DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

More
6 years 3 months ago #12150 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
kalau korang nak senang just tap je wire +ve ngn -ve LED kat lampu tengah pnye wire.. untuk PE just buka cover tiang pintu sebelah kiri... dekat ngn cermin depan tuh.. wire lampu bumbung tengah tu datang dari situ.. so xpayah nak wat suis tau pn tab +ve dari fius box ke pe bende... :)


[attachment:1]C:\fakepath\ddd.JPG[/attachment]

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12219 by personaEL
personaEL replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
mana gambarnye bro

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12225 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
errkkkKK... xkuar gambar ekk.. hahaha.. t aku upload lain.. skarang bz skit... dimm timer tuh ada stok lg dalam rm35 xsalah aku tp kne order laa.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12505 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
pada member2 yg nak upgrade key ring part 1 to part 2.. leh guna dimm timer original proton.. ni code part PW547182 (timer ignition key) ada empat port kanan skali sambung +ve terminal,bawah dia -ve terminal/body, kiri atas sambung kan +ve LED, kiri bawah suis dari door kiri atas sambung, -ve LED sambungkan ke -ve kereta/ body... selamat mencuba... ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12507 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
part tu kena beli dari proton ke? brapa harga?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12508 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

arfaie wrote: part tu kena beli dari proton ke? brapa harga?


leh beli dari proton @ kedai spare part... just bg tau nak timer n bg kod item tuh je... kat proton tanya aritu dalam rm30 sbb barang ori tp orang proton tuh pn xtau harga sbnar sbb dealer kene order dia ckp,tanya kat proton jalan pahang lame dah.. :laugh: hahaha... kedai spare part tanye rm18 je..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12585 by arfaie
arfaie replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
nnt aku try double check proton sini

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12589 by shondown
shondown replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
as'kum... org baru ni...
boleh tolong upload balik gambar? dah tak kuar le

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12594 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

arfaie wrote: nnt aku try double check proton sini


terbaekkk lah bro... :)

t ape2 update laa harga kat sini... :whistle:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12595 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

shondown wrote: as'kum... org baru ni...
boleh tolong upload balik gambar? dah tak kuar le


haah gambar2 tuh dah xde.. hahaha... tgu t dalam proses update pasal key ring nih... dah complete t aku upload kat FB t aku bg link.. mule dari 0 sampai siap t ok... sabarrrrr!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12610 by despajero
despajero replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2
Salam Fuad....lepas dah masuk kat FB tu jgn Lupa masuk kat Forum gak eh....cian kat forum ni hehehe

Erm juust nak bg info psl gambor....pastikan resolution gambor yg akn dimsukkn tuh...dlm lingkungan 800x600 wokeyy....kang ade yg tension lak gambor xkuau...hehehe

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 3 months ago #12625 by Fuad Ended
Fuad Ended replied the topic: Re: DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

despajero wrote: Salam Fuad....lepas dah masuk kat FB tu jgn Lupa masuk kat Forum gak eh....cian kat forum ni hehehe

Erm juust nak bg info psl gambor....pastikan resolution gambor yg akn dimsukkn tuh...dlm lingkungan 800x600 wokeyy....kang ade yg tension lak gambor xkuau...hehehe


baikk bos!!! hehe~~ :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.029 seconds