by shah100
Replied by shah100 on topic Eagle Eye
yang CCFL kat mana leh dapat..laman web angle eyes yang CCFL tak de,jenis starline je ade

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.191 seconds