Pedal Clutch Berbunyi Bila Ditekan.

More
6 years 2 weeks ago #22798 by Louis
Aku punye PE pedal clutch berbunyi apabila dtekan.. ade x PE kawan2 semua mengalami masalah tersebut bagi yang menggunakan M/T, boleh x kawan2 semua berikan cadangan untuk hilangkan bunyi pedal clutch apabila ditekan..
Harap bleh membantu menyelesaikan masalah tersebut.. TQ.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 11 months ago #23183 by man black eagle
Aku pn kene masalah yg sama. Tgk pump clutch mcm leaking sikit. Ntii aku try tukar..
The following user(s) said Thank You: Louis

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 10 months ago - 5 years 7 months ago #23528 by Louis
:blush: Untuk pengetahuan member2 PE yang pakai manual.. pedal clutch yang berbunyi bila dtekan adalah disebabkan oleh pin pedal clutch yang x minyak grease ataupun pin yang sudah haus,, minggu lepas aku pergi kat SC untuk beli pin Clucth yang baru diorg cakap nak kena tggu sebulan bru sampai harga rm30 ,, then last x sbr nak tunggu aku pegi kat kdai larik pakai material yang bagus dari yg original buat sebijik pin yang sama,, kos baru rm10 je,

Attachments:
Last edit: 5 years 7 months ago by fakri.

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 10 months ago #23549 by Fuad Ended
bro.. leh order kan satu yg bro tempah kat kedai larik tuh? area mane bro buat?

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 7 months ago #24230 by Sleyer
aku pon kene.. klu selalu sangat tekan pedal.. lebih2 lagi klu jem.. memang akan bunyi.. aku da agak da bunyi ni mesti ade yg da longar..

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 7 months ago #24234 by horizon_elegance
I baru beli hari ini...xsempat pasang pin tu...harga kedai spare part RM 4 sebijik...

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 7 months ago #24239 by Sleyer
ape name nut ni ? cam ne cara nak pasang ?

Please Log in to join the conversation.

More
5 years 6 months ago #24242 by deftech
Klu ade sape2 yg dh psang, bole tnjuk x kt mane kedudukan bende alah ni?klu cntik letak pic skali.sori kwn ni nubis lagi..

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.301 seconds