GELANGGANG PANTUN PPEOC

More
8 years 9 months ago - 8 years 9 months ago #18592 by fateh
Replied by fateh on topic Re: GELANGGANG PANTUN PPEOC

fateh wrote: Darah AB+ Penerima Universal menerima semua jenis darah le,
Darah A+ Penerima Darah AB+, A+ dan O+ je,
Darah B+ Penerima Darah AB+, B+ dan O+ je,
Darah O+ Pemberi Universal hanya menerima Darah O+ je.

Kasihan kami berdarah O tp semua ni tgk pada rhesus jugak samaada positive ke negative..

Darah AB- hanya menerima A-, B-, O- dan AB- je,
Darah A- hanya menerima Darah AB-, A- dan O- je,
Darah B- hanya menerima Darah AB-, B- dan O- je,
Darah O- hanya menerima Darah O- je..

Pantun je... kekeke..

P/s: Rhesus tu yg menandakan kita punya jenis darah psitive (+) / negative (-), klu negative memg agak susah dapat penderma darah sbb 1/1000000 je yg ade darah rhesus negative (-)... sbb tu darah aku dipanggil O+.. darah terbaik dalam kelas nye... hahak


Naik ambulan setiap hari..
hari2 jugak aku men darah..
Dah memg kerja dalam bidang ni..
baca pe ku tulis tu nnti faham lah ape tu rhesus darah...

p/s: Rhesus bukan keputusan darah...

PE0145
...Nubis Tak Seberapa dr Selatan (Johor)...
Last edit: 8 years 9 months ago by jackall.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #18595 by jackall
Replied by jackall on topic Re: GELANGGANG PANTUN PPEOC
terima kasey daun keladi,
pasal istilah rhesus baru la aku fahami,
hebat hebat kerja si fateh ni,
bidang perubatan bukan calang orang bleh mahiri... syabbass...


ps: ermm.. tuan doktor.. kalau saya tekak gatal gatal tu sebab apa yer? haha...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #18775 by azizul
Replied by azizul on topic Re: GELANGGANG PANTUN PPEOC
tertonggek2 jlnnya itik begini,
berenang di air mcm gimrama,
last kene sembelih dimasak kari
mantap sugguh pantun kali ni,
ilmu x lokek dikongsi bersama,
kdg2 bc tersenyum sorang diri,

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #18864 by jackall
Replied by jackall on topic Re: GELANGGANG PANTUN PPEOC
pantun nam kerat dah diberi,
nak reply nam hanya pat jer ku reti,
cik azizul kita ni macam pemantun negeri,
sekali pantun nam line dia bagi..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #18964 by despajero
banyak jenis pantun ade kat sini
sgt terror ala2 pemantun negeri
azizul terbaca asik tersunyum sendiri
pantun henam line aku serender xreti

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #18975 by irrahady
pantun nam line telah diberi
tapi di balas dgn empat line je
kalau dah azizul pemantun negeri
jackall dan despajero pula pemantun senje..

Hehe...

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : irrahady@ppeoc.my

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #19003 by jackall
Replied by jackall on topic Re: GELANGGANG PANTUN PPEOC
Jackall dan despajero si pemantun senje,
sentiasa ada dikala suka dan duker,
hampeh tul irra kau kata kami senje tu tue ke,
sebenarnya kami masih muda rumajaaa lerrrrr...

ps: des tu babyface tu, jgn main main... :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #19006 by irrahady
Aku tak kata pun korang senje dah tua
cuma kata korang pemantun senje
kalau dah dua2 muda remaja
apa susah abaikan aje

hehe babyface konon..

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : irrahady@ppeoc.my

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #19013 by jackall
Replied by jackall on topic Re: GELANGGANG PANTUN PPEOC
gendang gendut tali kecapi,
sakit perut tergeli hati...

2 3 kucing berlary,
best la awak ni irrahady....


ps: i loike... pantun 2 kerat plak.. haha.. :whistle: tp 2 + 2 = 4 kerat. so kira 4 kerat gak la kan.. :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #19019 by irrahady
pegi cameron cari stawberry
cari punya cari sampai ke gua
ko tau ke sape irrahady
muda remaja mmg kegemaran dia

p/s; hahaha ade ke ejaan berlari jd berlary

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : irrahady@ppeoc.my

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #19021 by jackall
Replied by jackall on topic Re: GELANGGANG PANTUN PPEOC
ke cameeroon nak minum bharat tea,
mendaki bukit berhati hati,
alamak terasa risau plak di hatea,
nampak irra kena lari la camni...


ps: hahah.. hateaaaa hati yaa.. hahaha.. :evil: :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 8 months ago #19029 by irrahady
hati2 bila mendaki
mendaki dekat tasik chini
nak lari ke jalan kaki
akhirnya jumpe jugak kita kat sini

p/s; mendaki kt tebing tasik haha

PE0248 - PUTRAJAYA
FaceBook: www.facebook.com/irrahady
eMail : irrahady@ppeoc.my

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.263 seconds