DIY YOUR KEY RING LED DIMM....PART 2

More
8 years 9 months ago #16580 by despajero

Fuad Ended wrote: area KL xkesah mane2 pn.. aku duk area setapak.. so boleh je sekitar mane2.. hehe~~

harga tuh aku xcompom sbb xg tgok lg barang2.. bukan ape.. xberkesempatan lg nak g tanya harga pastu balik.. hahaha.. tgu laa nanti mane tau ade nak beli barang2 ape ke skali jalan laa.. leh laa aku survey harga .. tp rasa dalam 50++ mcm tuh je kot..

timer dalam belas2 xsampai rm20 kot paie beli aritu kat spare part.. LED pn belas2 gak.. tgok mcm mane LED nak... nak murah LED leh pakai yg LED ketul tuh.. baru rm6-7 sepasang.. masuk 2 ketul.. bapak terang... wkakkaa..
wire rm3-4 je.. so tuh jee angaran kasar... :laugh:


ok bro...aku compom nak pasang....

# bila nak pasang? : kalu gitu kena tunggu barang bro dah beli....baru leh set date time utk psang. Bro kalu xde ongkos nak dulukan utk beli brg leh smskan no akaun kat 0133139895.

# spek nak dipasang? : Ring LED with timer(led putih/biru, xmau terang sgt, unlock menyala, tutup pintu nyala sekejap...hehhee)

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16641 by Fuad Ended
des - noted...

ade sape2 lg nak wat?? aku ingat mgu depan nak runner barang dah.. leh beli skali jalan je... xde laa bazir minyak kete.. hehe~~ tp kalau xde aku just cari barang bro des je dlu... ok!..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16784 by despajero

Fuad Ended wrote: des - noted...

ade sape2 lg nak wat?? aku ingat mgu depan nak runner barang dah.. leh beli skali jalan je... xde laa bazir minyak kete.. hehe~~ tp kalau xde aku just cari barang bro des je dlu... ok!..


tengkiu bro....u r best bro!....cayalah!

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16796 by Fuad Ended
barang aku dah cari sket2.. timer relay je tgah tgu kod item... sbb aku nak gune timer relay exora siap ade dimmer... so lg style... dapat kod item t aku riki harga kalau mahal sgt pakai je timer mcm yg kitorang guna just xde dimmer je. hehe...

bro des kalau nak wat hari pe free? kalau hari mgu rase 3mgu lg leh wat laa kot.. sbb mgu ni ade hal.. mgu depan kenduri mgu lg satu free... hari biase mlm je laa boleh.. :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16805 by despajero

Fuad Ended wrote: barang aku dah cari sket2.. timer relay je tgah tgu kod item... sbb aku nak gune timer relay exora siap ade dimmer... so lg style... dapat kod item t aku riki harga kalau mahal sgt pakai je timer mcm yg kitorang guna just xde dimmer je. hehe...

bro des kalau nak wat hari pe free? kalau hari mgu rase 3mgu lg leh wat laa kot.. sbb mgu ni ade hal.. mgu depan kenduri mgu lg satu free... hari biase mlm je laa boleh.. :laugh:


Tak pe bro...ko amek la masa ko....aku tak rushing sgt pun,..cuma aku mintak kalu semua brang dah ade(tinggal nak pasang)...tolun SMS aku yea....pastu leh la aku call ko...kita set time....psl kita sama2 ade family bukannya bujang lg...masing2 ade komitment....amacam orait tak?....ni aku bg lg no hp aku 013-3139895.

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16891 by Fuad Ended
bro des.. barang dah ade.. ujung bulan leh setting time ok... :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16901 by despajero

Fuad Ended wrote: bro des.. barang dah ade.. ujung bulan leh setting time ok... :laugh:


Ok cantekk. Ujung bulan dinanti hehehe. PM no hp ko leh nanti aku call nak setting time.

Errrmmm....ko ade barang(xsilap ko kata 'relay') yg leh wat lampu brek ketiga tu berkelip. Kalu ade syok gak leh on skali....kalu boleh la hehehe :silly:

PPEOC ID : PE 835 [ White-Blood ]
Location : Kajang, Bangi, Putrajaya, Melaka, Kelantan.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #16980 by Fuad Ended
relay aku spot kat zoe zan... xtry tanya lg dia harga smua mcm mane.. hehe~~ 0172344415 ni no aku... free2 je text aku deal bile mau buat.. mlm2 memang free skarang nih.... :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17087 by popo
bro2 sekelian..camne nak terangkan timer ignition key tu ape bendanya? dah cuba tanya kat kedai2 spare part,sume x tahu pebende tu.. :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17137 by Fuad Ended

popo wrote: bro2 sekelian..camne nak terangkan timer ignition key tu ape bendanya? dah cuba tanya kat kedai2 spare part,sume x tahu pebende tu.. :(


bawak code item g kedai spare part...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17162 by diddafaz
Salam,
Tumpang lalu, nak join jugak boleh tak? ni Key Ring yang sama dalam FB kan?
Ada stock lebih tak? Saya boleh je turun Setapak [Setapak Jaya] hujung minggu hujung bulan ni.. :)

[PE 1458] - didda@CGTM
Johore|Mcca|Putrajaya|KBharu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 9 months ago #17171 by Fuad Ended

diddafaz wrote: Salam,
Tumpang lalu, nak join jugak boleh tak? ni Key Ring yang sama dalam FB kan?
Ada stock lebih tak? Saya boleh je turun Setapak [Setapak Jaya] hujung minggu hujung bulan ni.. :)


ahaa.. same je... duduk mane bro... aku xde kat KL ujung bulan ni.. balik alor setar... hehe~~ :laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.266 seconds