DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

More
8 years 10 months ago #16134 by Fuad Ended

lan4280 wrote:

Fuad Ended wrote:

lan4280 wrote: yang mane dh ada timer tu....boleh la terus kan...door unlock...ring nyala...huhuhu


xsusah pn.. tarik wire dari timer ke alarm speaker je... settle...



haha...itu kalu unlock guna alarm...kalu unlock manual,,,mcm ner pulak...


kete bro xpakai alarm ker?? kalau manual senang je.. jolok kunci buka la pintu tuh.. compom nyala key ring tuh.. wakakakkaa :evil: dah dekat sgt ngn kete.. lain laa tgah bejalan lg.. then unlock guna remote alarm.. sampai kat kete ring still lg menyala..

kalau nak wat gak.. tarik satu wire dari suis ke central lock.. tp kena buka penel door wire lalu dr tepi pintu ( risiko air masuk sb xde rubber seal) banyak keje... selamat mencuba bro... hehehe :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16139 by lan4280

Fuad Ended wrote:

lan4280 wrote:

Fuad Ended wrote:

lan4280 wrote: yang mane dh ada timer tu....boleh la terus kan...door unlock...ring nyala...huhuhu


xsusah pn.. tarik wire dari timer ke alarm speaker je... settle...



haha...itu kalu unlock guna alarm...kalu unlock manual,,,mcm ner pulak...


kete bro xpakai alarm ker?? kalau manual senang je.. jolok kunci buka la pintu tuh.. compom nyala key ring tuh.. wakakakkaa :evil: dah dekat sgt ngn kete.. lain laa tgah bejalan lg.. then unlock guna remote alarm.. sampai kat kete ring still lg menyala..

kalau nak wat gak.. tarik satu wire dari suis ke central lock.. tp kena buka penel door wire lalu dr tepi pintu ( risiko air masuk sb xde rubber seal) banyak keje... selamat mencuba bro... hehehe :silly:


hahaha..bagus.....trima kasih...aku pun dh lama buat mcm tu...start dari part 1 key ring lg...kalu takat 1 wire je jolok...tak masuk nya air tu...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16181 by Fuad Ended

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16235 by loki_J

despajero wrote: aku dah tgk video ko bro faie...syabas anda telah berjaya....jeles gak aku tgk hehehe

thank to fuad ended for sharing....err leh tulun buatkan tak hehehe....aku rasa mesti ramai member kat central nak wat cam nih....payah gak gelap2 nak raba lubang kunci tuh....pasal wira aku dulu mmg dah ade



nk jugak..hehe...tgk bro personaEL wat kaler merah cm best...bro fuad2..tulun2...saya x mahir part2 DIY ni...tgn xdok seni ..takut2 buat shot satu kete...haha..

jom brades des...kite serbu..hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16265 by Fuad Ended
boleh jee... beli barang then set time.. area KL la.. hehehe... jauh2 nangis nak g.. :P buat xsampai 30min pn... :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #16352 by despajero

loki_J wrote:

despajero wrote: aku dah tgk video ko bro faie...syabas anda telah berjaya....jeles gak aku tgk hehehe

thank to fuad ended for sharing....err leh tulun buatkan tak hehehe....aku rasa mesti ramai member kat central nak wat cam nih....payah gak gelap2 nak raba lubang kunci tuh....pasal wira aku dulu mmg dah ade



nk jugak..hehe...tgk bro personaEL wat kaler merah cm best...bro fuad2..tulun2...saya x mahir part2 DIY ni...tgn xdok seni ..takut2 buat shot satu kete...haha..

jom brades des...kite serbu..hehe


lg bes kalu barang pun dah siap belikan....bayar skali gus masa tu....hehehe boleh ker bro fuad....

kalu boleh/setuju...aku compom join pasang.....

kalu ko perlukan modal jugak untuk beli barang tu....bro fuad kasi la no akaun leh aku bank-inkan duit nya....hehehe

jom loki_J....kalu bro fuad setuju...Bulan 12 ni leh on...amacam

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.
Last edit: 8 years 10 months ago by despajero.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16360 by Fuad Ended
boleh nak belikan barang bg duit minyak skit leh laa nak runner... hahaha :evil: kna tgok bajet korang nak wat tuh mcm mane.. nak wat part 1 je ke nak wat skali timer ke.. compom kaler ape LED nak.. t pm kat FB aku je.. aku runner g carik barang.. OK.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago - 8 years 10 months ago #16361 by lan4280

Fuad Ended wrote: boleh nak belikan barang bg duit minyak skit leh laa nak runner... hahaha :evil: kna tgok bajet korang nak wat tuh mcm mane.. nak wat part 1 je ke nak wat skali timer ke.. compom kaler ape LED nak.. t pm kat FB aku je.. aku runner g carik barang.. OK.. :P


alang alang nak buat...guna timer je...macam aku buat..aku sambung kat central lock dan door switch..so..bila unlock alarm or guna kunci je..ring dh nyala...until tutup pintu..baru lah timer start utk dimm ring..
Last edit: 8 years 10 months ago by lan4280.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16372 by loki_J

Fuad Ended wrote: boleh nak belikan barang bg duit minyak skit leh laa nak runner... hahaha :evil: kna tgok bajet korang nak wat tuh mcm mane.. nak wat part 1 je ke nak wat skali timer ke.. compom kaler ape LED nak.. t pm kat FB aku je.. aku runner g carik barang.. OK.. :P


@ des - bulan 12 tadehal....bes bes...
@fuad - ko bagi range budget skit...masuk upah ko runner barang sekali..kalo leh nk timer...

mcm aku..nk led kaler merah sobab nk bg aku nk makeup interior kasi merah2 skik...hehe

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16401 by despajero
hehehe best!2....err bro Fuad...

1. leh tak kasi range harga untuk psg LED yg mcm kat wira(ade timer -> unlock menyala, tutup pintu nyala sekejap...hehhee)

2. nak ring kaler putih atau biru.

3. er...lokasi pemasangan kat KL tu agaknya nak buat kat mane bro....saja jer hihihi....lg elok cari tempat yg xjauh dgn kedai ngeteh!.....ha'ah orait gak ngeteh sambil pasang LED...haha

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16509 by Fuad Ended
area KL xkesah mane2 pn.. aku duk area setapak.. so boleh je sekitar mane2.. hehe~~

harga tuh aku xcompom sbb xg tgok lg barang2.. bukan ape.. xberkesempatan lg nak g tanya harga pastu balik.. hahaha.. tgu laa nanti mane tau ade nak beli barang2 ape ke skali jalan laa.. leh laa aku survey harga .. tp rasa dalam 50++ mcm tuh je kot..

timer dalam belas2 xsampai rm20 kot paie beli aritu kat spare part.. LED pn belas2 gak.. tgok mcm mane LED nak... nak murah LED leh pakai yg LED ketul tuh.. baru rm6-7 sepasang.. masuk 2 ketul.. bapak terang... wkakkaa..
wire rm3-4 je.. so tuh jee angaran kasar... :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #16527 by arfaie
timer tu kt proton shoppe rm14 jer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.220 seconds