DIY YOUR KEY RING LED..PART 1

More
7 years 11 months ago #263 by fakri
Replied by fakri on topic DIY YOUR KEY RING LED..PART 1
LED die mati bile tutup pintu ye? Cara camana nak buat ye kasi LED tu padam atau dim perlahan2 dlm 10-15 saat lpas pintu ditutup.. Baru chantek mcm tu. Masuk kete, tutup pintu, LED still nyala, cucuk kunci, start enjin, lepas tu baru LED padam

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #310 by Eichi Katsu
Ley buat pkai litar dimmer bro..blk kl aku nk usha kt jln pasar,ley DIY je sndiri,lg murah,ps2 tarik relay smbung pd litar & LED stripe tuh..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #322 by fakri
Replied by fakri on topic DIY YOUR KEY RING LED..PART 1

Eichi Katsu wrote: Ley buat pkai litar dimmer bro..blk kl aku nk usha kt jln pasar,ley DIY je sndiri,lg murah,ps2 tarik relay smbung pd litar & LED stripe tuh..


tu lah, kalu bole nak ada yg dimm timer tu. bro lanz pon dah post 2nd tutorial dgn dimm timer tu.. layan... :woohoo:

PE0007 ~ Shah Alam ~ Bangi ~ Putrajaya ~ Serdang ~ Dengkil
facebook.com/fakri


Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #328 by lan4280
haha..yg part 1 ni utk yg modal sikit la..dlm below rm10 gitu la..led strip dlm 1kaki bru rm8 je kot..lupa la.. Yg part 2 pulak yg modal besar skit..tu pun aku beli dimm tu rm45..tapi puas ati la..kalu full function dia pun..buka alarm pun key leh nyala..tapi aku tak sempat nk buat lg..cuma yg asal dia kasi led sebiji je..siang mmg tak nampak le..malam nampak le..pahaam paham la sebiji je nyala..terpulang lah nak tambah 2 4 6 biji ke..tapi aku tukar guna led strip je lg mudah..siang pun bleh nampak nyala..tgk video yg aku attach tu..kat fb pun aku taruk dh..dim leh adjust timer..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #330 by silversurfer
lan..
klu tolong cari dan pasang leh tak..
aku x tau langsung pasal benda elektrik nih
ko charge r..
aku byr..:unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #341 by lan4280
kena set time elok la..coz aku kerja shift...tak menentu free..hahah..lokasi aku bangi,bukit mahkota

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #347 by silversurfer
ari nih aku free..
hehe
brapa ko nk charge

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago - 7 years 11 months ago #349 by lan4280
huh..aku yg tak free..aku kerja shift...time tu yg payah...org cuti aku kerja...org kerja aku cuti ...hahha...ko nak yg mane...yg ada dim or yg guna led strip je...blanja minun je dah la...hahaha..prepare barang dulu...baru set time...pasang kejap je...30 minit je lebih kurang..slase rabu ni aku cuti...ada free la
Last edit: 7 years 11 months ago by lan4280.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #350 by silversurfer
aku minat yg dim
aku free sabtu ahad ja
adeh

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #388 by naainshari
wah mantap nih... tahniah bro...;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #397 by silversurfer
mantap katanya

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #400 by Eichi Katsu
Boleh ramaiĀ² sbb da ade manual..tp klu nk DIY dimmer sendiri pon boleh..hehe:woohoo:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.414 seconds