aircond slow tak macam baru?

More
7 years 1 month ago - 7 years 1 month ago #20554 by paklah
salam perkenalan.my name is paklah

just nak share utk kengkawan yang mungkin tak tahu

hari tu lepas 8 bulan pakai persona elgance ni,aircond saya jadi tak sejuk sangat.habis penumpang komplen

ingat nak hantar kedai,google jumpa la plak

rupa-rupanya pasal filter kat bawah dashborad tu dah tersumbat

jadi keluarkan filter tu dan cucilah ia sehingga suci dan murni,pakai air pun boleh,nak guna gun pun boleh

tak tahu filter tu kat mane?klik dibawah ek


tqvm
nak tahu banyak lagi atau nak tanya,klik link dibawah
Last edit: 7 years 1 month ago by paklah. Reason: url tak kluar

Please Log in to join the conversation.

More
More
7 years 1 month ago #20588 by hisham001
Sblom join PPEOC - sy terbaca DIY ni kat blog saudara Arfaie. Terima kasih atas post2 yg bergune utk pemilik PE. Terutama pos terkini psl kos servis 80K yg mane sy pun xlame lg akan wat major servis ni. Terbaik sbgi panduan..!!!

Tahniah saudara. Teruskan penulisan di blog tersebut. Sy pun dah langgan RSS utk blog saudara agar x terlepas post2 terkini.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #20606 by arfaie
Replied by arfaie on topic aircond slow tak macam baru?
terima kasih atas sokongan :)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20783 by freedom_blue
filter ni kat bawah dashboard belah mana? bagus gak video tu tapi x tunjuk dari start mana nak cari filter ni..boleh siapa2 beri info sikit tak mana nak cari filter ni?

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20784 by Morningglory
Terutama pos terkini psl kos servis 80K yg mane sy pun xlame lg akan wat major servis ni. Terbaik sbgi panduan..!!!


moser.

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20793 by paklah
Replied by paklah on topic aircond slow tak macam baru?
kalau nak tengok lebih jelas,ikut je link yag ade brader tu post kat atas ni..credit sama itu abang

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20827 by freedom_blue
ok tq bro :)

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20830 by Fuad Ended

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20838 by loki_J
Replied by loki_J on topic aircond slow tak macam baru?
aku da byk kali cbut mende alah ni n cuci tiap kali servis kete...hehhe..credit tu en arfaie.... ;)

tp mslh btul bile tang nk cabut aircond blower tuh nk bg cuci...so far aku main lap2 secara perlahan jek...susah bebenor nk cabut....tgk paie nye tutorial cm senang jek...bg tunjuk skit cara nk cabut blower tu paie...ehehhe

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20851 by arfaie
Replied by arfaie on topic aircond slow tak macam baru?
blower tu pun ada dlm blog aku jugak..cer cari kt tag DIY

Please Log in to join the conversation.

More
7 years 3 weeks ago #20853 by aaronjansma
Thanks arfaie.. bagus nie sbb bg tunjuk ajar... jimat belanja..

The way to success in the life is Islam

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.202 seconds