Lace/strip hitam kat pintu. B-Line

More
6 years 3 months ago #11184 by green apple
green apple created the topic: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
Hello,

Saya orang baru dan pemilik baru persona elegance 1.6 B-Line(noob). So, kepada semua orang yang dah lama kat sini.... saya nak tanya sikit pasal black strip kat pintu kereta tu. Kalau boleh, saya nak tahu kat mana saya boleh dapatkan spare sama warna dengan color body. Chiffon Green. Hmmm nak tukar body kit dengan sport rim skali. Tolong ye?

(>_<) /
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11213 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
kaler ni bro..satu cara je, anta kedai cat..mintak dia bancuh ikut sama ngan kaler keta ko..sbb warna ni still baru, blum aku jumpa dlm market lg

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11218 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
Nie bkan bro der....
nie sis la.....
hehehe..........

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11326 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
erk sori sis :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11532 by green apple
green apple replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
(^-^*)/コンチャ!
hmmmm...fikir-fikir nak tukar pulak side mirror punya color ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ...bagi sama color...sumua lah....ada recommendation mana2 shop dekat setapak, wangsa maju ke ada jual side mirror dengan paint shop yang affordable dan bagus? ♪♪♪♪♪

〜(・▽・〜)(〜・▽・)〜

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11540 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
jauhnye smpi ke setapak nak cri????kje mane....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11547 by Alfa_Dunter
Alfa_Dunter replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line

green apple wrote: Hello,

Saya orang baru dan pemilik baru persona elegance 1.6 B-Line(noob). So, kepada semua orang yang dah lama kat sini.... saya nak tanya sikit pasal black strip kat pintu kereta tu. Kalau boleh, saya nak tahu kat mana saya boleh dapatkan spare sama warna dengan color body. Chiffon Green. Hmmm nak tukar body kit dengan sport rim skali. Tolong ye?

(>_<) /


kalu nk letak carbon sticker lak brapa kosnyer agaknyer... :p

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #11618 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
kalau area aku, aku ingat dlm 30-40. nk jimat DIY jer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12866 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
leh jee g kedai kat area ayer panas tuh.. banyak bengkel cat kat situ.. settle problem.. :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12878 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
haaa cat sekali terus side mirror ngn door handle tu..aku rasa total maybe range 200-250

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12901 by fizee05
fizee05 replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
tumpang mencelah sket... :cheer: kalu cat tin spray aerosol , kaler bronze garnet sapa2 ada tau x, dia punya color code....?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12903 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Lace/strip hitam kat pintu. B-Line
payah tu bro..aku spray y silver utk keta aku pun aku bajet2 ngam je..nasib baek tak nampak beza...bronze sure lg payah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 2.480 seconds