Install Garmin dalam Lokatoo A903 (proton free GPS)

More
6 years 10 months ago - 6 years 10 months ago #22643 by ammar86
Assalammualaikum.
Mula2 download launchpad dahulu, kalau dh download masa buat papago dulu, tak perlu download dh.

Sebelum memulakan aktiviti ini, sila backup file "guider" yang terdapat dalam GPS anda.

download ---> adf.ly/DlxuD ( mediafire)

baik, ini fail asal GPS anda, betul tak?

File Attachment:

photo upload

ini pula fail dalam folder launchpad
File Attachment:

photo hosting

Langkah 1.
- copy segala isi dalam folder launchpad yang di download tu, pastekan dalam memory card

Langkah 2
- download Garmin ( adf.ly/DxNd5 ) password : ppeoc - mediafire

Langkah 3
- Extract folder garmin, copy folder "garmin" , pastekan dalam SD card

Langkah 3
-Download maps garmin www.mediafire.com/download.php?dpivwgxm0bg02et , install mcm install apa2 program dalam komputer. ( fail siap diinstall akan ada di C:\Garmin\Malfreemaps

bila keluar arahan ni, ambik yes
File Attachment:

photo sharing websites

kemudian ambik "Generate Maps"
File Attachment:

upload pictures

langkah 4
copy file gmapsupp.img yg ada dalam folder root " C:\Garmin\Malfreemaps" dan pastekan dalam folder "garmin" dalam sd card

nama file macam dalam gambar dibawah ( fail ini perlu dalam langkah 4- dalam ni maps )
File Attachment:

photo hosting sites

Selamat Mencuba :P
Last edit: 6 years 10 months ago by ammar86.
The following user(s) said Thank You: R3999, qmaster78, crashdude

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #22677 by R3999

Langkah 3
- Extract folder garmin, copy folder "garmin" , pastekan dalam SD card


kalo papago kiter copy n paste dlm folder MobileNavigator kt dlm sd card.. (computer/removable disk (G:)/MobileNavigator)

Kalo garmin just install kat dlm sd card ekkk.. (computer/removable disk (G:))

langkah 4
copy file gmapsupp.img yg ada dalam folder root " C:\Garmin\Malfreemaps" dan pastekan dalam folder "garmin" dalam sd card


Kat sd card ada 2 folder garmin.. 1 folder garmin yg kita paste td.. dlm tu pon ada gak folder garmin.. so paste msk peta dlm folder garmin 1st tu ker?? (computer/removable disk (G:)/Garmin)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #22680 by R3999
Dah berjaya mangaktifkan Garmin dlm lokatoo.. TQ bebanyak kerana sudi share.. Kalo ader lg share lg taw... :blush: ;) :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 10 months ago #22731 by ammar86

R3999 wrote:

Langkah 3
- Extract folder garmin, copy folder "garmin" , pastekan dalam SD card


kalo papago kiter copy n paste dlm folder MobileNavigator kt dlm sd card.. (computer/removable disk (G:)/MobileNavigator)

Kalo garmin just install kat dlm sd card ekkk.. (computer/removable disk (G:))

langkah 4
copy file gmapsupp.img yg ada dalam folder root " C:\Garmin\Malfreemaps" dan pastekan dalam folder "garmin" dalam sd card


Kat sd card ada 2 folder garmin.. 1 folder garmin yg kita paste td.. dlm tu pon ada gak folder garmin.. so paste msk peta dlm folder garmin 1st tu ker?? (computer/removable disk (G:)/Garmin)


folder garmin xleh ada dlm folder garmin, maksudnya klau buka folder garmin, terus jumpa isi dalam dia. cth :, g/garmin/(isi dalam garmin), tak boleh, g/garmin/garmin/isi dalam garmin sbb nanti dia x selari dengan coding launchpad sbb launchpad dh setting root dia g(sdcard dll)/garmin/runGMXT lbh kurang mcm tu la.tp dh ok kn?hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.197 seconds