Windscreen

More
6 years 9 months ago #22828 by sieza
Windscreen was created by sieza
kepada kawan2 tolong saye...
Macamane nak selesaikan garisan (jalur-jalur) pada cermin depan....sebab baru-baru saye ade beli pencuci cermin..biaselah time hujan x nampak...maka sy pun guna...mula2 tu memang cerah nampak jelas...xde kabur...lama2 kelamaan cermin depan sy jadi ada kesan jalur...tp time panas terik x nampak...cuma waktu hujan lebat memang jelas kelihatan...sampai sy terpaksa berhenti seketika memandu utk mengelak kejadian x diingin berlaku...
tolong....tolong....jasa anda amat dihargai....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #22867 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Windscreen
pencuci cermin apa yg dipakai? rain x ke? jalur2 tu memang biasa..walaupun x pakai pencuci cermin pun boleh jadi gak..senang hantar kedai suruh polish je cermin..harga rasanya dalam RM70/- kot..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #23382 by mz_syam88
Replied by mz_syam88 on topic Windscreen
Apa jenis /brand windscreeen cleaner yang elok untuk digunakan,
maksud saya cleaner yang kena isi kat dalam windscreen cleaner resevoir tu?
Baru semalam check tengok dah nak abis, plan nak guna air sabun biasa ja tapi risau ada effect kat widscreen plak.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #23394 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic Windscreen
Pakai air biasa dah ok..Kalau nak cermin clear hantar polish je kat car grooming center. Biasanya diorg caj dalam RM70+ siap water mark remove and nano coating so air x lekat kat cermin utk at least 6 bulan. I buat ok je sampai hari ni..Cermin clear je wiper naik turun pun smooth dan laju.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #23445 by despajero
Replied by despajero on topic Windscreen
Maybe pencuci xsesuai....ini pencuci jenis yg letak kat dalam tank air wiper ker?...kalu yea kasi kuar balik. Beli pencuci yg dirumuskan utk cermin keta.

Maybe masalah dgn wiper itu sendiri...kalu jenis wiper biasa kena rajin basuh getah wiper tuh gak jgn basuh keta jer. Nak ok cari wiper yg silicon, tak payah yang mahal2...yg jual kat uptown/downtown pun ok...asalkan bukan getah biasa.

sieza wrote: kepada kawan2 tolong saye...
Macamane nak selesaikan garisan (jalur-jalur) pada cermin depan....sebab baru-baru saye ade beli pencuci cermin..biaselah time hujan x nampak...maka sy pun guna...mula2 tu memang cerah nampak jelas...xde kabur...lama2 kelamaan cermin depan sy jadi ada kesan jalur...tp time panas terik x nampak...cuma waktu hujan lebat memang jelas kelihatan...sampai sy terpaksa berhenti seketika memandu utk mengelak kejadian x diingin berlaku...
tolong....tolong....jasa anda amat dihargai....


PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #23446 by despajero
Replied by despajero on topic Windscreen
Jgn guna air sabun biasa...nnt cermin akan kelabu....mcm basuh pinggan...letak sabun kat pinggan...selagi kita tak lalukan/bilas air byk2 sabun takkan hilang kat pinggan...sama mcm cermin gak...

Sila guna air pencuri yg mmg dirumus khas utk keta....brand xkisah pun...tp jgn la letak byk2...biasanya 1 tank penuh tu...hanya guna 1 cap/penutup shj.

mz_syam88 wrote: Apa jenis /brand windscreeen cleaner yang elok untuk digunakan,
maksud saya cleaner yang kena isi kat dalam windscreen cleaner resevoir tu?
Baru semalam check tengok dah nak abis, plan nak guna air sabun biasa ja tapi risau ada effect kat widscreen plak.


PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.165 seconds