DIY P.E DOOR LAMP

More
7 years 5 months ago - 7 years 5 months ago #17887 by Anderson_Gbg
HAPPY NEW YEAR 2012 TO ALL PPEOC MEMBERS. Projek sempena tahun baru, tambah lampu pada pintu P.E.

*Pandangan Lampu Pintu dari arah belakang.


*Lampu Pintu Hadapan Belah Kanan.


*Lampu Pintu Hadapan Belah Kiri.
Attachments:
Last edit: 7 years 5 months ago by Anderson_Gbg.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17888 by personaEL
Replied by personaEL on topic DIY P.E DOOR LAMP

Anderson_Gbg wrote: HAPPY NEW YEAR 2012 TO ALL PPEOC MEMBERS. Projek sempena tahun baru, tambah lampu pada pintu P.E.
[attachment:1]16012012027.jpg[/attachment]

[attachment:2]16012012028.jpg[/attachment]

[attachment:3]16012012029.jpg[/attachment]


mana gambarnye????

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17891 by Ridzs Wan
Replied by Ridzs Wan on topic DIY P.E DOOR LAMP
a'ah..mn atchmnt nyeee..

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago - 7 years 5 months ago #17905 by zactera
Replied by zactera on topic DIY P.E DOOR LAMP


Persona LED Door Sill Scuff Plate
rm210

yg ni ke?

CyberSendikit™ Team®
Last edit: 7 years 5 months ago by zactera.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17908 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic DIY P.E DOOR LAMP
Alamak aii...aku ingat ada gmbr dah. Cam mana nak attach gmbr ni?? Tolong ajar bab lama tak masuk blog jadi lupa pula cara nya. Smlm dah attach tapi tak keluar pula. Bukan cam ni. Ni yg kat bawah tu kan?? Aku nye ni DIY pada pintu sebiji mcm waja punya.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17909 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic DIY P.E DOOR LAMP
Kena upload gambar ke public host mcm photobucket. Lps 2 attach link baru gambar keluar. Buat masa nie link directly dari computer gambar mmg x keluar.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17910 by Fuad Ended
Replied by Fuad Ended on topic DIY P.E DOOR LAMP
sebiji kat waja?? mcm manakah?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago - 7 years 5 months ago #17927 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic DIY P.E DOOR LAMP
Fuad Ended : Yup.. lampu kat pintu tu. Bila buka pintu lampu menyala. Aku buat pintu depan jak. Lihat gmbr diatas. TQ khibrahi tunjuk ajar upload gmbr.
Last edit: 7 years 5 months ago by Anderson_Gbg.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17942 by arfaie
Replied by arfaie on topic DIY P.E DOOR LAMP
terbaek! mmg cun

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17943 by Ridzs Wan
Replied by Ridzs Wan on topic DIY P.E DOOR LAMP
mcm mnarik jer projek ni!!

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 5 months ago #17944 by khibrahi
Replied by khibrahi on topic DIY P.E DOOR LAMP
Anderson_Gbg - Wat sendri atau mintak kedai wat kan.Wiring lampu pintu 2 sambung kat mana ye.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #17948 by Anderson_Gbg
Replied by Anderson_Gbg on topic DIY P.E DOOR LAMP
arfaie : Thank's ;)
Ridzs Wan : ..... :whistle:
Khibrahi : Mula2 dulu aku DIY Key Ring ikut dlm forum ni. Tapi dapat idea pulak nak DIY Lampu Pintu. Cara DIY lampu pintu ni sama sahaja mcm DIY key ring. Cuma pintu depan belah kiri kena sediakan wayar panjang sikit bab aku join sekali dgn belah kanan. Pastikan wayar + dan - sama ikut belah pintu kanan. Bab ikut pintu belah kiri susah cikit mok wiring. Pastu pulak lapik pintu belah dalam tu ( tmpt lampu melekat ) kena tebuk ikut rupa bentuk lampu yg dibeli. Ukur dulu jarak & tempat yg sesuai mengikut kemahuan masing2. Lampu akan menyala 2x jika lampu belah pemandu dibuka & begitu juga sebaliknya akan padam jika pintu belah pemandu ditutup. Jika ada kwn2 yg lebih "expert" ttg wiring tu boleh la buat yg menarik lagi dari aku punya nie. Aku punya nie ringkas sahaja. Selamat mencuba geng2... B)

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.371 seconds