Fakta dan Lawak Menarik

More
7 years 3 months ago #5437 by Syahril_Genji
yang ni best...

As some of you might already know that there are quite a number of cool police cars out there. Sometimes what we see in the cinemas do come to life, and sometimes you just wish you were a cop so that you drive around a cool patrol car chasing down a bank robber at 200km/h on the highway. Anyway here is EngineLounge’s pick for the Top 10 police cars as of to date:

No 10. Volksvagen GTI ( Dubai)



Probably not the best looking police patrol in the world, but it would steal beat any other car in tight bends and twisty corners. We can see there the Dubai police has opted for the 5 door version of the GTI, obviously in order to fit a criminal in back seat, it would be quite a problem pulling the seat back and forth every time you needed to put someone in there or take a traffic cone from the back.

No.9 Holden VE Commodore (Australia)



Looks like the boys in blue from down under have right car for the job. Big muscle for long roads that leads to nowhere. And what you need is some big V8 which is exactly what the Holden delivers. For everyone in the UK, its called Vauxhall.

No.8 Ford Mustang GT ( USA)



On a normal day we would critique the suspension and handling of the mustang but for its nostalgic name and that was made into a police patrol car makes it cool.

No.7 Porsche Caynne Turbo (RUSSIA)



There is justifiable reason why you should have a Prosche Caynne Turbo Patrol car aside from the fact that the Russians just want to show the world that they are cool and they mean business when it comes to hunting down badies in the city.

No.6 Nissan Skyline (Japan)



When you have kids drifting down slippy sloops and in the middle of town with their turbo charged evos and subarus. What’s the best car you can deploy from the land of the rising sun. Well its non other than the infamous Skyline. Unfortunately not the R35, but perhaps they will get an upgrade soon enough.

No.5 Mitsubishi Evo X (England & Malaysia )



The new Exo has made quite a big impact in eyes of the police forces. As these 2 countries decided to deploy the Evo X on the road right about the same time. Not quite sure if the Malaysian police are using it catch speeding cars, coz they will be more likey to speed faster than the other motorist. Anyway back to the countdown

No 4 BMW M3 (Netherlands)



The Dutch has one of the best balanced machines in their fleet, a car that’s fast and very poised. However I doubt there will be many speeding cars in the land where smoking pot and eating magic mushrooms are legal. Everyone would be driving as slow as the possible can. But I have to admit if I see this baby coming after me I would be scared.

No. 3 Brabus Rocket (Germany)



No talk about power, the German police are not messing around. Of course they have the Autobahn where there are no speed limits so they will obviusly need something very German and fast.

No. 2 Porsche 911 (Germany)



Like the Brabus Rocket wasn’t enough to patrol the Autobahn the Germans have deployed 911s as well.

No. 1 Lamborghini Gallardo LP 560-4 (Italy)



With so many supercars to choose from I’m sure the Italians had a small headache trying to decided on which super car to deploy in the road. Well its our No.1 pick for the best Police car in the world till some rich country decdies to have the Bugati Veyron as a street patrol then the Lambo would have to jump down a notch. Till then this baby blue will sit on top.

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago - 7 years 3 months ago #5438 by Syahril_Genji
yang ni bergune tok kite semua la...




yang itu 2008...yang ini plak 2009..

Asian Auto-Mudah.my Fuel Efficiency Awards 2009 Unveils Malaysia’s Most Fuel Efficient Cars

www.zerotohundred.com/2009/auto-news/asi...fuel-efficient-cars/

Compact City Cars

Hyundai i10 5.0 (litre/100km)
Proton Savvy 5.7 (litre/100km)
Kia Picanto 5.8 (litre/100km)

Compact Premium Cars

Mini Cooper 5.8 (litre/100km)
Honda Jazz 6.4 (litre/100km)
Alfa Mito 6.5 (litre/100km)

Small Family Cars

Toyota Vios ‘J’ 6.1 (litre/100km)
Proton Persona 6.75 (litre/100km)
Honda City 6.8 (litre/100km)

