Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)

More
6 years 3 months ago #12817 by Are_Mim
Are_Mim created the topic: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
As salam abg2,kakak2 dn rakan2 semua..

harini sya post first diy walaupun bukan sya buat tapi harap membantu ..
hehe-Persona headlamp model first punya
sumber dari abam (tacras)

barang2 yg diperlukan ialah tools untuk buka bumper,hairdryer tuk buka cover lampu,dan spray flat black




buka bumper dlu-tapi lau tk buka bumper takut calar dn tk leh buka cover tu..




panaskan tepi headlamp smpai gam hitam tu cair then leh la buka cover tu..




Keluarkan reflektor tu dengan menarik kedepan..




lepastu spray la reflektor tu dgn sekata dn kemas mcm ni..heheh




masukkan balik lampu dn cover headlamp-Untuk masukkan balik cover headlamp,kena panskan gam yg sedia ada
dekat headlamp tadi,agak dh cair skit leh la tekap balik dn kemaskan dgn menekan keliling headlamp agar tk
masuk air..




taddaaaaa..cantik tak??hehehe...




masukkan semula headlamp tadi dn ikat bumper dgn kemas..siap..




Hope DIY ni membantu ....
:)

Dulu-Kini-Selamanya Proton PErsona Elegance(PE)
The following user(s) said Thank You: sYaharIn

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12865 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
ok gak DIY nih.. tp PE pnya memang stendet kilang dah itam pn... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12871 by Are_Mim
Are_Mim replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
yer bro..aritu ada member kita tnya dlm ni cra2 nk buat smoked lamp ni..tu yg sya post..hehehe..
Share2 je bro..heheeh :)

Dulu-Kini-Selamanya Proton PErsona Elegance(PE)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12875 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)

Are_Mim wrote: yer bro..aritu ada member kita tnya dlm ni cra2 nk buat smoked lamp ni..tu yg sya post..hehehe..
Share2 je bro..heheeh :)

ouchhh... bagus2x... kipidap :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12876 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
nice! nnt aku pinkan
The following user(s) said Thank You: Are_Mim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12906 by Are_Mim
Are_Mim replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
tq bro....

Dulu-Kini-Selamanya Proton PErsona Elegance(PE)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12913 by Eyjat
Eyjat replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
kalau nak sumbat projector BMW rasa2 muat tak bro.....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12914 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
Projector BMW or Ring die je jat????

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12915 by Eyjat
Eyjat replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
tak pasti, tgk dorg buat mcm smart, teringin la pulak....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12916 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
Kalo ltak ring je mmg ada org wat.....
kat GOMBAK pon ada tmpt kalo ko nak wat.....
tpi hrge aku tak pasti la kan.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago - 6 years 3 months ago #12917 by Eyjat
Eyjat replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
C:\fakepath\Member PE..jpg
tgk ade member PE kita post gambar kat FB mmg cantik (As attach), tapi bila tanye senyap je tak de respon, satu lagi mcm mane lampu dalam ring dia pon boleh gelap ek....

PE860 - Putajaya



PE860 Belalang Hitam Ada kelas brO ................
Last Edit: 6 years 3 months ago by Eyjat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12918 by nAkAtA_88
nAkAtA_88 replied the topic: Re: Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)
Attach gmbar bro.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 2.161 seconds