DIY- Lampu F1

More
7 years 8 months ago #16464 by Azlan_Amin
DIY- Lampu F1 was created by Azlan_Amin
Salam PPEOC.

Ada tak yang berminat nak buat DIY lampu flash F1. Biasa org letak kat bawah bumber belakang.
Ni modal murah sikit dari buat lampu brek tu.
Biasa buat kat kedai acc harga dekat rm40.00. Tp modalnya hanya
>RM 6.90 untuk warna merah
>Rm12 untuk warna biru atau putih.

Masa buat pun tak lama.




Klu ada yang berminat aku post. Ke dah ramai dah pakai jd taknak DIY lagi.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16486 by loki_J
Replied by loki_J on topic DIY- Lampu F1
wpun aku da pakai..aku tetap nk tau DIY ni... sile kongsi bro DIY... B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16537 by en_asruL
Replied by en_asruL on topic DIY- Lampu F1
betul kata loki tu.. perturunkan ilmu F1 tu :-) ...

PE1234~nombor bertuahnyaaa...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16547 by gooey
Replied by gooey on topic DIY- Lampu F1
saya setuju...mohon tolong perturunkan ilmu F1 kdp anak2 murid tok guru... mungkin berguna dimasa hadapan...:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16558 by azizul
Replied by azizul on topic DIY- Lampu F1
saya pun tgh menunggu ni....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16559 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic DIY- Lampu F1
;) Salam bro...terima kasih bab buka topic ni. Saya ni bebal cikit dgn bab wiring & takut nak buat klu kereta ni. So bagus klu bro bagi cikit info camna nak wiring lampu F1 ni. Paling sesuai lekat kat mana di bonet belakang utk jenis H/Line. Terima Kasih.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16582 by VortexElegance99
Replied by VortexElegance99 on topic DIY- Lampu F1
yelah..mna tau nnt nak DIY..kongsi lh ilmu to bro.. :cheer: :cheer: :cheer:

klu bab wiring mmg aku kureng confident nie..hehehe :laugh: :laugh: :laugh:

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16585 by arfaie
Replied by arfaie on topic DIY- Lampu F1
mana cik lan ni..cepat la, aku pun tak sabar nih :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16654 by VortexElegance99
Replied by VortexElegance99 on topic DIY- Lampu F1
Ramai yg tgh tunggu nie... :laugh: :laugh: :laugh:

PE1336 Neo Elegance

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16657 by khazay
Replied by khazay on topic DIY- Lampu F1
tuan tanah p cari tutorial kot..haha...lau sapa2 yg ada diy nk kongsi tu just share je trus xyah nk tnya2 org mau ka x...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago #16665 by Azlan_Amin
Replied by Azlan_Amin on topic DIY- Lampu F1
tuan tanah tgh ambik gambar nak buat step by step. Baru puas hati. Betul tak. Jgn marah kawan2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 8 months ago - 7 years 8 months ago #16669 by Azlan_Amin
Replied by Azlan_Amin on topic DIY- Lampu F1

ni basic la utk buka lampu belakang. buka DIY lampu brek 5 untuk lebih lanjut



skru lampu F1 ni kat tempat yang di ingini. Skru lebih baik, dobleside tape takut tak kuat redah banjir nanti.



3 skrue bumper kena buka. Senang sikit nak hulur wayar nanti


wayar standard memang tak sampai jd kena sambung wayar lain. Aku pki wayar speaker sebab dia bercantum. nampak kemas sikit.
Attachments:
Last edit: 7 years 8 months ago by Azlan_Amin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.248 seconds