TOTURIAL POLISH CAR

More
6 years 11 months ago #21190 by danielhazmin
Assalamualaikum
Dah lama betul aku tak masuk forum nie, huhu ..
ok aku ada satu soklan nak bertanya pada korang semua, mungkin soalan nie korang ingat simple jew..antara kedai pon senang ..tapi kite tak tahu die buat cantik or tak ...barang yang digunakan tuh sesuai tak dengan kereta kita

aku sebenar nya komfuis sikit tentang bab penjagaan cat kereta nie antara nya wax, polish dan sebagai ..aku perlu tahu tentang step by step nya sahaja ...dan jenama product yang korang boleh suggestkan kat aku

dalam dalam otak aku fikir nk jaga cat kereta nie step by step nye macam nie

1. cuci kereta
2. wax dulu
3. baru polish

agak2 macam nie kew ?
harap korang boleh berkongsi k ^_^ ..... product ape korang suggest kan untuk pe kesayangan kite ..tq

PE 745 - NCN 240

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #21204 by freedom_blue
Replied by freedom_blue on topic TOTURIAL POLISH CAR
wash, polish baru wax..kalau kereta baru x payah polish just wash dan wax je..

Please Log in to join the conversation.

More
6 years 11 months ago #21220 by Zailani
Replied by Zailani on topic TOTURIAL POLISH CAR
kalau dah rasa cat tu kasar better gi polish..lepas tu wax..

aku rasa step ko tu salah hehehe...
1.cuci keter
2.polish
3.wax

kalau keter baru baik wax je..x yah polish... :) :)

PE ID : 0806.
Location : Kajang,Bangi,Semenyih,Putrajaya.
Contact : 013~22 33 11 5.
www.facebook.com/Zailani.PE806

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.136 seconds