KERETA KENA SCRATCH

More
6 years 9 months ago #22690 by kudatuaku85
Assalamualaikum,


Tuan hamba orang baru kat sini, salam perkenalan.


Ada masalahyang menyebabkan semalam x dpt tido, kereta PE tuan hamba kena scratch dekat hut depan , side driver, bumper. dalam dan Panjang pulak tu.

Kalau nak cat atau spray balik kering lah poket. Kalau buat sendiri ada produk yang boleh setelkan masalah tuan hamba ini? :unsure:
ada orang kata autospa paint tu bagus. ada sapa -sapa melalui pengalaman kena calar keta x? please share :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #22691 by aaronjansma
Replied by aaronjansma on topic KERETA KENA SCRATCH
Wsalam... autospa tu cantik kalau scratch yg kecil-kecilan saja... cuba tuan hamba apply polish 1st.. if cannot cover the scratch, tuan hamba need to spray the paint.. :) just my opinion..

The way to success in the life is Islam

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #22695 by kudatuaku85
Replied by kudatuaku85 on topic KERETA KENA SCRATCH
berapa lah pulak harga nak spray ni? dengar cerita mahal gila..ada suggstion tempat x? kalau polish kereta macamana?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #22696 by mz_syam88
Replied by mz_syam88 on topic KERETA KENA SCRATCH
Scratch saja ke, kesan kemek ada tak?
Kereta saya dulu ada gak kena scratch dalam kat bahgian fender belakang gara2 salah ambek side nak kluar parking :dry: Saya spray balik kena RM200 kat 1 bengkel cat di Subang. Mengikut tukang cat tersebut kalau tiada kesan kemek yang kena ketuk balik, setakat cat saja dalam range RM180-RM300. Kalau kereta color crystal mahal sikit, kalau kereta color solid boleh la murah2, tapi bergantung banyak mana cat yang perlu digunakan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #22725 by kudatuaku85
Replied by kudatuaku85 on topic KERETA KENA SCRATCH
Kemek tu takde so far x dek,agak mahal kos dia.. ada World Touch up paint dia kata calar dalam pun boleh cover? betul ke? :unsure:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.221 seconds