Luxury Family Cars

Nissan Slyphy 7.8 (litre/100km)
Hyundai Elantra 7.9 (litre/100km)
Peugeot 407 8.1 (litre/100km)

Premium Family Cars

Mercedes Benz B180 7.2 (litre/100km)
Volvo S40 7.9 (litre/100km)
Toyota Camry 8.8 (litre/100km)

Executive Cars

BMW 320i 6.1 (litre/100km)
Audi A4 7.4 (litre/100km)
Mercedes C-Class 200K 8.0 (litre/100km)

Premium Executive Cars

Citroen C5 8.9 (litre/100km)
BMW 525i 9.4 (litre/100km)
Mercedes E-Class E200K 9.6 (litre/100km)

Super Saloons

Audi A8 9.9 (litre/100km)
Mercedes Benz S-Class S350 10.0 (litre/100km)
Lexus LS460 11.1 (litre/100km)

Super Sport Cars

Lotus Exige 9.1 (litre/100km)
Porsche 911 PDK 10.3 (litre/100km)
Nissan 370Z 10.5 (litre/100km)

Super Sport Convertibles

Mercedes Benz SLK 200K 8.1 (litre/100km)
Volkswagen EOS TFSi 8.2 (litre/100km)
Porsche Boxster 9.4 (litre/100km)

Performance Cars

Peugeot 308 GT 6.8 (litre/100km)
Mini Cooper S JCW 6.9 (litre/100km)
VW Scirocco TFSi 7.6 (litre/100km)

Pickup Trucks

Isuzu D-Max Hi-DEF Diesel 7.6 (litre/100km)
Ssangyong Actyon Sports Diesel 8.0 (litre/100km)
Nissan Navara Diesel 8.2 (litre/100km)

Compact MPV’s

Renault Kangoo 1.5 5.5 (litre/100km)
Honda Stream 1.8 6.7 (litre/100km)
Nissan Grand Livina 7.6 (litre/100km)

Luxury MPV’s

Mazda5 8.2 (litre/100km)
Hyundai Starex Diesel 9.6 (litre/100km)
Ssangyong Stavic Diesel 9.7 (litre/100km)

Compact SUV’s

Ssangyong Actyon Sports Diesel 8.0 (litre/100km)
Honda CRV 8.2 (litre/100km)
Audi Q5 TFSi 8.4 (litre/100km)

Luxury SUV’s

Volvo XC90 D5 Diesel 8.5 (litre/100km)
BMW X5 3.0 Diesel 8.7 (litre/100km)
Audi Q7 3.0 Diesel 9.9 (litre/100km)

Hybrids

Toyota Prius HYBRID 3.9 (litre/100km)
Honda Civic Hybrid HYBRID 4.6 (litre/100km)

mari wat pilihan sempena hrga mnyk naik...hehee

>>>>>
>
>>
>
Last edit: 7 years 3 months ago by Syahril_Genji.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago - 7 years 3 months ago #5440 by Syahril_Genji
berkaitan ngn persona....rasenye korang da tau kn...

[size=medium]ASEELAH, versi Arab kacukan Persona + Neo!!!
[/size]



File Attachment:

File Attachment:

File Attachment:

>>>>>
>
>>
>
Last edit: 7 years 3 months ago by Syahril_Genji.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago - 7 years 3 months ago #5443 by Syahril_Genji
[size=medium]KIA Forte sebagai kereta peronda baru PDRM???
[/size]
File Attachment:

File Attachment:

File Attachment:


[size=medium]Kereta PDRM Naza Forte Berwarna Putih Lak.....[/size]



>>>>>
>
>>
>
Last edit: 7 years 3 months ago by Syahril_Genji.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago - 7 years 3 months ago #5444 by Syahril_Genji
Persona lagi...

[size=medium]Europestar L3 GT versi GT Persona “rebadged”!!![/size]

File Attachment:

File Attachment:

File Attachment:

>>>>>
>
>>
>
Last edit: 7 years 3 months ago by Syahril_Genji.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #5469 by Syahril_Genji
"Ada Specialnya Bau Ketiak Lelaki"

Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan
yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi
Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di
sana
membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan
melancarkan perjalanan haid.
Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America.

Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses"
daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan
sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung
wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.
Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu
kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita
berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah
bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka
sedang menguji satu aroma wangian tersebut.
Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang
di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak
lelaki tersebut diukur.
Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood,
wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita
menjadi kurang tegang.... di petik dari majalah
PA&MA...Feb 2004...kalau tak caya...



So kengkawan kalau tengah stress tu .....bolehlah cium ketiak suami atau
boyfriend.
Bagi kaum adam pulak, simpan bau ketiak tu untuk orang tersayang.


Moral of the Story....

So kalau isteri dok tension tu...lepas balik
riadah..calit sikit bau ketiak anda yang masam tu...
insyaallah mood dia ok.......
ha..ha...ha. ... selamat mencuba...& Kepada para
isteri jangan dok tension sangat...nanti kena cium bau
ketiak suami....... .

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #5470 by Syahril_Genji
TAYAR komponen paling utama dan terpenting bagi sesebuah kenderaan. Jika rosak, ia boleh menyebabkan kemalangan, sekali gus mengancam nyawa pemandu dan penumpang tanpa diduga.

Cuba periksa tayar kereta anda. Perhatikan di antara satu bunga tayar dengan satu bunga tayar lain terdapat satu penyambung. Jika penyambung itu mempunyai ketinggian yang sama dengan bunga, ini bermakna ia perlu ditukar dalam tempoh tiga hingga empat bulan, bergantung kepada sekerap mana anda menggunakan kenderaan.

Berikut beberapa panduan apabila anda mahu menukar tayar kereta.

PERTAMA
Pilih saiz yang sesuai dengan keupayaan kereta kita. Sebagai contoh, jika Proton Wira 1.3 dan hendak menggunakan sport rim, cukuplah setakat saiz rim 14 inci kerana jika menggunakan saiz 15 inci, kekuatan pecutan kereta akan menurun, speedometer tidak merekodkan bacaan tepat, semua peralatan penyerap hentak akan lebih pendek jangka hayat.

KEDUA
Selepas mendapat saiz sesuai,Prhatikan di bahagian tepi tayar. Terdapat satu rangkaian nombor yang dicetak tenggelam ke permukaan tepi tayar. Sebenarnya rangkaian nombor ini memberikan kita maklumat mengenai tarikh tayar dikilangkan (minggu dan tahun).

Maklumat ini kita boleh gunakan untuk tujuan keselamatan. Mengikut piawaian tayar antarabangsa, ia hanya boleh bertahan selama dua tahun selepas dikilangkan.

KETIGA
Mengenai saiz, cuba perhatikan rangkaian nombor dan huruf yang tercetak timbul di permukaan tepi tayar. Sebagai contoh 205/50 VR 16 bermaksud tayar itu mempunyai kelebaran 205 mm, ketebalan (dari rim ke permukana jalan) adalah 50 peratus daripada kelebaran 205 mm dan untuk kegunaan rim bersaiz 16 inci. Huruf VR bermaksud, tayar itu sesuai untuk kelajuan sehingga 240 km/j tanpa menjejaskan kekuatan dan ketahanan tayar.

KEEMPAT
Kebanyakan kita lebih suka memilih tayar import. Bagaimanapun, kebanyakan tayar berkenaan dibuat berdasarkan iklim dan apabila digunakan di Malaysia yang panas terik, jangka hayatnya lebih pendek.

KELIMA
Tayar sepatutnya ditukar kedudukannya setiap tiga bulan. Caranya, tayar depan kiri ditukarkan ke kanan belakang dan tayar depan kanan ditukarkan ke kiri belakang.

KEENAM
Sekiranya kadar kehausan bunga di bahagian tepi kiri dan kanan lebih cepat berbanding di tengah, ini bermaksud selama tekanan angin tayar kurang.

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago - 7 years 3 months ago #5471 by Syahril_Genji
8 EXORBITANT LUXURY YACHTS

Some people have it all. Loads of money, beautiful partners, fast supercars, extreme houses, exorbitant yachts. Over a hundred million Dollars for a yacht is no exception. But we have pictures, and those are free...

