Guide Untuk Bukak Side Mirror & lace belakang PE?

More
7 years 5 months ago #17856 by mn.afie
Hi kawan-kawan..sape2 boleh tolong buatkan guide untuk bukak side mirror n lace blkg PE yg ade lambang Proton tu? hajat di hati nk wrap ngan CF tp rase cm susah lak bile x bukak..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17874 by arfaie
kalau side mirror senang jer, buka cover hitam y sebelah dlm tu, cari T spannar saiz 10, tanggal wayar, then buka tiga skru y pgg kaki side mirror

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago - 7 years 5 months ago #17889 by personaEL
yg kt belakang tu kena buka clip carpet (MLINE n HLINE) pastu nampak ada 4 skru..gunakan screw driver bunga yg panjang n buka le trunk lid garnish tu....(aku da buka sb nk tukar lmbang kpd R3).. slmt mcuba!! :P



Attachments:
Last edit: 7 years 5 months ago by personaEL.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago - 7 years 5 months ago #17899 by mn.afie

personaEL wrote: yg kt belakang tu kena buka clip carpet (MLINE n HLINE) pastu nampak ada 4 skru..gunakan screw driver bunga yg panjang n buka le trunk lid garnish tu....(aku da buka sb nk tukar lmbang kpd R3).. slmt mcuba!! :P



arfaie wrote: kalau side mirror senang jer, buka cover hitam y sebelah dlm tu, cari T spannar saiz 10, tanggal wayar, then buka tiga skru y pgg kaki side mirror


owhoo..nmpk cam senang je..tapi takut lak klu ade tersilap wiring nnt..hahaha..anyway, thanks guys.. :woohoo:

eh, lace grill depan blh bukak cam kat blkg jugak ke? ke die lekat sekali ngan grill?

@abang faiee, da try cari kat faieelegance.blogspot tp x jmpe.. :P
Last edit: 7 years 5 months ago by mn.afie.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17904 by zactera

mn.afie wrote:

personaEL wrote: yg kt belakang tu kena buka clip carpet (MLINE n HLINE) pastu nampak ada 4 skru..gunakan screw driver bunga yg panjang n buka le trunk lid garnish tu....(aku da buka sb nk tukar lmbang kpd R3).. slmt mcuba!! :P



arfaie wrote: kalau side mirror senang jer, buka cover hitam y sebelah dlm tu, cari T spannar saiz 10, tanggal wayar, then buka tiga skru y pgg kaki side mirror


owhoo..nmpk cam senang je..tapi takut lak klu ade tersilap wiring nnt..hahaha..anyway, thanks guys.. :woohoo:

eh, lace grill depan blh bukak cam kat blkg jugak ke? ke die lekat sekali ngan grill?

@abang faiee, da try cari kat faieelegance.blogspot tp x jmpe.. :P


mn.afie

CyberSendikit™ Team®

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17920 by arfaie

mn.afie wrote:

personaEL wrote: yg kt belakang tu kena buka clip carpet (MLINE n HLINE) pastu nampak ada 4 skru..gunakan screw driver bunga yg panjang n buka le trunk lid garnish tu....(aku da buka sb nk tukar lmbang kpd R3).. slmt mcuba!! :P



arfaie wrote: kalau side mirror senang jer, buka cover hitam y sebelah dlm tu, cari T spannar saiz 10, tanggal wayar, then buka tiga skru y pgg kaki side mirror


owhoo..nmpk cam senang je..tapi takut lak klu ade tersilap wiring nnt..hahaha..anyway, thanks guys.. :woohoo:

eh, lace grill depan blh bukak cam kat blkg jugak ke? ke die lekat sekali ngan grill?

@abang faiee, da try cari kat faieelegance.blogspot tp x jmpe.. :P


utk sidemirror xpah risau wiring dia..dia guna klip, pas cabut, cucuk balik jer

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17930 by mn.afie
btw untuk bukak lace blkg tu same ke klu B-line?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17941 by arfaie

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.179 seconds