DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

More
8 years 2 months ago #21231 by Fuad Ended

ahmadfalilmohdhaziry wrote: as'kum.... saya dah buat LED kat keyring tu... tapi bila nak pasal timer tak jadi pulak...
tokey kedai tu pun heran apesal tak jadi, kami ikut litar yg blog bro ni..
tapi tokey tu amik wiring dari bawah stereng, bukan dari pillar...
ada sekali tu mcm nak jadi dah, tapi bila bukak pintu tak menyala, tutup.. tunggut dalam 15sec dia menyala pulak... kami dah try terbalikkan pun still tak dapat... ada advise tak?


timer beli di mana? leh upload pic timer?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago - 8 years 2 months ago #21278 by ahmadfalilmohdhaziry
ni gambar...

[img][url=http://postimage.org/image/blrekf82n/][img]http://s19.postimage.org/blrekf82n/2012_07_10_11_19_24.jpg[/url][/img]

[img][url=http://postimage.org/image/lx3rd2zrz/][img]http://s19.postimage.org/lx3rd2zrz/2012_07_10_11_20_37.jpg[/url][/img]
Last edit: 8 years 2 months ago by ahmadfalilmohdhaziry. Reason: Add pic link

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21283 by Fuad Ended
timer tuh beli dekat dealer ke PPCSB? cube g tukar timer.. timer ade batch yg gila... terbalik fungsi dia.. aku pnah beli mcm tuh 2-3biji gak.. tp leh tukar baru.. bawak je g kat kedai beli tuh ckp buka pintu xmenyala n tutup baru menyala... duk area mna?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21284 by ZacK_Ls
kalau model b.line memang takda lampu ni ker..? ak tgok ak punya takda.. :sick:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21292 by despajero
bro hamba ni yg guna keta h-line pun kena pasang sendiri...hehe...xde keistimewaan pun...huhu

ZacK_Ls wrote: kalau model b.line memang takda lampu ni ker..? ak tgok ak punya takda.. :sick:


PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21303 by ahmadfalilmohdhaziry

Fuad Ended wrote: timer tuh beli dekat dealer ke PPCSB? cube g tukar timer.. timer ade batch yg gila... terbalik fungsi dia.. aku pnah beli mcm tuh 2-3biji gak.. tp leh tukar baru.. bawak je g kat kedai beli tuh ckp buka pintu xmenyala n tutup baru menyala... duk area mna?


kat dealer... kat ipoh ni takda PPCSB... tu yg masalahnye....
tadi dah tukar... nak try tengok ok ke tak...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21387 by Fuad Ended

ahmadfalilmohdhaziry wrote:

Fuad Ended wrote: timer tuh beli dekat dealer ke PPCSB? cube g tukar timer.. timer ade batch yg gila... terbalik fungsi dia.. aku pnah beli mcm tuh 2-3biji gak.. tp leh tukar baru.. bawak je g kat kedai beli tuh ckp buka pintu xmenyala n tutup baru menyala... duk area mna?


kat dealer... kat ipoh ni takda PPCSB... tu yg masalahnye....
tadi dah tukar... nak try tengok ok ke tak...


mcm mana timer? dah menyala lum lampu?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21397 by arfaie
baru aku tau..ada batch gelong jugak rupanya, stkt dok beli ni belum pernah terkena lagi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21449 by ahmadfalilmohdhaziry
Belum lagi.. takdak masa nak pegi le... bulan depan kot...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21490 by ZacK_Ls

despajero wrote: bro hamba ni yg guna keta h-line pun kena pasang sendiri...hehe...xde keistimewaan pun...huhu

ZacK_Ls wrote: kalau model b.line memang takda lampu ni ker..? ak tgok ak punya takda.. :sick:


thanks bro.. nubie baru pakai kreta nie..huhu.. :kiss:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 2 months ago #21584 by despajero
Sama2 bro ;)

ZacK_Ls wrote:

despajero wrote: bro hamba ni yg guna keta h-line pun kena pasang sendiri...hehe...xde keistimewaan pun...huhu

ZacK_Ls wrote: kalau model b.line memang takda lampu ni ker..? ak tgok ak punya takda.. :sick:


thanks bro.. nubie baru pakai kreta nie..huhu.. :kiss:


PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 3 weeks ago #22067 by JibekDaGreat
Salam bro fuad.,mintak tolong buatkan bole tak.,jeles lak nengok.,teringin plak nk pasang,tp saya bab diy ni mmg fail sikit..saya bole je turun tempat bro..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.273 seconds