DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.

More
5 years 8 months ago #16824 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.

Azlan_Amin wrote: mcm menyala je lampu signal tu


sticker reflect tu :laugh:

Bro....stiker tu ko tmpal dri dlam ke or mmg tmpal kat luar je????


luar..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #20610 by mohdshahril09
mohdshahril09 replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
dh lama dh post ni.. saje nk hidupkan balik..
nk tanya skit.. kabel utk lampu signal dgn reverse boleh cabut je daripada casing..
tp mcm mana nak cabut kabel lampu LED?? :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #20647 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
ko cabut je soket 6 pin dari body keta tu..xpayah nk tanggal satu2 dah

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 3 months ago #20670 by mohdshahril09
mohdshahril09 replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
eh, ade ke?? xnampak la plk.. penat dh godek2..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #20787 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
ade kat dalam bonet.. buka skru belah dalam then tarik skit plastik itam sebelah dalam bonet tuh.. ade soket blakang tuh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 2 months ago #20800 by mohdshahril09
mohdshahril09 replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
oh, yeke? terima kasih.. xsempat nk buat lg.. busy skit..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 10 months ago #22390 by danievora03
danievora03 replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
bang..nak buat kelip2 lampu brek ke3 kat atas cermin tuh brape kosnyer? apa nak kena ada?..err kalo saye upah bro2 otai dalam nih buatkan boleh...sangat2 berminat lah..

sayang PE baru aku nih (xsmpi 5K lg), tp sayang gak kat L2s aku tu..huhu..sayang sama rata....kikikiii

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 10 months ago #22633 by Eichi Katsu
Eichi Katsu replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
Lampu yg korg dok buat ni sbenarnya fog lamp utk belakang. Aku pelik la kenapa proton x masuk kn skli :P
Kos bape la sgt. Klu korg prasan mse tgk Preve,sama je koknsep.msuk lam kete tgk kt tempat button dia ada foglamp dpn & foglamp blkng. Tgk Preve yg full spec.
The following user(s) said Thank You: race

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 7 months ago #24561 by Azlan_Amin
Azlan_Amin replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
Kalau pakai led lagi bagus. Lampu tahan lama sikit
:side:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 1 week ago #24654 by wan 2872
wan 2872 replied the topic: Re: DIY : Tail Lamp. Lampu brek ke 5.
Salam. aku pakai persona SV. aku dh tukar suis dashboard pakai suis gen2. ade suis fog belakang kat set suis tu. takde soket siap pasang untuk fog belakang ni ke mcm fog depan?
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.867 seconds