problem fog lamp

More
7 years 1 month ago #21224 by khairul87
problem fog lamp was created by khairul87
Salam smua... Nk tnya skit la... Aku pkai persona elegance basic line... Dtg nye mmg xde fog lamp... Bru2 ni aku p srvice kete.. Aku tnye kt pmen proton psal nk psang fog lamp ni... Die ckp klu psang nnti dtg lain mslh plak... Die katecklu psang nnti lmpu check engine akn mnyala n akn kcau system... Jd skrg aku nk tnya klu de yg da psang ada btol ka ini pomen crite....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21237 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic problem fog lamp

khairul87 wrote: Salam smua... Nk tnya skit la... Aku pkai persona elegance basic line... Dtg nye mmg xde fog lamp... Bru2 ni aku p srvice kete.. Aku tnye kt pmen proton psal nk psang fog lamp ni... Die ckp klu psang nnti dtg lain mslh plak... Die katecklu psang nnti lmpu check engine akn mnyala n akn kcau system... Jd skrg aku nk tnya klu de yg da psang ada btol ka ini pomen crite....


bawak hammer g ketuk kepale pomen tuh... wakakakkaa... amne de masalah mcm dia ckp tuh melainkan dia malas nak wat so dia bg alasan... PE b-line memang dah ade wiring untuk fog lamp just plug n play.. xde tambah2 wire or modified mane2 part... just tambah fog lamp n tukar suis panel dekat dashbord sbb b-line nye suis panel xde utk foglamp... kalau bajet kurang tarik wire baru n buat suis baru modal wiring xsampai rm20 pn..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21255 by arfaie
Replied by arfaie on topic problem fog lamp
perghhh..memang nk kena ketuk pomen tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21258 by khairul87
Replied by khairul87 on topic problem fog lamp
Mati anak org nnti... Hahahaha... Pomen 2 mmg de ckp psal soket fog lamp 2... Just plug n play je... Cme die ckp ble psang nnti lmpu cek enjin akn mnyala... N ble lmpu cek njin nyala brmakna die da kcau system wiring... Kli btol xde msalah da x sbr rsanye nk psang fog lamp.. Huhu...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21264 by nAkAtA_88
Replied by nAkAtA_88 on topic problem fog lamp
ke pomen tu bru start kje kat c2????
huhuhu.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21265 by khairul87
Replied by khairul87 on topic problem fog lamp
Maybe la kot.. Hahaha

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago - 7 years 1 month ago #21285 by ZacK_Ls
Replied by ZacK_Ls on topic problem fog lamp
ang g sc mana..? anatara pomen tuh malas atau pomen tuh memang terlebih pandai...
Last edit: 7 years 1 month ago by ZacK_Ls.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21364 by MZMJ
Replied by MZMJ on topic problem fog lamp
salam kwn2....aku ada mslh ckit la dgn foglamp aku nih..foglamp aku dah tak menyala...tak tau mslh apa....aku pasang foglamp nih kat kedai brothers wangsa maju bln 3 arituh.nih dah kali ke 2 tak menyala..kali pertama dlu aku p balik kat brothers tuh..skrg dah 4 bulan pun kn..takkan aku nk p balik kedai brothers tuh....sape2 tau tak kedai mana yg boleh repair balik n boleh pastikan masalah mcm nih takkan berlaku lg... ...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21365 by khairul87
Replied by khairul87 on topic problem fog lamp

ZacK_Ls wrote: ang g sc mana..? anatara pomen tuh malas atau pomen tuh memang terlebih pandai...

aku p sc kt port dickson...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21366 by khairul87
Replied by khairul87 on topic problem fog lamp

MZMJ wrote: salam kwn2....aku ada mslh ckit la dgn foglamp aku nih..foglamp aku dah tak menyala...tak tau mslh apa....aku pasang foglamp nih kat kedai brothers wangsa maju bln 3 arituh.nih dah kali ke 2 tak menyala..kali pertama dlu aku p balik kat brothers tuh..skrg dah 4 bulan pun kn..takkan aku nk p balik kedai brothers tuh....sape2 tau tak kedai mana yg boleh repair balik n boleh pastikan masalah mcm nih takkan berlaku lg... ...

p blik la kdai 2... Ang psang fog lamp 2 bape die charge...?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21379 by MZMJ
Replied by MZMJ on topic problem fog lamp
aku kalau blh mls dah htr kt ctu...nih dah kali ke 2...wat keje mcm xkemas jer...kalau blh xnak lg jadi utk kali ke 3....arituh psg foglamp 150,suiz rm180,relay 50,upah 50....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #21384 by naset
Replied by naset on topic problem fog lamp

MZMJ wrote: aku kalau blh mls dah htr kt ctu...nih dah kali ke 2...wat keje mcm xkemas jer...kalau blh xnak lg jadi utk kali ke 3....arituh psg foglamp 150,suiz rm180,relay 50,upah 50....

mahal jgk tu.boleh beli fog lamp yg ori skali switch+bracket ori. slalunya kedai brothers dia x guna socket fog lamp yg disediakan tu kan? klu dia guna sicket tu,mmg xda mslh.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.214 seconds