problem fog lamp

More
7 years 4 months ago #21385 by khairul87
Replied by khairul87 on topic problem fog lamp

naset wrote:

MZMJ wrote: aku kalau blh mls dah htr kt ctu...nih dah kali ke 2...wat keje mcm xkemas jer...kalau blh xnak lg jadi utk kali ke 3....arituh psg foglamp 150,suiz rm180,relay 50,upah 50....

mahal jgk tu.boleh beli fog lamp yg ori skali switch+bracket ori. slalunya kedai brothers dia x guna socket fog lamp yg disediakan tu kan? klu dia guna sicket tu,mmg xda mslh.

klu yg ori pnye bape bro siap psang smua..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #21386 by khairul87
Replied by khairul87 on topic problem fog lamp

MZMJ wrote: aku kalau blh mls dah htr kt ctu...nih dah kali ke 2...wat keje mcm xkemas jer...kalau blh xnak lg jadi utk kali ke 3....arituh psg foglamp 150,suiz rm180,relay 50,upah 50....

nk xnk kna p gak... Bkn murah buat bnde 2...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #21388 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic problem fog lamp

MZMJ wrote: aku kalau blh mls dah htr kt ctu...nih dah kali ke 2...wat keje mcm xkemas jer...kalau blh xnak lg jadi utk kali ke 3....arituh psg foglamp 150,suiz rm180,relay 50,upah 50....


suis ape sampai rm180? suis ori ker? kalau beli kat PPSB pn baru 130-140 suis. foglamp dlm 180 tanpa braket.. relay xperlu kalau guna wiring asal.. duk area mane? kalau sekitar setapak meh singgah umah aku tgk2 foglamp tuh... problem dia maybe relay or bulb je tuh... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #21393 by naset
Replied by naset on topic problem fog lamp

khairul87 wrote:

naset wrote:

MZMJ wrote: aku kalau blh mls dah htr kt ctu...nih dah kali ke 2...wat keje mcm xkemas jer...kalau blh xnak lg jadi utk kali ke 3....arituh psg foglamp 150,suiz rm180,relay 50,upah 50....

mahal jgk tu.boleh beli fog lamp yg ori skali switch+bracket ori. slalunya kedai brothers dia x guna socket fog lamp yg disediakan tu kan? klu dia guna sicket tu,mmg xda mslh.

klu yg ori pnye bape bro siap psang smua..

klu aritu aku beli rm300 lengkap semua skali-fog lamp,bracket,switch.semua ori. pasang rm30 sbb kna buka bumper.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #21407 by MZMJ
Replied by MZMJ on topic problem fog lamp
arituh psg fog lamp mmg utk persona elegance..dah plug n play....cuma aku ada tmbh lampu day light...so dia ada tmbah wiyering utk fius n relay....skrg aku xtau apa mslh foglamp xmenyala...try jugak usik ckit2 tp sma jer..haha....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #21408 by MZMJ
Replied by MZMJ on topic problem fog lamp
aku pun xtau ori ke x...tp suis aku tuh byr deposit 100..pastu dia order utk aku....bracket tuh utk ikat skru kn???mmg skrg plug n play jer...tp aku ada buh lampu day light jugak...so dia tmbh wayar utk relay n fius....aku duk seri kmbgn....blh ker nk suh tgk??aku pun xtau dah nk usik tang mana...bro duk setapak dkt danau kota x???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #21710 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic problem fog lamp
dekat balai polis setapak.. nk ke danau tuh dalam 10min je kot.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #21742 by ZacK_Ls
Replied by ZacK_Ls on topic problem fog lamp
kalau original proton punya brapa duet erk..??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #21749 by Zaman
Replied by Zaman on topic problem fog lamp

ZacK_Ls wrote: kalau original proton punya brapa duet erk..??


harga apa tu zack?kalu foglamp n swicth ni harga dia (ori PPC):


PW855781 - FOG LAMP ASSY LH (RM156.00)
PW855782 - FOG LAMP ASSY RH (RM156.00)
PW852815-D0039 - SWITCH ASSY CENTRE (RM140.76)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #21750 by ZacK_Ls
Replied by ZacK_Ls on topic problem fog lamp

Zaman wrote:

ZacK_Ls wrote: kalau original proton punya brapa duet erk..??


harga apa tu zack?kalu foglamp n swicth ni harga dia (ori PPC):


PW855781 - FOG LAMP ASSY LH (RM156.00)
PW855782 - FOG LAMP ASSY RH (RM156.00)
PW852815-D0039 - SWITCH ASSY CENTRE (RM140.76)


means total price rm452.76 la erk..?
jadi klu nak buat fog lamp ni kira terbang laa dlm rm500 gak er.. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #21757 by JibekDaGreat
Replied by JibekDaGreat on topic problem fog lamp

ZacK_Ls wrote:

Zaman wrote:

ZacK_Ls wrote: kalau original proton punya brapa duet erk..??


harga apa tu zack?kalu foglamp n swicth ni harga dia (ori PPC):


PW855781 - FOG LAMP ASSY LH (RM156.00)
PW855782 - FOG LAMP ASSY RH (RM156.00)
PW852815-D0039 - SWITCH ASSY CENTRE (RM140.76)


means total price rm452.76 la erk..?
jadi klu nak buat fog lamp ni kira terbang laa dlm rm500 gak er.. :(


Hmm.,bro try tengok kat mudah ade org jual foglamp siap suis rm150 je,tinggal cr bracket,saya da bli mmg ori proton nye.,tp kene cpatla sbb mcm xbyk set je dia ade..gud luck

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #21823 by amir yasin
Replied by amir yasin on topic problem fog lamp
ade beze x anatre ori dgn cari yg kt mudh..?yg pasti mudh lgi murh..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.443 seconds