Salam.. Bantu ambo>

More
5 years 6 months ago #22903 by redzuan
Salam.. Bantu ambo> was created by redzuan
salam pada warga PPEOC. Kawe budget2 awal bulan 1 ni nok ambik persona auto sebutir.. tp gak banyak sangat komen -ve pasal persona ni.. harap ahli kelab buleh bantu ambo budok baru ni... terima kasih.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #22904 by syukri786
Replied by syukri786 on topic Salam.. Bantu ambo>
mcm ni la bro, pada pendapat aku, PE ni adalah yang terbaik klu dalam ketegori harga yang sewaktu dengannya.. itu pendapat aku la setelah setahun pakai.. tepuk dada tanya selera, Wallahualam..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #22909 by redzuan
Replied by redzuan on topic Salam.. Bantu ambo>
tulah.. ramai hok kata beli kereta ni atas nasib, kalu dapat hok molek takpolah.. dapat hok jammed gak..... kalu kut baudget persona atau saga 1.6 se je yg mampu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #22910 by syukri786
Replied by syukri786 on topic Salam.. Bantu ambo>
mu tera mikir gini, klu mu raso budget setaro tu jah, mu tera tanya ore2 hok paka pesona yg ado dekak denge mung.. jujur kawe oyak kawe meme puah ati paka pesona.. enjin power, bonet luah, seat seleso, minyak kalu long distance meme jimat, kalu dale jem meme parok skit.. klu nok compare denge saga, semak pesona boh..
The following user(s) said Thank You: despajero

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #22915 by shahrulWWP
Replied by shahrulWWP on topic Salam.. Bantu ambo>
salam

kawe dlu dok mikir gok nok beli hok mano so, saga or persona.last kali kawe amik persona hok basic.kalau persona hok baru ni dia ado rim, sidemirror kaler serupo nge body, ado airbag kat driver, rim ado, comei sket kalu nok banding denge hok kawe sbb kawe takdok bendo2 tu lako. kalu no beli saga baik amik hok flxse tu, comei gok tp kecik sket ah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #22921 by irrahady
Replied by irrahady on topic Salam.. Bantu ambo>
Aku pindahkan post ini dari sub pengumuman

-admin

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #22922 by irrahady
Replied by irrahady on topic Salam.. Bantu ambo>
Salam bro...
semua kereta memang akan ada masalah...tp kalau kereta still dalam waranty jgnlh risau..klaim je habis habisan...

pengalaman aku pakai dah 3 tahun ni..alhamdulillah xde masalah besar..cuma skit2 tu hantar pusat serbis setel semua tanpa bayar ape2...nasihat aku selagi dlm waranty service jelah kat pusat service walaupun mahal skit tapi kalau ape2 jd dalam dua tahun tu..xdelah kita pening kepala

p/s: aku skrg walaupun dh abis waranty still masih setia dgn proton service

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #22954 by despajero
Replied by despajero on topic Salam.. Bantu ambo>
Sy beli keta bulan 6 tahun lepas.

Warranty yg diberikan pada masa tu 2 tahun atau 50,000KM, salah satu yg sampai dulu.

skrg baru 40k, nak kena major servis plak.

utk claim habis2habisan kena syarat xmiss servis dgn Pusat Servis Proton.

Keta sy versi puteh, H-line....alhamdulillah xbyk sgt yg sy claim...maksudnya xbyk sgt problem.

Pendapat sy...versi puteh(h-line atau medium) adalah model yg keluar yg terkini...dimana problem2 Persona Elegance yg sblm ini...byk telah diselesaikan pada model puteh ini. Just pendapat sy. Tp ape2 pun ikut gak pada nasib. Nama pun produk kilang...xterlepas dr defect jugak...so sbb tu dlm tempoh warranty kena rajin claim habis2san.

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #22955 by shahrulWWP
Replied by shahrulWWP on topic Salam.. Bantu ambo>
hehehe, 6 bulan lepas kot bro, takkan 6 thn kot.time tu rasanya abg kita pn tak kuar lg,haahah

PE putih mmg hensem, aku ske cuma kene pandai jaga sket, kalau selalu kene hujan kene polish bila tiba masanya, nnt kaler jad faded. bro ingat lg tak dlu aku penah cite pasal masalah stereng off set?tak centre?yg aku kata aku dah buat berkali2 allignment, balancing, tukar tayar depan belakang, camber setting suma?akhirnya masalah tu solve setelah hantar SC kpg baru. tambah getah kat Bush and skrg baru ok. tp nak lg mantap kene buh pro bush ler.

kos utk tambah getah and labour adalah RM 80.00 kat SC

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #22959 by despajero
Replied by despajero on topic Salam.. Bantu ambo>
ingat lg shahrulWWP....wah tahniah la....masalah dh settle...tima kasih share Harga tambah getah tuh....thank bro.

psl stereng offset tu...mslh sy pun masih lum buat ape2 lg...xnak buat kat luar dulu...sbb nak check dgn SC dulu...utk kepastian terakhir(kot ade mslh lain plak)....maklum lah still dalam warranty...

rabu dpn br dpt hntr keta servis utk 40k...dan skali nak bgatu masalah ni..serta masalah cermin pandang blakang yg dah goyang2 tapaknya :)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #22994 by irrahady
Replied by irrahady on topic Salam.. Bantu ambo>

shahrulWWP wrote: hehehe, 6 bulan lepas kot bro, takkan 6 thn kot.time tu rasanya abg kita pn tak kuar lg,haahah

betul lah dia maksudkan bulan 6 tahun lepas (JUN 2011).

betul tu shahrul..kadang mekanik ni kepakaran dia lain2...sama juga mcm bengkel biasa. dulu aku pakai iswara second mcm2 dah buat pasal kuar asap hitam...mcm2 dh buat dan tukar habis RM je..ada yg cadangkan suruh obohol lagi..last2 jumpe satu kedai kt kg dia setting satu benda je aku pun tak pasti, bayar rm5 terus setel sampai skrg masalah tu

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #22996 by shahrulWWP
Replied by shahrulWWP on topic Salam.. Bantu ambo>
haa, jgn tggu lama2, buat nnt baru puas hati,heheh. kalau tak sebelum ni cam ketam pn ada, stereng senget tp kete straight, tak ke haru,hahahaa. buat kat SC, sementara ada warranty ni buat kat tpt dia terus. kalau kat kpg baru tu derang buat sendiri psal bush tue, dia tak suh kita g kedai tayar atau apa. skrg ni aku nak mencari bodykit, ada org nak jual RM 630 siap pasang, cat suma tp kat seksyen 25 shah alam le plak, jauh dari area setiawangsa. kat seri rmpai dia nak RM 700.

goyang kat tapak?kat tapak yg melekat kat cermin tu ke bro?
The following user(s) said Thank You: redzuan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.499 seconds