Lampu kecil kiri dan Foglamp (dua2) Padam! tolonggg!!!

More
8 years 3 days ago - 8 years 3 days ago #11185 by sanzo_park
Lampu kecil kiri dan Foglamp (dua2) Padam! tolonggg!!! tadi baru pasang t10, led stripe dan daylight. ttbe lampu kecil sebelah kiri dan dua2 lampu foglamp xhidup....sebelah kanan OK.

bila test wayer lampu kecil sebelah kiri tu xde arus. rasanya time nk wt wiring tu, mungkin wayer merah dan hitam kt sebelah kiri tu bersentuhan waktu tengah ON lampu. takut2 short je. ni cuma andaian saja.

1. any idea knp jd mcm ni??

2. apa solution dia??? hope blh bgthu klu boleh selesaikan sendiri.

3. klu kna bwk pegi kedai, brp kos kena??

p/s: sebab lampu kecil kiri xleh nyala, tpksa la buang dlu mentol lampu kecik kanan. alahai nk raya ni lain plak jd dia. tolong kawan2....bg yang tahu.

Code : PE956
No.Plat : AHM74
Color : Black

-Black Knight Rider Is Here!-
Last edit: 8 years 3 days ago by sanzo_park.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 days ago #11192 by limiey
cek btl2: kot2 ada fuse blow ke.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 days ago #11195 by sanzo_park

limiey wrote: cek btl2: kot2 ada fuse blow ke.

check kt mne bro? ni bru baiki balik dh padam terus dh lampu kecik. huh~

Code : PE956
No.Plat : AHM74
Color : Black

-Black Knight Rider Is Here!-

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 days ago #11201 by eirmanz
Besenye kalu ada litar pintas fius lampu 2 je yg tebakar. Try cek kt fius
Atau pun goyang2 kit kt lmpu kecik 2.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 days ago #11205 by sanzo_park

eirmanz wrote: Besenye kalu ada litar pintas fius lampu 2 je yg tebakar. Try cek kt fius
Atau pun goyang2 kit kt lmpu kecik 2.


terbaru:
- lampu kt meter tu biase ble kte on lampu depan, kt meter tu dia jd malap skit kan? ni terang je memanjang.
- smua lampu2 kt emergancy signal, yg tnda bulat dan senagkatan tu smua padam.

em, perlu bwak ke SC ke? agak2 kna brp caj nih. huh tension je...

Code : PE956
No.Plat : AHM74
Color : Black

-Black Knight Rider Is Here!-

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 days ago #11215 by arfaie
first check fius..kalau suma ok, check wiring

bab meter ko terang memanjang tu sbb ko pasang LED..xcaya, cabut,pasang balik bulb asal...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 days ago - 8 years 2 days ago #11321 by limiey

sanzo_park wrote:

eirmanz wrote: Besenye kalu ada litar pintas fius lampu 2 je yg tebakar. Try cek kt fius
Atau pun goyang2 kit kt lmpu kecik 2.


terbaru:
- lampu kt meter tu biase ble kte on lampu depan, kt meter tu dia jd malap skit kan? ni terang je memanjang.
- smua lampu2 kt emergancy signal, yg tnda bulat dan senagkatan tu smua padam.

em, perlu bwak ke SC ke? agak2 kna brp caj nih. huh tension je...


Sanzo_park, mcm ne lelampu sume? Ok ke lm? G kt sc ke?
Last edit: 8 years 2 days ago by limiey.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #14294 by alem
terus sepi...
tention gak kalu jadi macam gitu.. tak berani den.. wat lebih2.. :huh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #14301 by limiey

alem wrote: terus sepi...
tention gak kalu jadi macam gitu.. tak berani den.. wat lebih2.. :huh:


dah ok kot tu yang sopi jek, :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago #14361 by arfaie
haha kena ceramah ngn SC dah kut :lol: terus insaf nk men LED

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago - 7 years 10 months ago #14366 by sanzo_park
hahaha (xleh nk delete post ni)

Code : PE956
No.Plat : AHM74
Color : Black

-Black Knight Rider Is Here!-
Last edit: 7 years 10 months ago by sanzo_park.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 10 months ago - 7 years 10 months ago #14367 by sanzo_park
wakaka...relax sudah. SC kota bharu memang sempoi. xde nye nak marah2. dah settle dah haritu, tukar 2 fius yang terbakar. lepas tu bwak pegi kdai member upah pasang. the result is.....

WALAAAA!!!!

Code : PE956
No.Plat : AHM74
Color : Black

-Black Knight Rider Is Here!-
Last edit: 7 years 10 months ago by sanzo_park.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.205 seconds