Convert Persona ke Elegance

More
7 years 4 months ago #19878 by hafriz
sesiapa yang pernah exprience convert persona to persona elegance.. dari segi skirting, bumper, grill dan side mirror?

advice please.. nak mod kereta member ni

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19879 by nAkAtA_88
Npe bro????aku ada gak la convert Persona lme ke PE....

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19882 by hafriz
Replied by hafriz on topic Convert Persona ke Elegance

nAkAtA_88 wrote: Npe bro????aku ada gak la convert Persona lme ke PE....


kereta member nak modified so dia suruh aku handle since dia ni perempuan.
so far spray habis kereta dalam 1700...

agak2 kos brapa? untuk bumper depan, grill, skirt tepi, blakang n depan... termasuk side mirror..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19883 by nAkAtA_88
Kalo tak slap aku la....bumper dpan saje 350 kbwh...
Blakang lam 300 kbwah....side mirror ngan meter PE kalo nak aku bleh tnye mmbe aku....
Mnr tau dpat mrah ke kan(kalo ada stok)....
Skirt tak kan nak pkai PE nye gak bro???
Tak nak pkai air master pnye ke???

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19884 by hafriz
Replied by hafriz on topic Convert Persona ke Elegance

nAkAtA_88 wrote: Kalo tak slap aku la....bumper dpan saje 350 kbwh...
Blakang lam 300 kbwah....side mirror ngan meter PE kalo nak aku bleh tnye mmbe aku....
Mnr tau dpat mrah ke kan(kalo ada stok)....
Skirt tak kan nak pkai PE nye gak bro???
Tak nak pkai air master pnye ke???


ntah lah owner cakap nak mcm PE... so nak buat mcm mana...
kalau M-line tukar steering ada Auto Cruise boleh guna tak?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19885 by nAkAtA_88
Bleh bro....tpi kos mnggunakan $ yg bnyk...
Kalo aku baik bli kete bru je...hehehe...
Pndpat aku kalo nak wat kete....biar la sttle kan mne yg pntng dlu...

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19886 by hafriz
Replied by hafriz on topic Convert Persona ke Elegance

nAkAtA_88 wrote: Bleh bro....tpi kos mnggunakan $ yg bnyk...
Kalo aku baik bli kete bru je...hehehe...
Pndpat aku kalo nak wat kete....biar la sttle kan mne yg pntng dlu...


nak ambik PE yang baru tapi persona yang lama tak dapat total lost dan nak jual value terlalu rendah dan hutang dekat bank masih ada 50k..

budget nak upgrade persona ke PE dalam 5-6k...

tlg2 tanyakan meter brapa? kekeke tqvm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19888 by nAkAtA_88
Orait....side mirror nak aku tnye kan skali tak????

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19889 by hafriz
Replied by hafriz on topic Convert Persona ke Elegance

nAkAtA_88 wrote: Orait....side mirror nak aku tnye kan skali tak????


boleh jugak. tlg tanya benda ni
meter,side mirror, front bumper with grill, skirting (complete body)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19890 by nAkAtA_88
Meter auto or manual????

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
JuNiOr [VIP] cOncEpt cAr
PE-0612

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19891 by hafriz
Replied by hafriz on topic Convert Persona ke Elegance

nAkAtA_88 wrote: Meter auto or manual????


kereta auto

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 months ago #19892 by Hafidz
Replied by Hafidz on topic Convert Persona ke Elegance
upgrade jgn xupgrade..seat elegance nk x?hehe.tp baseline punye la.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.203 seconds