Salam.. Bantu ambo>

More
5 years 5 months ago #22997 by shahrulWWP
Replied by shahrulWWP on topic Salam.. Bantu ambo>
asap hitam ke asap biru tu bro?klau asap biru sah2 kene buat top obohol, nak kne check gasket and piston ring sekali. tp kalau asap hitam aku tak psti lak. dia setting apa agaknya eh?sbb RM 5 aje plak tu, misteri gak ni, puas aku mikir,hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago - 5 years 5 months ago #23058 by irrahady
Replied by irrahady on topic Salam.. Bantu ambo>
asap itam..kalau main tekan2 minyak ngan karbon2 skali kuar..kadang tu sampai naik segan kalau nk bw g opis...tulah ada dia sebut tp masa tu blur2 skit masa dia bg penerangan tu..dan2 terus tny harga rm5 je, terkejut gak..tp mmg dia usik2 je xde tambah atau bukak ape2 pun

moral dia..jgnlh kita percaya kat satu atau dua bengkel kalau kira rasa kosnye tak berbaloi...kena rajin jln2 ke bengkel lah

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Last edit: 5 years 5 months ago by irrahady.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #23180 by ZacK_Ls
Replied by ZacK_Ls on topic Salam.. Bantu ambo>
lima hengget murah benar da tuh.... nk beli dunhill menthoL pun tak lepas tuh...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago - 5 years 4 months ago #23418 by Nubis-T
Replied by Nubis-T on topic Salam.. Bantu ambo>

redzuan wrote: salam pada warga PPEOC. Kawe budget2 awal bulan 1 ni nok ambik persona auto sebutir.. tp gak banyak sangat komen -ve pasal persona ni.. harap ahli kelab buleh bantu ambo budok baru ni... terima kasih.


Stiap kereta pasti akan ada kekurangannya.. Contoh dalam seribu production tu pasti ada dalam 10 unit yang akan ada masalah disebabkan manufact default. Mungkin proton ni tak strict sgt pada staff2 dia yg cuai kot.. Maybe ada internal problem ke sape taw? Or maybe ada yg dirahsiakan??? B)

Apa yg kita boleh buat ialah kurangkan kos untuk atasi masalah2 tersebut..

Cara2 penyelenggaraan juga harus dititikberatkan.


p/s: kasar kita layan, kasar la kita dapat.. cantik kita layan, cantik la hasil kita dapat..

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play
Last edit: 5 years 4 months ago by Nubis-T.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #23436 by man_banting
Replied by man_banting on topic Salam.. Bantu ambo>
waslam...

untuk pengetahuan PE nie better than kreta2 keluaran proton yang sebelum2 nie mean kreta blm,FL,FLX,wira,gen2,waja,perdana...

saya kerja kilang proton shah alam n mcm2 masalah yg sy dengar dari setiap kreta yang proton dah keluarkan...

so saya bandingkan antara semua kereta..PE adalah better than others...

tapi saya xbrani nk bandingkan dengan NEO or PREVE...sebab technology 2 biji kreta nie better than PE...

so anda memilih PE adalah pilihan yang tepat...pasal masalah yang terdapat pada PE memang semua ada sebab kereta buatan malaysia orang malaysia jugak yang check...melainkan anda beli kereta PE keluaran PROTON tapi UK spec...anda akan puas hati tapi ada masalah jugak sebab kereta berat dan mahal...

:lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #23440 by Nubis-T
Replied by Nubis-T on topic Salam.. Bantu ambo>

man_banting wrote: waslam...

untuk pengetahuan PE nie better than kreta2 keluaran proton yang sebelum2 nie mean kreta blm,FL,FLX,wira,gen2,waja,perdana...

saya kerja kilang proton shah alam n mcm2 masalah yg sy dengar dari setiap kreta yang proton dah keluarkan...

so saya bandingkan antara semua kereta..PE adalah better than others...

tapi saya xbrani nk bandingkan dengan NEO or PREVE...sebab technology 2 biji kreta nie better than PE...

so anda memilih PE adalah pilihan yang tepat...pasal masalah yang terdapat pada PE memang semua ada sebab kereta buatan malaysia orang malaysia jugak yang check...melainkan anda beli kereta PE keluaran PROTON tapi UK spec...anda akan puas hati tapi ada masalah jugak sebab kereta berat dan mahal...

:lol:


Man banting, keje kat protonn hq kan? Boleh x kalo nak beli brg guna staff price ko bro? kira kirim kat ko la... :) hehehe..nak tanya price disc blakang ni..n byk lagi..

='= You'll Never Put A Better Bit Of Turbo On Your Knife

='= A Turbo A Day Helps You Work, Rest and Play

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #23463 by man_banting
Replied by man_banting on topic Salam.. Bantu ambo>
boleh...pe salah nya...list kn brg pe nk bli...nanti sy try check stock...kalau ada sy blh terus proceed...lagi 1 kena tunggu next week la sbb minggu nie kerja malam...nanti sy akn send staff price list A.S.A.P untuk brg yg en.nubis order...en.nubis da try tanya kat part center glenmarie ke blom...???

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 weeks ago #24236 by redzuan
Replied by redzuan on topic Salam.. Bantu ambo>
salam... 4 bulan nunggu ambo sambar doh persona.... tq untuk komen - komen hok otai bui.. ambo pun join doh kelab ppeoc kelantan... tq blako..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.470 seconds