1. The Amevi ($300.000.000)


2. The Octopus ($200.000.000)


3. The Lauren L. ($112.000.000)


4. The Boadicea ($120.000.000)


5. The Maltese Falcon ($100.000.000)


6. The Pelorus ($179.000.000)


7. Dubai ($230.000.000)


8. Salem ($19.750.000)


Here is one you can afford..$325 every item picked
up at a auction house!!

>>>>>
>
>>
>
Last edit: 7 years 3 months ago by Syahril_Genji.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #5472 by Syahril_Genji
10 Kumpulan Gangster Paling Berbahaya Di Dunia...

1. Aryan Brotherhood (AB,The Brand)



-terdapat di penjara AS
-populasi kumpulan ini hanya 1% meliputi seluruh penjara AS
-26% kes jenayah didalam penjara melibatkan pembunuhan banduan
-paling banyak ahli kumpulan ini ditemui di State Prison (California).
-untuk join kumpulan nie senang jer,anda harus membunuh seorang banduan
-sesiapa yang nak meninggalkan kumpulan ini akan dibunuh oleh member2 kumpulan (tak payah quit la,kalau dah join)
-kegiatan jenayah plak,membunuh,peras ugut,kegiatan pelacuran,mengedar dadah,pembunuh upahan...



2. Mexican Mafia (La eMe)



-terdapat di penjara Mexico
-bermula pada tahun 1950 di Tracy California
-kegiatan mengedar dadah,peras ugut dan membunuh
-berhubung kait dengan kumpulan Aryan Brotherhood
-antara undang2 kumpulan nih ialah pendedahan ahli kepada orang ramai,tidak ada hubungan homoseks dan tidak ada sifat pengecut di kalangan ahli dan membunuh orang awam
-tidak boleh mempraktikkan agama kristian
-ahli kumpulan yang telah kelua dr penjara dikehendaki menghantar perbelanjaan kepada ketua mereka di penjara.....



3. The Mungiki (Kenyan Mafia)



-takder kat benua Amerika,hanya ditemui di perkampungan di Nairobi,Kenya
-ditubuhkan sejak 1980
-menentang keras agama Kristian dan membenci pengaruh barat
-50 org mati sejak kumpulan ini ditubuhkan
-mereka menyerang musuh dengan memotong kepala,memotong kemaluan (perempuan) dan mecacat anggota badan
-mempunyai hubungan di US,tapi so far takder bukti yang kukuh.......



4. Primeiro Comando da Capital (PCC)



-terdapat di Brazil..
-antara kumpulan yang baru ditubuhkan oleh banduan di Brazil
-ditubuh pada 1993 oleh 8 orang (paling sedikit)
-menentang polisi kerajaan Brazil (sekarang) seperti balai polis,mahkamah mahupun bas awam
-pada tahun 2006 sebanyak 300 serangan dilancarkan ke kemudahan awam
-bayaran dikenakan kepada ahli kumpulan $27 didalam penjara,$270 di luar penjara
-sebaik sahaja diperkenalkan oleh ahli kumpulan,barulah layak mengganggotai...



5. Black Guerilla Family (Black Family,Black Vanguard)



-ditubuhkan oleh George Jackson pada 1966 di Marin County,California
-dianggotai oleh kaum American-African
-tujuan utamanya ialah membela maruah orang kulit hitam di penjara dan menjatuhkan kerajaan AS
-memperjuangkan falsafah ekonomi Marxism
-pada hari ini jumlah anggota kumpulan meningkat ke 50 000
-kalau nak join yg penting korg seorang yang berkulit hitam....

6. La Nuestra Familia



-kumpulan yang ditubuhkan oleh Mexican American yang terletak di penjara Northern California
-ditubuh pada 1968 dan musuh ketat kepada Mexican Mafia
-kegiatan yang dijalankan ialah mengedar dadah di penjara dan kegiatan pelacuran
-anda akan diberi masa 2 tahun dalam tempoh pemerhatian sebelum menjadi ahli
-ahli kumpulan ini mestilah memberi lebih pemerhatian kepada kumpulan daripada keluarga
-wanita tidak dibenarkan menjadi ahli.....



