DIY- Lampu F1

More
7 years 6 months ago - 7 years 6 months ago #16670 by Azlan_Amin
Replied by Azlan_Amin on topic DIY- Lampu F1
sambungan

Bila buka bumber tu sikit je untuk senang kita hulurkan wayar melalui bumper itu. (apa aku tulis ni)
Hulur wayar lain dari atas ke bawah, ikat dengan wayar F1 lamp lepas tu tarik wayar tu ke atas untuk sambung dengan tail lamp




sambung wayar seperti di ingini.
Masa beli lampu tu ada 3 wayar
1) line putus jauh-jauh ( ni mesti sambung kat wayar hitam)
2) 2 wayar line putus dekat2. Ini pilihan untuk buat lampu tu nak mcm mana masa nyala.
ada 4 mode a) flashing masa brek sambung kat wayar warna merah
b) menyala terus bila tekan brek sambung satu lg wayar kat warna merah
c) flashing bila buka lampu malam sambung kat warna hijau.
d) menyala terus bila buka lampu malam. sambung satu lagi wayar ke warna hijau.

klu tak faham nanti aku post lagi. Tekak kering mintak sirap....
Attachments:
Last edit: 7 years 6 months ago by Azlan_Amin.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #16681 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic DIY- Lampu F1
kpada yg masih under warranty sila tap wire kat socket je... andai kata LED korang xmenyala.. and wire dah potong.. memang xleh nak claim lampu belakang lg dah la... :P

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #16757 by arfaie
Replied by arfaie on topic DIY- Lampu F1
aah..maen tap sudah, jgn potong..tak salah aku kt kedai elektronik ada jual satu plastik mcm T junction, dia kepit je kt wayar asal tu, join ngn wayar kita nk tmbh. tak payah potong2 pun, kemas lagi

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #16762 by Azlan_Amin
Replied by Azlan_Amin on topic DIY- Lampu F1
biasa la aku beginner je. lain la mr arfaie dah expert. anyway terbaek...

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #16783 by despajero
Replied by despajero on topic DIY- Lampu F1
anyway....terbaekkk sebab sudi share!

drpd bayar kat kedai....baik bayar kat geng2 yg tahu buat...ok tak gitu...bro Fuad Ended (p/s: hehehe psl LED Keyring kalu dah ready leh la roger aku yg xterror ni hehehe)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #16797 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic DIY- Lampu F1
errrkkkk... boleh je... hehe~~

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #16822 by arfaie
Replied by arfaie on topic DIY- Lampu F1

Azlan_Amin wrote: biasa la aku beginner je. lain la mr arfaie dah expert. anyway terbaek...


aku pun still belajar :laugh:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #16830 by despajero
Replied by despajero on topic DIY- Lampu F1

Fuad Ended wrote: errrkkkk... boleh je... hehe~~


Fuad....cayalah!....kalu gitu ;)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #17237 by sepanbab sekuerpent
Replied by sepanbab sekuerpent on topic DIY- Lampu F1

arfaie wrote: aah..maen tap sudah, jgn potong..tak salah aku kt kedai elektronik ada jual satu plastik mcm T junction, dia kepit je kt wayar asal tu, join ngn wayar kita nk tmbh. tak payah potong2 pun, kemas lagi


der maksud hang kata tap je kat wayar tu mmg tak yah potong wayar la yekk..so mmg tak void waraanty la sbb kite tak potong wayar kan..?? ape name bende plastik T junction tuh??
kawan nak sambungkn wayar lampu spoiler tu..taknak potong wayar asal..

PE1209 - southern region
FB : Key Pad Lock

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 6 months ago #17278 by arfaie
Replied by arfaie on topic DIY- Lampu F1
aku lupa ar nama dia..nnt kalu aku ingat aku gtau

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago - 7 years 5 months ago #17325 by rafiz20565
Replied by rafiz20565 on topic DIY- Lampu F1
terbaik... i'm still waiting, mr arfaie... klu blh, bg gambar sekali k...~ ;)
Last edit: 7 years 5 months ago by rafiz20565.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17344 by alkhattab
Replied by alkhattab on topic DIY- Lampu F1
siyes! aku suke forum DIY ni!! :woohoo:

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.356 seconds