Cold Air Intake dgn Closed Air Filter Box

More
7 years 1 month ago #20156 by mn.afie
Salam Kawan2,

Saya nk tanye..ade sape2 penah buat CAI utk standard air filter box x? aku nk tau laluan yang sesuai utk CAI nih masuk dari luar..btw, kne tebuk body ke x yep? lg 1, aku tgk CAI hose aku dlm 3", lg besar dr air filter punya lubang nak masuk..n lg 1 jugak, CAI hose tuh kalau cube nak masuk direct mest terpatah sbb x leh nak bengkok CAI 90 darjah.

Sa[e2 yg ade guide sila la share ok. ngan gambar skli kalau bole. ty :woohoo:

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #20254 by arfaie

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago - 7 years 1 month ago #20258 by khibrahi
Aku pun dh wat mcm 2 gak. Tapi ini cuma untuk sejuk kan enjin aje.Temp meter ade la kurang cket. Pada sape nk cuba nie, satu peringatan, enjin bay mgkin berabuk cket.

Kalu nak trs msk ke filter box mmg susah sebab box 2 kan kat atas. Lagi pun corong msk 2 pun dh ambk udara straight dari luar. So i rs x berguna sgt kalu sekadar pakai untuk std air filter. Kalu pkai open pod mmg kena la sebb nak kan udara sejuk kan.

Kalu nak pun cuba cari muncung air filter yg lekat kat radiator 2 yg besar bukak dia lg. Boleh byk udara msk lagi.Kalu dulu gen2 ade jual benda nie tapi skang cr xjumpa dh. Aku pun tgh cari gak. Kalu ade sape yg jumpa stok helo2 ler.
Last edit: 7 years 1 month ago by khibrahi.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #20286 by arfaie
nk kurang habuk..letak la wire mesh kt mulut luar CAI tu..aku wat mcm tu je. pasir suma mmg tak masuk. kalau nk masuk kotak air filter, terus plug ke lubang depan kotak tu je.

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #20980 by naset
Ni kalau banjir mmg parking kt umah ja la.hehehe

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #21069 by arfaie
tinggi gak sebenarnya kedudukan CAI tu, aku selalu redah air pasang kat sebelah penang ni..so far ok, tak pernah pun air naik smpi enjin..selalu cuci keta, aku rajin sembur air dlm tu..xder hal :lol:

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.184 seconds