Pasang keliling brp bajet?

More
8 years 2 weeks ago #9670 by hijauchiffon
Ni plan aku in future lah...

Aku B-Line je tp ada la hajat nak pasang skirting keliling, dan spoiler (bukan standard M-Line)

Berapa bajet arr? aku dah tanya hari tu rm900. berbaloi x?

huhu malu...

mana menghilang?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9674 by nAkAtA_88
Bro.....kalo ko nak psang bodykit....better pkai jname AIRMASTER.....
Mhal skit la.....tpi kalo ko dah psang confm puas aty.....kalo kat kdai eksesori mayb
Hrge lam 1500.....tpi kalo ko psang kat kilang die hrge lam 1200.....
Kilang die tak slap aku kat DAMANSARA.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9676 by hijauchiffon
kalau warna chiffon green senang tak diorg nak kaler sama? bagi la no supaya aku leh simpan hehe... TQ

mana menghilang?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9678 by nAkAtA_88
No fon die aku tak de la plak bro....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9686 by arfaie
Replied by arfaie on topic Pasang keliling brp bajet?
google jer airmaster, aku pun guna airmaster..kena 1.2k untuk bodykit
The following user(s) said Thank You: hijauchiffon

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9723 by loki_J
Replied by loki_J on topic Pasang keliling brp bajet?
airmaster design dia memang da cun da...rase kalo da applied mungkin xtukar2 da bodykit nye..:)

btw, r3 nye best gak..smart jek...cume kalo side skirt R3 dapat yg mcm waja best gak sbb ade bottom line dia...kalo tuk Persona..nmpk cm plain jek...

kalo kt KL.. ade satu kedai kt ampang ni...name dia "RESS UP BODYKIT" dekat ngan tesco and petronas sebelah jalan besar...situ mase survey agak murah gak2 barang2 dia PU...

ingat nk psg boent evo 8 kt PE...cm garang jek...pastu letak sticker fiber cm bro arfaie...gempak2 :p
The following user(s) said Thank You: hijauchiffon

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 weeks ago #9728 by arfaie
Replied by arfaie on topic Pasang keliling brp bajet?
korang y pakai mline atau hline xpayah risau bab bodykit sbb mmg dah ada :lol: lawa gak standard bodykit elegance..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #10404 by mn.afie
Replied by mn.afie on topic Pasang keliling brp bajet?

loki_J wrote: airmaster design dia memang da cun da...rase kalo da applied mungkin xtukar2 da bodykit nye..:)

btw, r3 nye best gak..smart jek...cume kalo side skirt R3 dapat yg mcm waja best gak sbb ade bottom line dia...kalo tuk Persona..nmpk cm plain jek...

kalo kt KL.. ade satu kedai kt ampang ni...name dia "RESS UP BODYKIT" dekat ngan tesco and petronas sebelah jalan besar...situ mase survey agak murah gak2 barang2 dia PU...

ingat nk psg boent evo 8 kt PE...cm garang jek...pastu letak sticker fiber cm bro arfaie...gempak2 :p


aku da google da airmaster sblm nih..mmg cun sgt la bodykit die, tp ade 2 design je..boleh tahan gak la cunnye..1 simple n 1 lg cam haruk sket, tp cun gaks :lol:

btw aku ade bace2 forum, aku terkompius lak ngan bodykit r3 ni..ade yg kate cari bodykit r3 neo punye design..lain2 ke bodykit tu? setau aku r3 mmg model neo kan? mintak tunjuk ajar.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 1 week ago #10510 by arfaie
Replied by arfaie on topic Pasang keliling brp bajet?
r3 dan r3 neo utk persona sama je..beza major pada design bumper depan



Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #14382 by shahrul85

arfaie wrote: r3 dan r3 neo utk persona sama je..beza major pada design bumper depan





yup...just r3 neo ade add fog lamp la...
but aku pkai r3 bese ok je...cun pe kat persona aku kaler merah lg garang...
mcm knal je JLA9671 tu...huhu

[shahrul85]
[WRE6765|R3d Eagle]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #14394 by loki_J
Replied by loki_J on topic Pasang keliling brp bajet?
aku nk try main custom or chargespeed plak la lepas ni..nk bg PE aku nmpk besar rasenye..
tp bukan waktu terdekat la yek...hehhe

satu lagi plan aku nk psg bonet depan INGS atau evo 8....both material fiber...
tp dgr citer kalo pakai bonet depan cmtu kalo laju ade rase cm gegar jek...riso lak...


sape sape de idea...or exp...sile kongsi... ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #14419 by arfaie
Replied by arfaie on topic Pasang keliling brp bajet?
fiber ni hati2 skit..krg terlanggar skit, berkecai :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.255 seconds