Stering preve masuk proton persona

More
4 years 10 months ago #23102 by Jeyz
Jeyz created the topic: Stering preve masuk proton persona
Salam 1persona..sy baru beli stering preve yg dikatakan bole fit sm persona..sy nak tanya sm ada airbag bole digunakan semula dan workshop mana biasanya bole pasang stering n wiring airbag..model kreta sy persona 1st model M line..tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24410 by mnazri34
mnazri34 replied the topic: Stering preve masuk proton persona
sorry aku up balik topik ni..
ada member claim dpt transfer airbag masuk steering preve..
aku dh bukak aku punye..
tgk airbag compartment tu mcm besor je..
mcm x muat plak nk masuk..

so,aku pasang balik steering preve tu..
tapi sensor airbag akan hidup..
cara nk matikan..
tgk kat tmpt fius bwh steering tu..
cabut fius no.3
siapp..

tapi airbag tak boleh guna la sebab korg dh cabut fius airbag tu..
hehehe... B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24412 by Jeyz
Jeyz replied the topic: Stering preve masuk proton persona
Ok jg tu bro..tp hon bfungsi macam biase ke? Stereng preve yang sy beli takde airbag n kosong je tengah..tak pasti pla bole guna ke tak untuk hon..tq reply post sy bro.. B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago - 4 years 2 months ago #24415 by mnazri34
mnazri34 replied the topic: Stering preve masuk proton persona
hon boleh gune..
sambungkan je socket dalam steering tu..

audio remote aku boleh guna dua je..
next dgn previous.. kalo pandai wiring boleh guna button2 yang lain tu..

hati2 masa keluarkan steering tu..
takut clock spring terkopak..aku dh terkene.. nasib2..

tapi, pada aku..
bila travel jauh, aku lagi suka gune steering persona HLine yang ada balut leather tu..
kalo pakai preve punye cepat lenguh..sebab tempat genggam die tu kecik.. hehe..
Last Edit: 4 years 2 months ago by mnazri34.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24416 by Jeyz
Jeyz replied the topic: Stering preve masuk proton persona
Sy gune M. Line persona so kena la cari pomen buat untuk link ngan player sy. Hehe

Tpaksa la korban airbag klau mcm ni. Tq sbb share cara nak matikan simbol airbag tu.

Stereng preve ni memang cantik sy beli jenis leather hari tu kat mudah. Sy tak install lagi sbb risau airbag.

Bro ada dengar ke member pkai side mirror autoflip mitsu masuk kat persona?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24417 by mnazri34
mnazri34 replied the topic: Stering preve masuk proton persona
kedai aksesori bleh buat link ke player tu..
tp cam biasa ar.. RM RM RM...

err ni ke? forum.lowyat.net/topic/2186101/all

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24419 by Jeyz
Jeyz replied the topic: Stering preve masuk proton persona
Itu side mirror persona ori auto flip..sy nak masukkan auto flip mitsubishi..nak bagi lain skit

Yang kat forum tu mirror elegence..nanti kete jadi banyak lampu mcm kete bhias...heheh

Kalau ada member kita ada buat mod side mirror ni tolong share ek..

Brek kete bro da upgrade ke? Brek persona ni tak cengkam sgt la...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24420 by Jeyz
Jeyz replied the topic: Stering preve masuk proton persona
Itu side mirror persona ori auto flip..sy nak masukkan auto flip mitsubishi..nak bagi lain skit

Yang kat forum tu mirror elegence..nanti kete jadi banyak lampu mcm kete bhias...heheh

Kalau ada member kita ada buat mod side mirror ni tolong share ek..

Brek kete bro da upgrade ke? Brek persona ni tak cengkam sgt la... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24421 by mnazri34
mnazri34 replied the topic: Stering preve masuk proton persona

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.390 seconds