bengkel ketuk dan cat kereta di cheras

More
6 years 7 months ago #23239 by selipar_cunz
Salam warga ppeoc :)

Tak tawla betul ke dak boleh parking sini...
2 minggu lepas kereta saya ada tergesel dengan lori pickup.. Jadi pintu belakang ada 1 garisan panjang ( panjang garisan tu samala mcm pintu tu..) Maybe semua boleh imagine besar mana calar tu sbb dia tergesel dgn kunci lori pickup tu..dan ada lekuk jugak kat garisan tu so kene ketuk la kot.. 1 garisan panjang jek..

Td saya pegi tanya bengkel kat depan flat oren yg dekat dengan lrt bandar tasik tu.. Dia kata rm450 siap ketuk... Huhuhu ... Mcm nak ketuk saya pulak harga nye tu...

So nak tanyala.. Memang itu harga patut ke @ cekik darah?

Kat mana ada kedai yg ok kualiti dan harga... Bukan la nak cari yg murah sgt2 tp logik la...

Ada sape2 boley recommend?

Kereta saya warna green chiffon.. Mahal ke cat tok kaler ni sampi kene 450 cine tu letak?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #23243 by Nubis-T

selipar_cunz wrote: Salam warga ppeoc :)

Tak tawla betul ke dak boleh parking sini...
2 minggu lepas kereta saya ada tergesel dengan lori pickup.. Jadi pintu belakang ada 1 garisan panjang ( panjang garisan tu samala mcm pintu tu..) Maybe semua boleh imagine besar mana calar tu sbb dia tergesel dgn kunci lori pickup tu..dan ada lekuk jugak kat garisan tu so kene ketuk la kot.. 1 garisan panjang jek..

Td saya pegi tanya bengkel kat depan flat oren yg dekat dengan lrt bandar tasik tu.. Dia kata rm450 siap ketuk... Huhuhu ... Mcm nak ketuk saya pulak harga nye tu...

So nak tanyala.. Memang itu harga patut ke @ cekik darah?

Kat mana ada kedai yg ok kualiti dan harga... Bukan la nak cari yg murah sgt2 tp logik la...

Ada sape2 boley recommend?

Kereta saya warna green chiffon.. Mahal ke cat tok kaler ni sampi kene 450 cine tu letak?


Huhuhu..mahal sgt tu.. tp lebih snang nk anggarkn kos kalo upload pic skali.. :)

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #23341 by ZacK_Ls
maksudnya satu pintu saja ke yang kena...?

cat :
kebiasanya cat satu pintu kedai ambil RM150-200...

ketuk :
kalau ketuk pula bergantung pada kemek dia.. kalau teruk memang caj mahal la..kalau sikit murah laa...
memang takda harga tetap bagi ketuk ni.. tokey ketuk jaa yang boleh bagi harga.. kalau dia nk ketuk ko dia caj la mahal...tapi kalau dia nk tolong ko xda la caj mahal sangat...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.147 seconds