7. Texas Syndicate (Texas 7)



-terdapat di California State Prison
-musuh ketat kepada Mexican Mafia dan Aryan Brotherhood
-bangsa Hispanic(orang yg berasal dari Spanyol)tidak dibenarkan menjadi ahli
-anti Caucasian
-kebanyakan ahlinya imigrasi dari Mexico
-pada tahun 2000,mempunyai ahli sebanyak 1000 di dalam penjara,830 di luar penjara
-kegiatan lebih kepada kontrak pembunuhan,perjudian,peras ugut dan mengedar dadah...



8. Crips.



-bermula pada 1969 oleh 2 budak berkulit hitam bernama Stanley William dan Raymond Washington
-berasaskan kepada kumpulan Black Panther (sila rujuk wikipedia.org)
-antara kumpulan yang berkuasa di AS pada hari ini
-keahlian sebanyak 30 000 yg terdapat di dalam dan di luar penjara
-kegiatan membunuh,merompak dan menjual dadah
-warna pakaian biru
-musuh kepada kumpulan Blood,kadang2 sesama sendiri pun bergaduh
-kumpulan ini terlalu besar sehingga merebak ke negara Kanada....



9. Bloods



-bertapak di Los Angeles dan musuh kepada Crips
-warna pakaian Merah
-bermula pada tahun 1972 bergerak perlahan dan kini telah menguasai seluruh bandar L.A
-mempunyai organisasi dan taktik yang tersusun
-kegiatan jenayah hanya bertumpu pada mengedar dadah....



10. Mara Salvatrucha (MS-13)



-dianggotai oleh rakyat Guatemala,Honduras,Salvador dan negara di Amerika Syarikat tengah
-ditubuh pada 1980 untuk melidungi imigrasi dari ancaman kumpulan jahat
-kumpulan ini juga tersebar ke Sepanyol,Amerika Syarikat,Great Britain,Jerman dan Kanada
-bergiat dalam pengedaran dadah,penjualan senjata api,mencuri,kontrak pembunuhan
-terdapat 10 000 keahlian hanya di AS
-berani membunuh sesiapa sahaja sekiranya kegiatan mereka didedahkan kepada pihak kerajaan
-rekod terbaru jenayah kumpulan ini meletupkan sebuah bas yang dipenuhi orang awam yang menyebabkan kematian 28 orang kanak2 termasuk wanita.....

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #5473 by Syahril_Genji
[size=x-large][align=center]10 kereta paling mahal di dunia.[/align][/size]

1. Bugatti Veyron $1,700,000





2. Lamborghini Reventon $1,600,000.





3. McLaren F1 $970,000.





4. Ferrari Enzo $670,000.






5. Pagani Zonda C12 F $667,321.



~~ samb... :D :D
(korang convert la sndiri dgn harga MYR.... ;))


6. SSC Ultimate Aero $654,400.





7. Saleen S7 Twin Turbo $555,000





8. Koenigsegg CCX $545,568.




9. Mercedes Benz SLR McLaren Roadster $495,000.






10. Porsche Carrera GT $440,000.


>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #5574 by Syahril_Genji
Sunyi je fakta ni...name aku je yang banyak post...malunye aku syok sendiri...hehehehe......

Come on geng forum...masukkan fakta yang anda dapat...kite berkongsi je same-same..hahaha...

>>>>>
>
>>
>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 3 months ago #5577 by 4miR
Replied by 4miR on topic Fakta dan Lawak Menarik
sorry bro, ak lebeh suka baca fakta2...x reti nak cr la....

Fakta sy tahu,....Proton kereta yg bagus...tetapi oleh sebab pekerja2 yg malas pasang elok2, buat proton jd x kualiti...=)


luar negara ok je sbb mat salleh mat mat situ semua wat kerja dgn elok if x potong gaji...kat sini xde potong pe2...=}

A Man only Cries when something happens to his car!..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.411 seconds