Tukar engine mount dan timing belt

More
4 years 2 months ago - 4 years 2 months ago #24210 by paklah
paklah created the topic: Tukar engine mount dan timing belt
Salam semua
Sekadar nak berkongsi

Hari tu aku baru je tukar mount engine ,timing belt dan minyak gearbox.just nak share untuk panduan kawan kawan yang nak buat ikut bajet
Ok bahagian sparepart.beli kat kedai spare part
Timing belt original mitsuboshi 1set,(tensioner++) RM 235
Mount engine mmc untuk persona (4 biji) RM160
Minyak atf RM18 satu botol x 4=RM72
Total RM 467
Upah pasang timing belt dan mount engine kt kedai awe RM 150(tukar minyak gearbox free)
Total RM 617

Jadi pada yang nak tukar tu ,boleh lah bajet2 duit anda.kalau nak buat kat sc sila abaikan bajet ini.
Sekian
Last Edit: 4 years 2 months ago by paklah. Reason: Salah eja

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 2 months ago #24212 by paklah
paklah replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
Lagi satu mount engine mmc cantik skit sebab habuk tak lekat,kalau tak susah benor nak buang habuk dan pasir melekat pada mount engine

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 1 month ago #24223 by freedom_blue
freedom_blue replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
4 biji mounting RM160!!..sal murah sangat..ori ke local?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 1 month ago #24224 by paklah
paklah replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
Ori ke local x tau la bro.tapi barang tu aku p beli sendiri,memang mmc punya.lain sikit dari ori persona.tapi kedai sparepart tu memang murah pun,belting ori satu set baru 235.minyak gearbox ori proton pun baru 18.keai lain aku tanya belting mmc pun die henjut 160

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 years 4 weeks ago #24262 by Princexiii
Princexiii replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
kat spare mana ko beli semua ni...meh share

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 11 months ago #24374 by metador09
metador09 replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
murah gile mounting..aku baru tukar hari 2..RM320

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #24377 by paklah
paklah replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
kat kedai sparepart kg subang.kalau nak datang aku boleh bagi peta.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago - 3 years 10 months ago #24404 by zaidee
zaidee replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
timingbelt MITSUBOSHI? biar betul korang..kalau jenama tu utk wira paling murah RM45 dan pengusaha usedcar saja yg guna (sekadar tangkap muat dan syarat dh tukar timingbelt)..tak bahaya ke guna timingbelt jenama tu utk persona korang?
Last Edit: 3 years 10 months ago by zaidee.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #24418 by paklah
paklah replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
kalau x pernah tukar timing belt lagi,cuba check jenama yang tertera pada timing belt tu.memang original die mitsuboshi.masa saya tuka rpun saya dah check yang asal dari proton.meme mitsuboshi.abg angkat belah mak mitsubishi. :)
selamat hari raya

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
3 years 10 months ago #24429 by horizon_elegance
horizon_elegance replied the topic: Tukar engine mount dan timing belt
I beli Proton Ori timing belt RM 130/Tensioner bearing NTN RM70. Bearing tensioner aircond belt Rm 18/ Upah Rm80. Upah murah sbb kedai kawan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.205 seconds