DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903 (link update 23/10/12)

More
5 years 6 months ago #18028 by nongripboy
nongripboy replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
i go, m3gps x5, dan ada yg separuh darinye memang x leh bukak erk.
lepas tue.mcm maner nak guna papago untuk tukar lokasi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #18036 by ammar86
ammar86 replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903

nongripboy wrote: i go, m3gps x5, dan ada yg separuh darinye memang x leh bukak erk.
lepas tue.mcm maner nak guna papago untuk tukar lokasi.


mm..
tak pastila, skrg version m3gps x8, x5 mmg boleh guna lg, tp takleh update maps dh, buang je yg tu, guna yang baru ni, best. ada warning " Perangkap laju dihadapan ".hehe.. walaupun xde kt situ perangkap laju.hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #18070 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
kena guna x8..bru ada update map kt MFM

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #18154 by firdaustam03
firdaustam03 replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903

ammar86 wrote: 4. Download maps, install dalam PC, nnti akan wujud 1 fail dalam C: Navi>Maps>nama folder tu, copy semua isi dlm folder tu, paste dalam folder maps dlm mobile navigator tu,


bro, tak paham la.. camane nak install maps ke dalam pc?? dan wujud "nama folder tu" ??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #18156 by radzeefk
radzeefk replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
bro amar,mcmn nak install map tu?xde pun setup die nak install dalam PC..mintak tunjuk ajar:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago - 5 years 5 months ago #18925 by ammar86
ammar86 replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903

radzeefk wrote: bro amar,mcmn nak install map tu?xde pun setup die nak install dalam PC..mintak tunjuk ajar:)

maaf sebab lambat reply,
mcm ni, bila dh download maps dr MFM, kena extract file tu,
bila extract, file akan masuk ke C>Navi>Maps>MFM-PPG-111004C (nama folder map tu)

buka MFM-PPG-111004C copy semua file dalam tu, pastekan dalam folder maps yg ada dalam file papago tu.

nanti maps boleh guna dh

p/s
1. extract file rar
2. install/setup file dlm tu
3. baru semua file tu masuk dlm c:/ nanti
Last Edit: 5 years 5 months ago by ammar86.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #18994 by p0kcik cHels
p0kcik cHels replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
sy sudah anda bile lg :woohoo:

:woohoo: Aku Hanya P0kcik :woohoo:
..-'AHP 8922 SAPE PUNYE'-..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #19214 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
pakat2 pki x8 la..x5 dh xde update map dri MFM dh. last pun november 2011

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #19287 by hazrizal84
hazrizal84 replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
ammar... tnya sket.. ble aku extract first file tu, takde pon folder MobileNavigator... cmner nk dptkan folder tu eh?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 5 months ago #19340 by eirmanz
eirmanz replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
Kalu nk install dlm 2din bole ke? Pnah tbaca leh install sndiri je gps kt 2din ni.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #19774 by nagakecik
nagakecik replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
Hi.. ada link medifire tak untuk software papago x8 tue?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
5 years 4 months ago #19858 by silverian
silverian replied the topic: Re: DIY - Install papago x8 dalam lokatoo a903
lakatoo a903i support memory card max brape gb ye?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.285 seconds