DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.

More
7 years 9 months ago #16035 by horizon_elegance

Are_Mim wrote: buh flasher..t kelip2 la ala2 f1 gitu..Aritu msuh ketat kita myvi..lampu standard LEd..bila brake..kelip2...mnyirap aku...hihih


Kalau psg lampu brek berklip2...road block polis/JPJ kacau tak? Maksud saya kalau mod lampu brek asal bukan lampu LED yang biasa kita psg kat acc.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16671 by Azlan_Amin
paie. Lampu belakang ko tukar seketul aftermarket atau mod je. lawa la lampu signal mcm BMW tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16684 by Fuad Ended
kelip2 JPJ leh saman oo.... jaga2x...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #16691 by Ridzs Wan
salam bro2.org bru tmpg lalu.dh lma aku nk tau psl lmpu ni.dr mula2 ambk PE aku tgk mcm ada mentol kt dlm,tp lampu brake pun x,lmpu blkg pun x,nk kata reflector rasanya x jgk.mmg kuar dr kilang cmtu je ker atau ada reason lain.tlg share...tq
Last edit: 7 years 8 months ago by Ridzs Wan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16712 by Azlan_Amin
lampu tu utk pasaran malaysia mmg tak function. Export unit only. Tu aku share DIY ni. Baru bergaya dan keselamatan jg.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16759 by arfaie

Azlan_Amin wrote: paie. Lampu belakang ko tukar seketul aftermarket atau mod je. lawa la lampu signal mcm BMW tu


aku letak sticker je :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16760 by Azlan_Amin
mcm menyala je lampu signal tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #16761 by nAkAtA_88

arfaie wrote:

Azlan_Amin wrote: paie. Lampu belakang ko tukar seketul aftermarket atau mod je. lawa la lampu signal mcm BMW tu


aku letak sticker je :laugh:


Bro....stiker tu ko tmpal dri dlam ke or mmg tmpal kat luar je????

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612
Last edit: 7 years 8 months ago by nAkAtA_88.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16786 by despajero
aku rasa menarik gak kalu guna cara ni (kelip bila brek guna slot yg dah ade)....daripada tambah guna lampu F1.

menarik ni...hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16794 by Fuad Ended
nak wat flasher boleh DIY tambah relay je.. tp dinasihatkan wat lampu brek ke 3 yg dekat cermin atas tuh.. biar yg tuh kelip2 sbb kalau korang wat gune bulb biasa tuh cepa terbakar melainkan korang guna LED sbb jangka hayat LED lg lame dr bulb.. xperlu F1 lg... brek je sebatu dah leh nampak duk kelip2 cermin atas.. haha...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16802 by despajero

Fuad Ended wrote: nak wat flasher boleh DIY tambah relay je.. tp dinasihatkan wat lampu brek ke 3 yg dekat cermin atas tuh.. biar yg tuh kelip2 sbb kalau korang wat gune bulb biasa tuh cepa terbakar melainkan korang guna LED sbb jangka hayat LED lg lame dr bulb.. xperlu F1 lg... brek je sebatu dah leh nampak duk kelip2 cermin atas.. haha...


Bro Fuad yg ni aku sokong!....ko buleh buat tak yg mcm ni bro?....sempat tak kalu buat sekaligus masa pasang Key Ring tuh nanti....(*tanduk sudah kuar hehehe)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16803 by despajero
aku mmg nak cabut F1 aku tu....asik terkulai jerk(psl xmau skru)....boleh dan sempat tak?...hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.232 seconds