Smoked Headlamp Persona(rasanya leh membantu)

More
7 years 2 months ago #14158 by arfaie
CCFL no hal..JPJ lepas

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14166 by loki_J
CCFL plus fog lamp putih ..agak masih x terang ??
aku malas nk campur kaler...nk wat bg sekaler jek..huhu
ade cadangan x?..yg penting xmo mahal2..:)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14206 by arfaie
fog lamp tu HID ka? terang

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14247 by Are_Mim
Tu la..Lau fog lamp dah HId...Terang2 belaka..hehehe...

Dulu-Kini-Selamanya Proton PErsona Elegance(PE)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14259 by loki_J
fog lamp HID pulak leh lepas JPJ ke?

ade contoh x? :woohoo:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14360 by arfaie
HID pyh skit..tmbh2 lg 4300k ke atas

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14369 by nAkAtA_88

arfaie wrote: HID pyh skit..tmbh2 lg 4300k ke atas


Dlu mmbe aku ada pkai HID kat fog lamp die.....
mmg terang.....tpi aku tak pasti la bpe k.....
lpas je ngan JPJ.....sbb dorg akn than kalo head lamp je yg pkai HID....
kan mmbhye kan kselamtan org lain.....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14401 by loki_J
nk ty..T1 led bulb tuh HID ke?
ingat nk psg kt lampu kecik tuh...sbb katenye bersinar kete kalo nk compare ngn originalnye bulb...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 2 months ago #14418 by arfaie
tu LED je..bkn HID. no hal

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #19497 by wira84
salam bro..

kalo tak bukak front bumper..xleh eh tanggal kan head lamp ni?

kalo wajib bukak..bole tak share camne care2 nak bukak bumper..

keta saya kene banjir full car..mekanik kate head lamp kene tukar tp kalo nak pakai blk bole jer cume ade lumpur dlm lampu tu diorg xle nak bukak..rupenye bro lagi expert

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #19500 by arfaie
kena buka bumper jugak, sbb ada skru lampu kt belakang bahagian bumper tu...

cara buka? ada 6 klip kt bahagian atas grill, dkt radiator tu..tanggalkan, pastu dkt bahagian splash guard, di kiri kanan keta, ada dua / tiga lagi skru...kena buka yang tu jugak, pastu baru leh turun bumper

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #19512 by Auskywalker

arfaie wrote: kena buka bumper jugak, sbb ada skru lampu kt belakang bahagian bumper tu...

cara buka? ada 6 klip kt bahagian atas grill, dkt radiator tu..tanggalkan, pastu dkt bahagian splash guard, di kiri kanan keta, ada dua / tiga lagi skru...kena buka yang tu jugak, pastu baru leh turun bumper



nice guide...


tq

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.299 seconds