UPGRADE NAVIGATION SOFTWARE 5.5.7 P2 UNTUK LOKATOO

More
6 years 9 months ago - 6 years 9 months ago #22684 by R3999
Utk ngkorang yg TAK INSTALL lg papago @ garmin & berminat nak upgrade software lokatoo sedia ada ngkorang kepada Version 5.5 spt di bwh



Leh le g sini :
NAVIGATION SOFTWARE 5.5.7

Sebelum tu cuba tgk dulu ngkorang punya lokatoo version mana kat sini --> CHECK DULU!
(Aku punya ATLAS 4 utk A903)

Next Pilih "TAGGING NUMBER" mcm yg tertera kat belakang lokatoo ngkorang...

Then pilih "SOFTWARE FOR PROTON USER" utk download.. Dah selesai download.. ikut step dia bg...

Step by step guidance utk upgrade ada di sini :
TATACARA UPGRADE

Pastikan pilih MODEL YG BETUL... FOLLOW arahan betul-2..


NOTA KAKI

Utk ngkorang yg dah install papago & garmin still leh upgrade lokatoo ke version 5.5.. SYARATNYA.. Ngkorang BACKUP (copy n paste) dulu SEMUA fail & folder dlm SDcard/memory card kat pc ngkorang... Sebab proses upgrade ke 5.5 dia mntk kita format SDcard/MemoryCard.. makna kata semua data dia cuci.. dah abis proses upgrade cuma akan ada 1 jer folder kat sdcard ngkorang.. Namanya folder tu "GUIDER"..

Bila dah selesai upgrade ke lokatoo version 5.5, ngkorang copy n paste jer balik semua fail-2 yg ngkorang backup sebelum upgrade masuk dlm SDcard/Memory card KECUALI folder "guider" (Sebab dlm sdcard kita dah ada fail guider terbaru)..


Dah selesai leh le run GPS seperti biasa.. leh guna PAPAGO & LOKATOO version terbaru.. SLAMAT MENCUBA!!!
Last edit: 6 years 9 months ago by R3999.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #22806 by Sleyer
aku da upgrade lpas aku upgrade aku try test cek jalan... aku pilih unpaved.. tapi search try simulation tetap lalu highway apesal erk ? ke aku kene gerak naik keta baru jadi ??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.178 seconds