DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903 (link update 23/10/12)

More
6 years 7 months ago - 5 years 10 months ago #17988 by ammar86
Assalammualaikum,
bagi yang berminat nak masukkan papago x8 dalam GPS lokatoo anda, ni caranya. aku dh cari dan test selama beberapa hari, dh berjaya, baru aku kongsikan kt sini.

1. Download launch pad. --> adf.ly/DlxuD (mediafire)

dah edit launch pad, tambah image ppeoc, link dh ditukar
File Attachment:


Uploaded with ImageShack.us

File Attachment:


2. ni software (update link - Mediafire) 252MB ( update 23/10/12- link 1 boleh download, link 2&3 dikacau oleh mediafire)
Part 1 - adf.ly/Dm6l3
Part 2 -http://adf.ly/Dm6pd
Part 3 - adf.ly/Dm6rq

link 4shared untuk part 2 dan 3
tny.cz/2e6b18c4
password: ppeoc

p/s : Sila guna hjsplit untuk cantumkan semua file sebelum extract - www.hjsplit.org/windows/

3. ni maps latest www.mediafire.com/?e36twwxnm4pjytp ( 3/10/2012 )
File Attachment:

upload photo

cara guna
1. extract launch pad, copy semua folder(sub folder) dalam tu, masukkan ke dalam MMC
File Attachment:


(tgk folder Launch Pad dgn Mobile Navigato - papago )

2. download software papago, extract, masukkan folder tu dalam MMC (file name jadi "Mobile Navigator"), copy folder tu seketul, msk dlm mmc. mcm gambar kt atas (klik untuk besarkan)

3. Download maps, (link di atas ), extract,copy semua isi dalam file tu, pastekan dalam folder maps dalam folder mobile navigator
File Attachment:


masukkan MMC, on gps anda, gps anda sedia untuk digunakan.
kalau xleh bagitau aku, file "INI" dalam launch pad aku dh edit dan sesuaikan dengan papago x8 tu, tujuannya untuk memudahkan pengguna shj.

File Attachment:


sebelum apa2 masalah timbul, sila copy keseluruhan mmc lokatoo dan backup dlm pc anda. harap maklum

Other Download
Dowload com untuk papago x8. lokatoo guna com 7, jadi yang ni sesuai untuk model a903
com7 (Mediafire)

Like US
File Attachment:

photo hosting sites - http://www.facebook.com/JiwaNiagaShop

File Attachment:

free image hosting http://www.facebook.com/mohdammarhassan

Akan datang : - DIY-Install Garmin dalam lokatoo A903 (Proton GPS)
Last edit: 5 years 10 months ago by ammar86.
The following user(s) said Thank You: zactera

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #17995 by epit
Salam bro Ammar, trimas bro :) akan dicuba sat lagi hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #17999 by zactera
terbaekkkkkkkkkkkkkkk
apa latest map update?

CyberSendikit™ Team®

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #18000 by azizul

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago - 6 years 7 months ago #18004 by radzeefk
xblh pun bro amar,da copy semua masuk MMC but bile tkan navigation still guna Lokatoo
Last edit: 6 years 7 months ago by radzeefk.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #18005 by azizul
a'ah la xdpt.
map pun kene download jgk ke? sbb tgk kt maps tu foldernya kosong je.

bhg game tu ok leh run...
so mcm mane solutionnya bro ammar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #18007 by nongripboy

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #18009 by ammar86

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago - 6 years 7 months ago #18010 by ammar86
camni bro,
yang launch pad tu, kena copy semua sub folder, letak dlm MMC, jgn copy 1 folder "launch pad 2011" tu, sbb yang tu xde file utk linkkan dgn lokatoo bila kita klik navigation
Last edit: 6 years 7 months ago by ammar86.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #18011 by ammar86

zactera wrote: terbaekkkkkkkkkkkkkkk
apa latest map update?


maps ni 4/1/2012, paling latest kot bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #18014 by azizul
bro dpt guna, tq

tp ada kemusykilan lak...
kluar papago 1. mcm mane tu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 7 months ago #18020 by ammar86

azizul wrote: bro dpt guna, tq

tp ada kemusykilan lak...
kluar papago 1. mcm mane tu


mmg dia naik papago 1, tp mmg papago x8. dlm tu semua func x8, tak sama dengan func x6/5, kalau xsalah bacaan, update maps hanya akan keluar untuk x8, untuk version ke bawah xde update maps dh. kalau salah, mohon betulkan...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.342 seconds